Глобальні оголошення!

Хабарі. Подяки. Давати чи ні?

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Ви б платили в такій ситуації?

Ви можете обрати 1 варіант відповіді

Переглянути результати

Re: Хабарі. Подяки. Давати чи ні?

Повідомлення kamisia » 18 листопада 2010, 08:47

Ну за мою ситуацію ясно, но воопше , не лиш з дітиськами а скажімо коли лікують від любої болячки а тут дохтур каже давай бабло..... як чинити???

В нас у планаз сьогодні піти чемно на перев'язку і дивитись по ситуації, а ще Хепімама надавала всяких корисних телефонів (газета, юристи, муж настроєний на 1+1 звонити))))) прийдем відпишусь, тримайте за нас кулаки, десь в годині так 10 і пізніше))
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення lore1ei » 18 листопада 2010, 11:25

було діло, лежали з нирками в лікарні, денний стаціонар, приїздили тиждень на уколи.
незнаю щоб робили без знайомих.
в нас кума батьки лікарі відомі в Тернополі, батько в дорослій обласній в діалізному відділі, мама обласний рентгенолог в дитячій обласній лікарні.
так все було без черг, плюс хабар невеликий дали лікарю, Філюк вроді, всі ліки були за рахунок лікарні, ставлення дуже гарне.
але як поступили но в палату, медсестра незнала що ми по знайомству, то здерла на ремонт вікон 60 грн.
жалко було мамусь з немовлятками в чергах і з ставленням як не до людей.
ох і ж надивилась я тоді(((

але якби попала в таку ситуацію, то заплатила б напевно, в такі моменти вже про гроші не думається...
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення krapk@ » 18 листопада 2010, 12:49

Naya написав:В Дунаївцях ти роздавала хабарі :D Щоправда добровільно, але хабар є хабар.

Слідкуй за словами. З мене грошей не вимагали, сум не називали з лікарем я домовилася наперед (за довго до родів) і по-людськи віддячила. Навіть скажем так, зробила подарунок лікареві на 6 грудня. Маю право. Може вночі він до мене і не приїжджав (хоч там був черговий лікар в той час), але спас мені дитину, того за тими бумажками я не постою. Тут зовсім інша ситуація, погодься. А якщо ти родиш чи викликаєш швидку і лікарі на роботі, причому роблять свою роботу дуже не добросовісно, при цьому ще вимагають конкретні суми, то це по-любе не можна залишати. Вони на то і сподіваються, що в таких ситуаціях ми мовчимо, адже це здоров'я наших близьких. Інше діло коли все зроблено на вищому рівні і швидко, тоді багато яка мама сама захоче віддячити. Так ми навчені -побільше собі щось вдерти.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Naya » 18 листопада 2010, 12:54

Таню, маєш право. Ніхто в тебе його не забирає.
Може в цій ситуації лікар теж думає, що врятував Оксані дитину? А ти так обурюєшся :D
Але ж блін...спас. На то він і лікар, на то він і вчився. За те він з/п отримує, така його робота. То не тракторист в полі випадково йшов і врятував....

Ти не гнівайся, але я так написала, бо мала справу з тим же самим лікарем що й ти, і гроші він в нас ВИМАГАВ!!!!
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Naya » 18 листопада 2010, 12:55

krapk@ написав: Інше діло коли все зроблено на вищому рівні і швидко, тоді багато яка мама сама захоче віддячити. Так ми навчені -побільше собі щось вдерти.

а отут я згідна на всі 100%
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення krapk@ » 18 листопада 2010, 12:57

не знаю що значить вимагав, може він справделиво думав що ви маєте віддячити йому. Все ж таки приїхали за 200 км конкретно до нього. Пологи були вночі і важкі, так що... Але це даної теми не стосується. Хочеш подискутувати пиши в скайп. Хоча якщо вимагав, то це не прикрашає його, твоя правда. Але просто зараз слово дякую вже нічого не вартує.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Shalimar » 18 листопада 2010, 13:18

krapk@ написав: Але просто зараз слово дякую вже нічого не вартує.

блин, человек исполняет свои обязанности на работе!
давайте тогда и продавцов в магазинах, охранников в банках и всех-всех остальных "благодарить"
Сами разводим взяточничество, а потом жалуемся, что страна коррумпированная...
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Перлинка » 18 листопада 2010, 13:44

давайте тогда и продавцов в магазинах, охранников в банках и всех-всех остальных "благодарить"

справа в тому,що на продавця і охоронця 6 років вчитись не треба,і вивалити за це 10-15 тис у.е.

Їх з одного боку також можна зрозуміти,у всьому світі,навіть в нерозвинутих африканських країнах,лікар-то круть,всі достойно заробляють.А у нас офіційна з/п меньша ніж у того ж продавця в гастрономі(який також лівак має однозначно).

Хороший лікар роками заробляє своїми знаннями та досвідом на таку репутацію,що люди самі тичуть,і просять дохтор поможіть.А тут дійсно якісь коновали,віднеслись як до худоби,та ще й такі суми вимагають.

Веду до того,що не проти того ,щоб давати,якщо заробили,дійсно допомогли,віднеслись по людськи,однозначно хочеться віддячити.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Naya » 18 листопада 2010, 13:50

біда в тому, що в нас всі хочуть щоб їм дякували: від прохвесора до санітарки, незалежно від того, чи заслужили чи ні.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Shalimar » 18 листопада 2010, 14:00

Перлинка написав:справа в тому,що на продавця і охоронця 6 років вчитись не треба,і вивалити за це 10-15 тис у.е.
Веду до того,що не проти того ,щоб давати,якщо заробили,дійсно допомогли,віднеслись по людськи,однозначно хочеться віддячити.

"все профессии важны, все профессии нужны".........
Это укоренилось у Нас по самое немогу... что вроде как одного "спасибо" не достаточно, и надо что-то "дать"
Одно дело, когда это желание отблагодарить идёт от души (и благодаришь по своим возможностям), а другое - когда НАДО, или "какось нэвдобно" ничего не дать
Да, к сожалению, уровень з/п гос. служащих оставляет желать лучшего...
На других должностях тоже по 1000грн получают, но "извините, вы не спасаете людей"?
Это ж не то что заваливаешься к человеку домой, просишь помочь в неурочное время...
Не только врачам надо учиться 6 лет (а некоторым и того больше) и платить за своё образование!
Это их РАБОТА - помогать людям, лечить, спасать..........
А есть вобще волонтёры................... которые помогают за просто так
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Поперед.Далі

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей