Глобальні оголошення!

Чи хтось із вас стикався з темою сказу у котів?

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Чи хтось із вас стикався з темою сказу у котів?

Повідомлення Malber » 17 квітня 2025, 20:39

Чи хтось із вас стикався з темою сказу у котів? Я раніше думав, що це стосується лише диких тварин, але нещодавно сусід попередив, що в нашому районі був випадок сказу в безпритульного кота. У мене свій — домашній, але іноді гуляє у дворі. Почав задумуватись, як розпізнати симптоми сказу, і чи достатньо однієї щеплення? Як часто її треба оновлювати? І взагалі, чи може домашній кіт захворіти, якщо не контактує з іншими тваринами? Дуже не хочеться пропустити щось важливе.
Malber Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Чи хтось із вас стикався з темою сказу у котів?

Повідомлення Yaiti » 17 квітня 2025, 20:40

У нас на дачі була дуже неприємна історія — сусідський кіт захворів на сказ після того, як побився з якоюсь дикою твариною. Його поведінка стала дивною: кидався, ховався, не впізнавав господарів. Його швидко ізолювали, але це був справжній шок. Ми після цього негайно провакцинували свого кота, хоч він і не виходить на вулицю. Ветеринар сказав, що щеплення обов’язкове раз на рік, і краще не ризикувати. Хвороба смертельна, і ніякого лікування немає.
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.

Повідомлення Kolega » 17 квітня 2025, 20:40

Мій кіт завжди був домашнім, але одного разу втік і пробув надворі два дні. Після повернення був трохи наляканим, але симптомів не було. Проте я все одно звернувся до ветеринара — зробили щеплення, бо минуло вже більше року з останньої вакцинації. Сказ — дуже небезпечна річ. І хоч ймовірність мала, але краще перестрахуватися. Тим більше, що профілактика проста, а наслідки можуть бути фатальними і для тварини, і для людей.
Kolega Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Hgftt » 17 квітня 2025, 20:40

Колись я легковажно ставився до вакцинації — думав, що якщо кіт не контактує з чужими тваринами, то й ризику нема. Але після того, як побачив відео з поведінкою зараженого сказом кота, мене реально пройняло. Агресія, судоми, пітна піна з рота — все виглядало страшно.
Я вирішив розібратись глибше і натрапив на дуже корисну статтю в блозі PURINA про сказ у котів https://www.purina.ua/articles/cats/hea ... cat-rabies — там чітко описані причини зараження, симптоми на різних стадіях, профілактичні заходи, і як діяти, якщо є підозра. Особливо вразило, що навіть мікроподряпина чи укус інфікованої тварини може стати фатальним. З того часу — щеплення щороку, жодних винятків. Усім, хто дбає про свого пухнастика, раджу обов’язково прочитати цей матеріал.
Зображення
Hgftt Офлайн

Добре орієнтуюся

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 31 гостей