Kskz » 21 квітня 2014, 21:41
Я раніше перепробувала різні стевії, то присмак не дуже. А ось цю мені порекомендували і вона дійсно супер, я її до творога, випічку, цикорія часто використовую.
За паску без цукру я написала, що замішала все на око). Спробую прикинути тоді. Закваска житня (вода +житня мука), така як для хліба, треба щоб визріла 4 дні, ну в мене в холодильнику зберігається вже готова (можу поділитись, щоб не бавитись)). Так от, закваска грам 200. Кокосове масло (5 ст.л.) розтопити трохи (можна взяти і вершкове масло), добавити два яйця, сіль, стевію. Добавити до закваски, добавити вівсяну муку (можна змолоти вівсянку, або взяти напополам пластівці і муку), муки добавляєм стільки, щоб получилось густе тісто, яке вже важко мішати ложкою. Добавляєм сухофрукти, горіхи які подобаються. І руками вимішуєм тісто, воно буде трохи липке. Формочку змастити маслом, замішуєм колобок і в формочку. В тепле місце, можна накрити зверху рушником. Підніматись може по-різному, залежить від пропорцій закваски до муки вівсяної, від температури в приміщенні.. тому треба поглядати, але мінімум 2,5-3 години, воно має вирости десь на 30-40%. Випікати при 200с, хвилин 40, треба орієнтуватись по своїй духовці.
[/url]