Глобальні оголошення!

Хабарі. Подяки. Давати чи ні?

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Ви б платили в такій ситуації?

Ви можете обрати 1 варіант відповіді

Переглянути результати

Re: Хабарі. Подяки. Давати чи ні?

Повідомлення Shalimar » 18 листопада 2010, 14:02

а называть такие суммы - это вообще!!!!
и что тогда делать пенсионерам с пенсией в 500грн?? умереть и не жить
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення taranjka » 18 листопада 2010, 14:03

не знаю чи б дала, важко сказати. з досвіду скажу, шо коли питаються рід занять - кажу журналіст, така-то газета, то в мене ніц не вимагали, всі чемні-привітні. деколи можу посвідку замість паспорта тицьнути)))
Оксана, швидкого і легкого вам виздоровлення
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Natalinda » 18 листопада 2010, 15:42

Shalimar написав:блин, человек исполняет свои обязанности на работе!
давайте тогда и продавцов в магазинах, охранников в банках и всех-всех остальных "благодарить"
Сами разводим взяточничество, а потом жалуемся, что страна коррумпированная...

Я тут підтримую не на 100% а на всі 1000%.
Я вже в іншій темі написала. На вчителя приміром теж 5 років вчитися треба, та і на банкіра, і на журналіста, і на художника, а на священника ще більше.
А що в медінститутах державні місця закінчилися що треба 10-15 тис. у.е. вивалювати.

Так закордоном лікарі отримують більшу зарплатню, але не лише вони її отримують більшою, а працівники усіх професій і загалом рівень життя вищий. Але чомусь наші заробітчани зуби приїжджають на Україну лікувати, бо там дорого дуже. Та й там люди йдуть в лікарню коли вже геть як погано - і все з тої ж причини - бо дорого.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Перлинка » 18 листопада 2010, 16:13

вчителя приміром теж 5 років вчитися треба, та і на банкіра, і на журналіста, і на художника, а на священника ще більше.

Від цих професій рідко коли залежить ваше життя.

А що в медінститутах державні місця закінчилися що треба 10-15 тис. у.е. вивалювати.

Щоб поступити на державний,також треба добре дати,не буду стверждувати на 100%,але з того що чула,саме на медфак без грошей взагалі нереально.І вчитись(тим хто насправді вчиться) там незрівнянно важче.

З тих професій що ти перерахувала бідують хіба вчителі,від чого якість освіти як і медицини тепер надзвичайно низька,бо нема в людей стимулу викладатись.А також провінційні журналісти,та художники невдахи(це вже від таланту залежить,а не від років потрачених на навчання).Як банкіри так і священники себе добре мають.

А такса у священника за похорон ,весілля чи хрестини тебе не коробить?Йому також тре запхати в кишеню.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення kamisia » 18 листопада 2010, 16:27

ну про такси священників то воопше окрема розмова, в катедрі на питання скіко коштує охрестити дитину називають чітку немалу суму, а в церкві на Лучаківського де ми хрестили малу, нам сказали "скільки можете".... відчувається різниця??
В знайомої сестра в Іспанії, там лікар якщо чує що пацієнт з України чекає на "подяку", від болгар чи румун не чекає, чому.....?
а загалом є люди і є людиська, так само є лікарі і є коновали....
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення Natalinda » 18 листопада 2010, 16:32

Перлинка написав:З тих професій що ти перерахувала бідують хіба вчителі,від чого якість освіти як і медицини тепер надзвичайно низька,бо нема в людей стимулу викладатись.

Ото ж бо воно й вчителі, а від них часто якщо не фізичне - то психічне здоровя дитини ой як залежить. Правда неодноразово вже чула що у крутих Тернопільських школах вчителі собі замовляють подарунки на свята. От вам і кожен хоче жити. Тошнить від такого чесно кажучи.

Перлинка написав:А такса у священника за похорон ,весілля чи хрестини тебе не коробить?Йому також тре запхати в кишеню.

Тут сказати нічого не можу бо з таким не стикалася. В мене сусід - священник.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Перлинка » 18 листопада 2010, 17:12

Так я особисто хотіла б щоб мене при потребі лікував саме такий лікар, а не такий, який заплатив за навчання 10-15 тис. у.е. Здав хірургію на три і має одну мету - пошвидше відробити гроші.
Нажаль маю знайомих які пішли в мед. лише тому що потім їм носити будуть.

