Сторінка 10 з 11

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 12 квітня 2017, 15:29
TYulia
дівчата, прийшла на форум питати де можна гарну паску купити.
Але трохи появилась надія, може то самій пекти, але певно я трохи запізно спохватилась. Але підкажіть, що то треба крім продуктів, які форми? то таке паперове, то що в ту залізну форму вставляти а в нього тісто викладати, чи як?
Мені треба якусь одну пасочку найменшу і другу невелику десь на см 12-15, то на скільки молока треба тісто робити?
Може підкажете якись нескладний рецепт паски для початківців?

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 12 квітня 2017, 15:42
vikilandi
і я сюди)
також ще ніколи сама пасок не пекла... але хочу замахнутися на італійську паску.
Чи може хтось поділитися перевіреним рецептом?
Дякую) :rose:

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 12 квітня 2017, 17:14
nelly
Панeтонe що Любов кидала, багато хто пік всім смачна.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 12 квітня 2017, 17:25
flower
TYulia можна в паперових, можна в залізних. Ті паперові вже в залізну вставляти не треба, але як буде підходити тісто в паперовій, то раджу зразу ставити на противень на якому буде випікатися, бо можете зрухати і зім'яти поки будете вже переставляти в духовку на противень. Рецептів тут в темі дуже багато дівчата кидали. Я особисто печу по рецепту Люби панетоне, але збільшую пропорції, бо мені на подарунки рідним пасок треба багато.

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 12 квітня 2017, 19:39
Галина
TYulia, насправді всі рецепти не є складні. Пекла теж панетоне від Люби і завжди свій рецепт печу, ще ні разу не виникало ніяких проблем, завжди вдається.
| +
[spoiler=]Паска
Ингредиенты:
Молоко 0,5 литра,
дрожжи 75 г.(свежие),
яйца 8-10 шт.,
масло сливочное или маргарин 150г.,
сахар 0,5 кг.,
ванильный сахар 1 пакетик,
мука 9 стаканов,
соль 1,5 ч.л. без верха.
Опара:
В теплом молоке развести дрожжи, добавить 1 ст.л. сахара и 2 стакана муки, размешать и поставить подниматься в теплом помещении до увеличения в 3 раза.
Отделить белки от двух яиц (для украшения готовых пасок) и поставить в холодильник.
Растереть желтки и остальные яйца с сахаром и солью, добавить к опаре и размешать. Всыпать, размешивая, муку и замесить некрутое тесто. накрыть чистым полотенцем и оставить подниматься в теплом месте.
Когда тесто увеличится в 2-3 раза, растопить масло, добавить в него ваниль и влить в тесто.
Хорошенько вымесить и дать еще раз подойти.
Формочки обильно смазать растительным маслом. Руки тоже смазать маслом. Набирать и отрывать руками куски теста и выкладывать в форму (до половины высоты формы).
Накрыть формы полотенцем и дать пасхам подойти до верха формы.
Ставить формы в горячую духовку и выпекать 15-25 минут в зависимости от размера форм.
Достать, дать остыть, накрыв полотенцем. Аккуратно вынуть из формочек.
[/spoiler]
Я додаю родзинки, курагу кусочками, журавлину. І печу в два рази довше ніж в рецепті сказано.

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2017, 16:09
flower
Наші з Веронікою творіння :wink:
Зображення
Зображення
Зображення

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2017, 22:05
vikilandi
flower якщо започаткуєш свій приватний блог із майстер-класами по кулінарії, то я буду твоїм постійним читачем.
У тебе з малечою дуже красиві пасочки вийшли. Молодці!

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 05 квітня 2018, 15:35
Sam
Дівчата, як з паскою. Хто вже спік?

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 05 квітня 2018, 16:17
Vikibee
Я! У мене їх вийшло аж 16 штучок: середнього розміру і 4 маленькі у кошички. Це на 1 л молочка так. Але ми любимо паски дуже. Навіть коли підсихають, то я їх у яйці підсмажую))) дітки вже 2 спробували.

Re: Пасочки!!!

ПовідомленняДодано: 25 квітня 2019, 18:02
Ulkanet
Дівчата печете пасочки???