erinaceus написав:Чи є якісь механізми повернення/обміну товару, якщо втрачено чек? Чи вже нікому нічого не доведеш? Навіть якщо ще не пройшло 14 днів. Може хтось з таким мав справу.
Ситуація була така. Купили в Мегаспорті малому босоніжки. Мали попередні роки аналогічних дві пари. Були дуже задоволені, тому і на ці покладала великі надії. Але не пройшло і тижня, як вони в буквальному значенні слова розвалилися

Хотіла повернути назад, але не змогла знайти чеку. Це на мене взагалі не схоже, бо завжди досить довго зберігаю і чеки, і коробки. А це мабуть десь на автоматі викинула

Гроші не такі великі, але все одно шкода. Короче, начиталася в неті інформації і пішла на авось до них питати, як можна розрулити ситуацію. Спочатку вони трохи морозилися, бо без чеку. Кажу, що у вас же має бути дублікат. Знаю точно дату і приблизно годину покупку, плюс це реальний брак. А гарантію на них вони давали 2 місяці. Ну тоді вони запропонувати зняти копію паспорта, пофоткати порване взуття і відправити то все в Хмельницький в бухгалтерію для подальшого розбору. І вже на наступний ранок коли я прийшла, то на основі того видали мені дублікат чеку

, оформили повернення товару і віддали гроші

Причина повернення товару - заводський брак. Короче, я задоволена, що все так закінчилося і дякую їм, що пішли на зустріч.
З того, що я читала, відсутність чеку ще не є причиною неповернення товару. Вони можуть видати дублікат на основі підтверджуючих документів, наприклад, якщо був виданий і заповнений гарантійний талон, виписка з банку про зняття коштів з картки і т.д. Треба пробувати. Можливо, комусь знадобиться...