Глобальні оголошення!

Свідки насильства

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Свідки насильства

Повідомлення mari » 25 листопада 2011, 22:44

Може ви були свідком, як поводились, як реагували і чи можемо взагалі ми в ролі свідка втручатися?

Насильство – будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одної людини по відношенню до іншого, якщо ці дії завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров’ю.

Відповідно до Закону «Про попередження насильства» насильство буває фізичним, сексуальним, психологічним (шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування) чи економічним (умисне позбавлення житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалий має передбачене законом право,наприклад в сім"ї, що може призвести до його смерті, викликати порушення фізичного чи психічного здоров’я).

Подискутуємо...
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Свідки насильства

Повідомлення loljka » 25 листопада 2011, 22:46

не доводилось якось і думаю,що дуже добре :?
loljka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 91 раз.
Подякували: 152 раз.
Діти: донечка Роксоланка

Повідомлення happymami » 25 листопада 2011, 22:55

Я фактично щодня стаю свідком психологічного насильства. В моєї доці в школі є однокласник. Від нього відмовилася мама, коли він родився і його виховують бабуся з дідусьом. Я не знаю тої бабусі, але дідусь щодня дитину і приводить і забирає. І щодня на нього кричить :cry: . "Ти чого зошит не в ту кишеньку поклав? Йди бігом зі мною за руку! Йди бігом сюда! Як ти мене вже заманав! Я тобі сказав...! Подивися - всі такі, а ти отакий"...
мені так сльози в горлі стють, коли я то бачу, шо аж самій хочеться шось добре для тої дитини робити. А зробити не можу нічого. Дідуся можу зрозуміти - мабуть йому не легко живеться, адже виховувати малу дитину, яка шумить, бігає, кричить, то ж хлопчик... Дідові може вже спокою хочеться. та й не рідна то дитина. А внук... Думаю, він і до дочки не мав сильного батьківського інстинкту. якшо до малого так кричить. Зазвичай дідусі більше навіть внуків люблять, ніж дітей. Але тут певно ні тих ні тих не вийшло. В жінок материнські інстинкти бувають мертві. А шо ж дивуватся чоловікам?
Але боюся, шо виросте з того хлопця. Бо поваги до діда він не має. Завжди намагається від нього втікти... А шо ж буде в підлітковому віці? Плюватиме він на тих своїх вихованців і думатиме - краще б не родився, ніж жити з цими старими :istereka: . Полюбе попаде в погану компанію. бо має і схильності до всяких бійок класі. Хоче кудись виразитися мабуть. Не думаю. що він захоче в ранньому віці піти на роботу і заробляти на себе і на тих бабу з дідом. Не уявляю, як живуть такі діти. Ті старі вбивають в ньому всяке прагнення бути дитиною і всяку самостійність :cry:
Отака от печальна історія. Я коли вперше таке побачила - була просто в ужасі. :scare: :cry: :cry: :cry:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення oksana.tesliuk » 25 листопада 2011, 23:07

була свідком ще школяркою
то було осіннього вечора. вже всі в куртках ходили, але снігу ше не було. йшла одна додому темною вулицею. біля котельні на Лесі Українки курив хлопець, а інший за метр від нього гвалтував на траві непритомну дівчину. я не відразу зрозуміла, шо діяться, тож ішла собі тротуаром і далі, а коли вже проходила за метр від них, то злякалася, але не побігла, а тим самим кроком пішла далі не зупиняючись. інстинкт самозбереження спрацював. влізла б туди, мене б можливо така ж сама доля чекала, як ту дівчину.
якось ше йшли з чоловіком і бачили сцену:
геть п"яні чоловік і жінка верещали і мастили один доного. мій чоловік хотів спочатку захищати жінку, але потім сказав, шо коли втрутитися поміж таких, то вони об"єднаються проти нього, і передумав. і добре зробив, бо ми ше й 5 метрів не встигли відійти, як ті двоє вже обнімалися і реготали.
ще маю сусідів - бабця і внук. внукові 22 роки, ніде не вчиться і не працює. вимагає в бабці гроші, кричить до неї, обзиває її, обкрадав декілька разів. чоловік регулярно хоче йому морду натовкти в такі моменти, але потім стримується, бо та бабця попри все, що внук робить, жаліє його, бо ж він її внук та ше й напів сирота. а якщо чужий чоловік (хоч і сусід) влупить любимого внука, то він буде поганий, а внук все одно залишиться хорошим, бо він же свій.
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення Milichka » 25 листопада 2011, 23:16