Але цікавить мене ще таке питання звідки має взяти гроші той самий двірник, який отримує копійки, гроші на те щоб додатково подякувати лікареві хабарем???

То що ти тоді пропонуєш,який вихід?Щоб всі лікарі враз стали порядними людьми?Жили на мізерну зарплатню ,але одночасно були висококваліфікованими фахівцями?

Ти гарно пишеш можна сказати ідеалізуєш.Але є суворі реалії життя.

Про двірника,тут згадується совдепівський віршик "все професии нужны,все професии важны",тільки важко пригадати ,щоб хтось мріяв бути двірником.У цю професію людей заганяють обставини,погано вчився,не обдарований розумовими здібностями,випиває,або ще досить бодренький фізичноздоровий пенсіонер,що підробляє.Так мені частково їх шкода,як і шкода 80 % населення нашої держави,що живе за межею бідності.
Вони не будуть давати хабаря,бо не мають звідки,відповідно так їх і будуть лікувати.Все таки як пише камісія не всі люди і лікарі сволочі,тому можливо комусь пощастить,і до нього віднесуться просто по людськи і без хабаря.
Але маємо те що маємо.

Я звісно також за те,щоб всі здобували освіту за покликанням,вчились натхненно чесно та завзято,потім ставали професіоналами,вступали без хабарів,щоб держава всім добре платила від двірника до вчителя та лікаря,але цього нема та не буде,бо держава наша просто напросто кончена у всіх розуміннях цього слова.

Ото ж бо воно й вчителі, а від них часто якщо не фізичне - то психічне здоровя дитини ой як залежить.

Тому я й їм буду давати,і вихователям даю,я вважаю це не хабарем,а доплатою,так сказати компенсацією зі свого боку за ту мізерну зп від держави,щоб людина залишилась задоволенною нашею співпрацею,та надавала мені якісніші послуги,тобто мала стимул викладатись,щоб і я залишилась задоволенною.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення krapk@ » 18 листопада 2010, 17:34

Перлинка, абсолютно з тобою згідна, в таких умовах які в нас тепер по-іншому неможливо. А даш пару гривень і вихователька гляне лишній раз за дитиною (це не з мого досвіду -подруги розказують). Якби всі одночасно перестали давати може б щось вийшло, но такого не буде. Тому ось така доплата буде зажди. Вчора в магазині продавщиці говорять-ти каже нам як нам, але шефині пакет збери-і солодке і мясне. Це в дівчнини 30 років і вона має шефині давати калим-за що питається? Що паше за 1200 грн 12 годин, ящики таскає важкі, вкалує на неї. Але це пено теж не хабар, а подяка, так??? Давайте нарешті навчимося поняття хабар розуміти. Відповідальність за одержання хабара настає тільки за умови. якщо службова особа одержала його за виконання або невиконання в інтересах того, хто дає хабара, або третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 18 листопада 2010, 17:42

для мене питання хабарів/подяк дуже неоднозначне.

але одне я знаю напевно. я б не хотіла, щоб мені давали хабарі. я і без того можу виконувати свою роботу.
мені б не хотілося щоб моя дитина ходила в садочок, де мами дають подяки за кращий догляд.
виходить я не даю подяки - автоматично моя дитина отримує гірший догляд? лише тому, що хтось вирішив купити хороше ставлення для своєї дитини? мені важко зрозуміти подібне.
я не даю подяки - мене не лікують? не даю подяки - не отримую освіти, довідки в жеку...

я не знаю. важко сформулювати, важко усвідомлювати та миритися з подібними речами.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Natalinda » 18 листопада 2010, 17:43

От скільки людей - стільки й думок.
Мені як педагогу страшенно неприємно було коли прийшла мама одного з учнів до мене з пакетом і так з тим пакетом і пішла назад, а я виявилася поганою. бо навіть не глянула що там.

Я розумію подяку - коли я займаюся додаково з дитиною (хоча про репетиторство теж можна дискутувати багато).
Я розумію подяку коли лікар у відпустці, а я дуже хочу саме його і саме зараз.
Я розумію якщо мені горить якась довідка на яку треба було б чекати тиждень - а мені її виписали вже.
Я розумію - що багато чого я ідеалізую, але невже комусь хочеться жити в такій країні і нічого не змінювати.

І ще мене цікавить до чого звикає змалечку дитина, до якої ставляться по особливому, бо за це подякують? Я не засуджую зовсім, бо в мене дитина ще не в садку і як робитиму я не знаю напевне, мені просто цікаво.
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 21 гостей