Глобальні оголошення!

Хто робив Зелену карту? Підкажіть, бо я щось розгубилась…

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Хто робив Зелену карту? Підкажіть, бо я щось розгубилась…

Повідомлення Лили » 16 червня 2025, 12:55

Дівчата, дуже прошу допомоги, бо в мене паніка. Ми з чоловіком нарешті зібралися поїхати в подорож на авто за кордон, і тут всі почали говорити про цю Зелену карту. Я взагалі не розумію, що це, де її брати, які там умови. В інтернеті начиталась усього, вже голова обертом. Одні кажуть, що тільки онлайн купувати, інші — що десь на митниці можна взяти. Ще й ціни якісь дуже різні. А як вибрати, щоб і нормально було, і не переплатити? І ще питання — вона обов’язково має бути на весь період поїздки, чи як? Може хтось вже проходив через це і може все по-людськи пояснити?
Лили Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Хто робив Зелену карту? Підкажіть, бо я щось розгубилась

Повідомлення Миледи » 16 червня 2025, 12:56

Не переживай, це не так страшно, як здається. Я коли перший раз їхала в Польщу, теж носилася як ошпарена — читала форуми, розпитувала всіх, хто їздив. Зелена карта — це така обов’язкова страховка для авто, коли виїжджаєш за межі України. Без неї тебе просто не пропустять через кордон. Найзручніше, як на мене, оформити її онлайн. Я так робила — просто обрала компанію, вказала термін, оплатила, і мені pdf прийшов на пошту. Я ще його надрукувала, бо люблю мати все на папері. І ціна залежить від того, на який період береш — на 15 днів, на місяць, або довше. Не тягни до останнього, бо на кордоні стрес і черги, краще мати все наперед.
Миледи Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Анна123 » 16 червня 2025, 12:58

А скажи, ти де купувала, якщо не секрет? Бо я бачила ціни дуже скакають від сайту до сайту. І ще — вони питають, куди ти їдеш, чи країна не має значення? А то ми хочемо зробити невеличкий авто-тур: Польща, Словаччина, може далі в Угорщину. Це треба окремо якось вказувати? І ще думаю — чи можна якось продовжити ту карту, якщо передумаємо і захочемо залишитись довше?
Анна123 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 0 раз.

Повідомлення Yaiti » 16 червня 2025, 13:02

Я оформлювала Зелену карту від Оранта https://oranta.ua/products/zelena-kartka/ нещодавно, якраз на сайті. Там можна вибрати період дії й одразу оплатити. Я так і зробила: вибрала 15 днів, бо ми їхали до Румунії й назад. Документ прийшов майже миттєво, без дзвінків і паперової тяганини. Дуже зручно, бо я терпіти не можу оті бюрократичні справи. До речі, Зелена карта діє в усіх країнах, які входять до цієї системи — список є на сайті. І ще важливий момент: вартість може відрізнятись, але я перевіряла — у деяких компаній ціни просто завищені, а по суті різниці в послузі немає. Тому не ведіться на красиву рекламу — краще вибирати там, де є нормальні відгуки і прозорі умови.

Зображення
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей