Глобальні оголошення!

Чи варто робити КТ замість рентгену при болях у спині?

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Чи варто робити КТ замість рентгену при болях у спині?

Повідомлення tatyг65 » 21 серпня 2025, 21:12

Останнім часом мене турбують болі в попереку, які посилюються після фізичних навантажень. Раніше робив звичайний рентген, але лікар порадив пройти більш детальне обстеження. Я чув про комп’ютерну томографію, але не до кінця розумію, чи дійсно вона настільки краща. Чи покаже КТ щось, чого не видно на рентгені? Також цікавить, наскільки процедура безпечна, чи є ризики для здоров’я від променевого навантаження? Я переживаю, що, можливо, це занадто сильне опромінення для організму. Хто вже проходив КТ для обстеження хребта – поділіться досвідом, будь ласка.
tatyг65 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Чи варто робити КТ замість рентгену при болях у спині?

Повідомлення ferdy65 » 21 серпня 2025, 22:22

Робив кт діагностику у центрі HBMedical і можу сказати, що це дійсно набагато точніше, ніж рентген. Якщо рентген дає лише двомірне зображення, то КТ дозволяє побачити хребет пошарово – буквально кожен міліметр. Це особливо корисно при підозрі на протрузії, грижі чи мікротріщини. Стосовно безпеки – не хвилюйся, сучасні апарати, як у HBMedical, мають низьке променеве навантаження. Обстеження триває недовго, не відчувається жодного болю чи дискомфорту. Апарат Siemens, на якому я робив, видає дуже чіткі знімки, і вже через кілька годин лікар дав опис.
ferdy65 Офлайн

Добре орієнтуюся

Re: Чи варто робити КТ замість рентгену при болях у спині?

Повідомлення xtremeshammy » 08 жовтня 2025, 21:51

xtremeshammy Офлайн

Я тут живу

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей