Глобальні оголошення!

Яке пиво у крафтовій броварні Foodoteka варте уваги?

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Яке пиво у крафтовій броварні Foodoteka варте уваги?

Повідомлення Yaiti » 14 жовтня 2025, 13:27

Хто був у Foodoteka на CITADEL Brewpub, підкажіть, яке пиво там реально варте уваги. Хочу щось охмелене, але не з дикою гіркотою. Цікавить, чи є у них нормальні NEIPA, бо на Untappd бачу кілька позицій, але відгуки різні. І ще – чи мають зараз кислі фруктові на крані?
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Яке пиво у крафтовій броварні Foodoteka варте уваги?

Повідомлення Миледи » 14 жовтня 2025, 13:27

Якщо любиш NEIPA, візьми «Мозаїку» або «ЦитраделЬ». Обидва соковиті, тропічні, з ароматом манго і цитрусу, гіркота м’яка. «Маленька Галактика» легша, десь 4.8%, питка і свіжа. Я завжди беру дегустаційний сет із цих трьох – можна зрозуміти різницю по тілу й аромату. Увечері бувають гостьові крани, запитуй бармена.
Миледи Офлайн

Почуваюся, як вдома

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Yaiti » 14 жовтня 2025, 13:27

А з кислих щось порадиш? Бо не завжди хочеться хмелевих. Бачив у стрічці щось типу «Sour Cake», але не розумію, це десертне чи класичне кисле? Хочу щось фруктове, але не нудотне, щоб освіжало. І як щодо темних – варто брати їхній «Імперець» чи занадто важкий?
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Подякували: 0 раз.

Повідомлення Миледи » 14 жовтня 2025, 13:28

«Sour Cake» радив би, якщо хочеш яскраве й фруктове. Це скоріше десертний кисляк, десь 5–5.5%, текстура ніжна, схожа на йогуртову, але без надлишкової солодкості. З лінійки берлінських білих є версії з маракуєю та лохиною – вони легші, більше схожі на літній освіжаючий варіант.
З темних – «Імперець» з ваніллю і тофі справді щільний, тому краще після їжі. Там градус близько 6.8, але збалансований. Якщо любиш насичений аромат шоколаду – спробуй, тільки візьми маленький келих, бо потім інше пиво вже не відчуєш.
На кранах у них часто міняють позиції, тому перед візитом глянь меню на сайті Foodoteka є актуальні релізи і короткі описи. Я зазвичай планую похід у день, коли у дворі Промприладу спокійно, тоді можна спокійно дегустувати, без шуму від подій.
Зображення
Миледи Офлайн

Почуваюся, як вдома

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей