Глобальні оголошення!

Балачки: ні про що і про все 9

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Re: Балачки: ні про що і про все 9

Повідомлення Радмила » 09 червня 2017, 09:04

Мені так подобається наш оновлений літній форум. Такий класний і веселий. Дівчатка дякую. :rose: :rose: :rose:
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Sam » 14 червня 2017, 00:11

Я помітила, що мені легше з моїми дітьми, тоді, коли я з ними сама. Не знаю, може в мене той комплекс- 'я сама" чи як то правильно назвати...
Просто, коли ми троє вони на мене краще реагують, а може я тоді розраховую лише на свої сили. Бо коли є бабуся/дідусь, то вони, ніби стараються допомогти, але то дивляться за малими, то вже десь відволіклися і я весь час в напрузі, бо маю ще пильнувати їх.
От сьогодні пішли до батьків, Матвій освоював велосипед з причіпними колесами. Спочатку дідусь з ним возився, а коли зібралися йти додому, то він вже сам пробував їхати. Велосипед ми лишаємо у батьків, бо у нас немає де його поставити. І ситуація: я везу малу на трьохлісному з ручкою, а Матвій на своємі мчить в сторону дороги, бо не хоче лишати, а хоче його забрати додому, а я як то побачила давай за ним бігти з малою,в результаті заїхала в якусь яму і перекинула малу з ровера. Зловила перелякану доцю, гаркнула Матвію, щоб той негайно лишив. Діти двоє розридались...
Мабуть, треба було просити діда чи бабу, щоб його ловили, але то якось так інстинктивно вийшло. Просто хочеться, щоб рідні, ті хто поряд самі, помічали небезпечні моменти. А то замість відпочинку- подвійний стрес. Хоч часом, їхня опіка- нагодувати, чи маєш шапочку і т.д. мене теж нервує.
А як у вас з довірою до інших?
Sam Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 717 раз.
Подякували: 562 раз.
Діти: Синочок і донечка

Повідомлення Sam » 14 червня 2017, 00:15

Може треба чітко ділити обов'язки, казати: " Тато - ви дивіться за малим".
Бо виходить купа няньок, а ніхто не дивиться, бо думає, що хтось інший пильнує.
І як навчитися не кричати на дітей? Бо я рідко кричу, але як виведуть, то верещу як дурна, а потім всі плачемо :cray:
Sam Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Marichka » 14 червня 2017, 09:34

Для мене-то окрема тема
мені теж легкше,коли ми самі
коли приїжджають,то ще для них тре6а при6ирати-готувати (щось 6ільше)
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення vikilandi » 14 червня 2017, 11:08

От щодо сліз від нестриманого крику, то мені це відомо...
а ось дітей своїх можу легко лишити лише на чоловіка, навіть попри те, що діти будуть одягнені "смішно", але тепло. Зі свекрухою вони завжди будуть зайняті чимось корисним, вона у нас енциклопедія з дитячих пісеньок, казок, ігр..., але буде боятися господарити на моїй кухні, то іноді було таке, що діти їли лише печево, бо бабуся не вміла включити плитку. З моєю мамою будуть ситі, з поскладеними на поличках іграшках і "в мультих"... Тобто, всі няньки "неідеальні", але я всеодно чекаю їх із нетерпінням, бо тоді можу "без хвостиків" повирішувати купу справ.
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Milichka » 14 червня 2017, 11:36

Дівчата, підкажіть майстра по ремонту посудомийки. Поламалась(((, а для багатодітної мами це велика халепа))))
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Повідомлення erinaceus » 14 червня 2017, 12:41

Sam Я теж вже думала над тим, що коли довго ми лише вдвох, то якось воно спокійніше. Маєш певний графік, знаєш, що можеш розраховувати лише на себе, то й тримаєш все під контролем. А ще помічаю, коли настроєна дуууже спокійно, врівноважена, тримаю себе в руках і не реагую гостро на різні вибрики, то і Матвій поводиться значно краще. Є якась закономірність між моїм і його станом. Правда, мене на довго не вистачає :hi:
Ну а в твоєму випадку, ти інстинктивно кинулася на допомогу, бо переважно сама з дітьми і за них відповідаєш. Так би зробив кожен, я думаю. Ну і я, наприклад, розумію, що в мене реакція значно швидша. За мамські роки розвинула її нівроку, тому можу швидше запобігти неприємним ситуаціям. Але і не зле буде розприділити обов'язки, хто на кому. За однією дитиною легше впильнувати, ну і тобі буде спокійніше на голову.
Але ж мами, як богиня Шива. Можуть робити 100 справ і в той же час дивитися за дитиною. А старше покоління вже від того відвикло. То їм треба концентруватися лиш на одному: або на дитині, або на інших справах.
В мене так з бабусями. Як приходить моя мама і чоловікова, то починають тріпатися і вже дитина сама по собі ::Р: І мені треба його чимось зайняти. То вони вже тепер знають, що краще приходити окремо.
В той же час, я абсолютно спокійно ставлюся до того, якщо з дитиною щось стається неприємне, коли він на комусь іншому. Бо таке могло б статися і якби я була з ним. А нянькам ще прикріше, бо не вгледіли дитину. Я ж навчилася сприймати не так гостро.

vikilandi Я теж за няньок двома руками, якими б неідеальними вони не були. Лише мама знає, як найкраще для дитини. З татом я теж залишаю найлегше, він в курсі всього. А як з кимось з рідних, то переживаю, чи поїв нормально (бо апетит в нього не дуже), ну і чи не сидить в мультиках. Бо в нас з тим строго. Подивився 2 і вистачить. І хоч він гостро реагує, бо хоче ще, але мені це байдуже :В): Ні то ні. А бабусі-дідусі будуть жаліти, хай ще подивиться, лиш би не плакав, і це може тривати довго. Тому в тому плані я не можу проконтролювати. Але вже якось звиклося, де я б я не була, завжди думаєш, як там син. Воно, звичайно, не дає розслабитися, але ж мами такі мами.
А взагалі, мене теж задовбують питання типу, чи він не голодний, вдягни його тепліше, і т.д. Навіть якщо я зайнята чимось іншим чи мене нема, то я все контролюю і все необхідне залишила, інструкції дала. Але вже як є. Може я теж колись буду такою настирливою бабусею :pardon:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Sam » 14 червня 2017, 14:04

Ой, дівчата, мені вже полегшало, дякую. То вчора якесь загострення було :scare:
Sam Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення TYulia » 15 червня 2017, 00:00

мені теж самій певно легше з малим справлятись.
Чоловіка батьки його дуже люблять, але щоб бавитись з ним якось то ні. Солодощів принести, мультик включити (зараз заборонено) і дивитись-милуватись, яка в нас дитина гарна.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Marichka » 15 червня 2017, 05:06

А чому мультики за6оронено?
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Поперед.Далі

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей