Щоб уникнути дефіциту кальцію, важливо регулярно включати в раціон продукти, багаті на цей мінерал. Найкращими джерелами кальцію є молочні продукти: молоко, йогурт і сири (особливо тверді). Вони легко засвоюються організмом і забезпечують значну частину добової норми кальцію. Крім того, корисно додати в раціон зелені листові овочі (шпинат, броколі, капусту кейл), які, хоч і містять меншу кількість кальцію, але також збагачують раціон. Джерелом кальцію є також риба з кісточками, як-от сардини й лосось, а також горіхи (особливо мигдаль) і насіння (кунжут, чіа). Бобові культури, такі як квасоля, сочевиця та тофу, також можуть стати корисним доповненням. Детальніше на сайті
https://www.calcemin.com.ua/uk/calcium-deficiency/