Сторінка 3 з 5

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 14 вересня 2016, 10:09
vikilandi
все на поличках супермаркета. тільки сагу замовляю привозну.

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 14 вересня 2016, 11:39
pan_kotskyy
vikilandi написав:булгур, артек, сагі

а оці всі штуки чому почала купувати і готувати? Було цікаво спробувати чи хтось надоумив? Купуєш в Сільпо то все чи спеціальні магазини є?
з такого не дуже звичного, то колись багато сої їла (тато мішок сої закупив, треба було її з'їсти), і як кашу, і в супах і котлети робили.
Ще нут і сочевицю, бо просто було цікаво спробувати. Прочитала твій допис і вирішила, що треба знову щось таке в раціон додавати.

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 14 вересня 2016, 11:50
vikilandi
Булгур мама на пробу років 3 назад купила, всім дуже сподобався, тоді купували турецького виробництва, тепер в Сільпо купую український.
По сазі ностальгія була у моєї бабці, а я її вперше спробувала лише років 6-7 назад. Тоді також лише білоруська у нас була (я з Житомирщини), тепер мама привозить вже української розфасовки. В тернопільських магазинах поки що її не зустрічала.
Артек - це пшенична каша крупного помелу, її повно тут на ринках. Мені вона більш смакує від звичайної,бо не така глизьова,якщо її відварити.

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 14 вересня 2016, 12:02
nelly
Я ранішe часто вівсяну варила, нe пластівці, а самe крупу дужe з нeі суп любимо, алe чогось ост часом гірчить мeні, то мeні Марго підказала кашу з пeрлинок :)пeрлова, нeдавно суп впeршe з нeі варила то сподобався. Пшоняну частішe з гарбузом варю, алe колись пeкла в горщиках з мясом то тeж смачна була.

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 14 вересня 2016, 22:48
гра з вогнем
І я ніколи не чула про сагі, не те, щоб бачити :rose:
Піду пошукаю в магазині

Вчора моркву на гарнір варила, типу глазуровану. але не глазурувала, не хотіла солодкої.

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 15 вересня 2016, 02:43
TattyMummy
Ми також дуже любимо булгур. На ринку продають його на вагу, виходить дешевше, ніж в Сільпо.

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 15 вересня 2016, 08:32
pan_kotskyy
гра з вогнем написав:Вчора моркву на гарнір варила, типу глазуровану. але не глазурувала, не хотіла солодкої.

як то?
я моркву для себе відкрила досить недавно, нарізаю грубою соломкою і або запікаю з рибою+картопля, або навіть просто в кастрюлі протушковую з олією і цвітною капустою, припустим.
А чи солодка вона виходить, то залежить від сорту.
То що таке - глазурувала моркву?

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 15 вересня 2016, 15:35
гра з вогнем
я теж недавно.
у мене немає молодої моркви, тому я теж варю брусочками, трохи відварюю, хвилин 3 з запасом, потім треба обсмажити на олії чи маслі, посипаючи коричневим цукром. цукру багато не треба. тільки шоб утворился на моркві плівочка тоненька.
молоду моркву не треба відварювати і можна цілою.
така морква нам шось не дуже, незвична трои (хоча для різноманіття може бути)
тому я просто відварюю, обсмажую в маслі і посипаю кунжутом.

ще робила з зеленню і лимоном, шось мені не пішло, але багатьом подобається. трохи відварити і на гарячу поляти олією, трохи соку лимона і посипати кінзою. може просто мені кінза не пішла в цьому варіанті. тому я її на кунжут міняю, мені подобається.

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 15 вересня 2016, 15:40
vikilandi
Вищеописаним способом приготування моркви, зробіть так із солодким гарбузом, тільки коли трішки похолоне змастить медом) смакота)))))))))

Re: Святковий гарнір

ПовідомленняДодано: 15 вересня 2016, 16:35
erinaceus
vikilandi То як десерт чи маєте на увазі як гарнір?