oksana.tesliuk, ця перша ситуація просто ЖАХ :scare: :scare: :scare:

Не можу заспокоїтись, після прочитаного... І що ти пройшла, а потім - в міліцію не дзвонила?

Я була свідком, коли дівчину запихали насильно в машину. Через закриті вікна на 4-му поверсі було чути. Крик стояв дикий, але ми з мамою єдині відгукнулись, мама кричала, щоб відпустили, що дзвонимо в міліцію, а я дзвонила в міліцію. Було уже темно ні кольору машини не було видно, ні номерів... В міліції сказали, що виїхали, попередили всі пости... Але потім дзвонила в міліцію, нікого не знайшли....
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Повідомлення oksana.tesliuk » 25 листопада 2011, 23:33

Milichka написав:І що ти пройшла, а потім - в міліцію не дзвонила?

мені тоді було десь років з 15. чула вже і знала про такі випрадки, але побачити в такому віці таке на власні очі та ше й так зблизька!!! була єдина думка - як пошвидше накивати п"ятами звідти. а коли прийшла додому, то навіть нікому про це не сказала. бо в моєї мами, як і у всіх в радянському союзі, сексу не було. ця тема була величезним табу для обговорення в нашій сім"ї. я боялася про таке розказувати вдома, не те що в міліції
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Микола 19.05.2011

Повідомлення oksana.tesliuk » 25 листопада 2011, 23:38

Milichka написав:Я була свідком, коли дівчину запихали насильно в машину. Через закриті вікна на 4-му поверсі було чути. Крик стояв дикий, але ми з мамою єдині відгукнулись, мама кричала, щоб відпустили, що дзвонимо в міліцію, а я дзвонила в міліцію. Було уже темно ні кольору машини не було видно, ні номерів... В міліції сказали, що виїхали, попередили всі пости... Але потім дзвонила в міліцію, нікого не знайшли....

а дівчина врятувалася хоч?
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Микола 19.05.2011

Повідомлення happymami » 26 листопада 2011, 00:02

oksana.tesliuk написав:а дівчина врятувалася хоч?

думаю Міля того точно не знає. Тобто то, шо посадили таки в машину, то явно. Але далі її доля як їй може бути відома? Думаю, тим людям було по барабану, шо якась стьотька кричить з вікна
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Re: Я була жертвою

Повідомлення Перлинка » 26 листопада 2011, 12:57

oksana.tesliuk

вибач,але мені здається,що такі як ти і зараз проходять мімо бодай їх часом не зачепило

принаймні видно що ти зараз навіть не шкодуєш і не картаєш себе що проявила слабодухість,а навпаки -виправдовуєш

я в 15 про таке з мамою також не говорила,вірніше вона зі мною ,але то ж не мене гвалтували шо соромно було сказати ,може вони її після того зарізали і закопали ?я не засуджую просто дуже дивно

не знаю ,може мфркую по собі,але в такому віці я була вже досить зріла як особистість і подзвонити в міліцію аби когось врятувти було б в моєму розумінні просто обовязком.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 26 листопада 2011, 13:47

Перлинка а я не була такою зрілою. І мабуть до сих пір би себе картала, але навряд чи подзвонила би в міліцію. Хіба би, якшо б нікого вдома не було.
ЗображенняЗображення
happymami Офлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 35 гостей