Глобальні оголошення!

Езотерика

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Re: Книги

Повідомлення mari » 07 жовтня 2010, 15:30

[quote="lore1ei"]дає гроші за відпущення гріхів.

Гріхи за гроші не продаш
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення lore1ei » 07 жовтня 2010, 15:42

mari написав:
lore1ei написав:дає гроші за відпущення гріхів.
/quote]

Теж не згідна. Гріхи за гроші не продаш

Я теж так вважаю.
Але багато хто з знайомих роблять саме так.
А потім ще прихвалюють скільки вони пожертвували.
Але релігія, віра, духовність це не тема для суперечок.
Це справа кожного.
Мені діла немає до цього.
Просто дивує чому люди, не цікавлячись темою, пишуть і починають суперечку.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Alisa » 08 жовтня 2010, 23:46

Я колись дуже полюбляла езотеричну літературу. Вона перш за все спрямована на самопізнання, пошук свого шляху, гармонії. Там не пише, як чоловіків приворожувати і порчу наводити :D То зовсім інша пісня :lol:

П.С. Всі мабуть читали твори Коєльо, а він між іншим теж езотерик :D
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Re: Езотерика

Повідомлення Nymydora » 08 жовтня 2010, 23:56

Аліса, 100%
Перлинка, даремно Ви ототожнюєте езотерику та магію - це зовсім різні галузі знання. Згідна з Лорелей, що найближче езотерика стоїть до психології. Якщо розібратися, то автотренінг, про який всі знають, має багато спільного з езотеричними практиками. Загалом беручи, це просто робота над собою. При тому, основний закон такого роду практик (Лорелей, якщо я помиляюсь, поправ): не можна впливати на інших, тільки на себе. І Зеланд, і Правдіна, і Хей і іже з ними підкреслюють, що всі їхні способи можна використовувати для вдосконалення себе, а в жодному випадку не для маніпуляції іншими. Тоді як магія скерована на те, щоб впливати на інших людей. А щодо християнства, то читання псалмів чи молитви - це теж езотеричні практики.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Перлинка » 09 жовтня 2010, 00:14

А щодо християнства, то читання псалмів чи молитви - це теж езотеричні практики.

Тут я сперечатись не буду,вище вже писала про езотерику в християнстві.
Коельйо також свого часу читала,але не захоплювалась як вчителем,лише аби бути в курсі.У мне після його творів неприємний осад.Вважаю ,що все що суперечить Святому Писанню -єресь.І ізотеричні гуру такі як Блаватська,Реріх,Коельйо та інші також єретики.Найстрашніше те ,що вони ніби не вчать нічого поганого,пишуть про добрі та свтлі речі,іноді примішуючи гріховне,як положняк,як природні речі.Тобто вважаю,що то вовки в овечих шкірах.При цьому ,своїми працями вони відводять від істини,показуючи ,так би мовити інші шляхи.Але кожен християнин знає ,що шлях один ,і двері одні .
Тому можете мене вважати забитою,консервативною,християнською фанатичкою.Але моя позиція щодо цієї теми непохитна.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Nymydora » 09 жовтня 2010, 00:21

Ваше право. Зрештою, яка різниця, хто у що вірить. Основне, "чтоб чєловєк бил хароший" :)
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення lore1ei » 09 жовтня 2010, 03:40

Якщо ваша позиція непохитна, то чому ви починали цікавитись темою?
Це дуже по християнськи от так осуджувати людей.

А взагалі так, попахує фанатизмом, видно інквізиція вертається.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення kamisia » 09 жовтня 2010, 08:32

lore1ei написав:Якщо ваша позиція непохитна, то чому ви починали цікавитись темою?
Це дуже по християнськи от так осуджувати людей.

100%
Ну и что что ветер в голове, зато мысли всегда свежие
Поганий правопис розвиває уяву

Зображення
Зображення
kamisia Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 109 раз.
Подякували: 463 раз.
Діти: чудо Софія

Повідомлення Перлинка » 09 жовтня 2010, 10:42

А що страшно стало :scare: :lol: ?Не бійтесь ,я поки що далеко 8-).Але скоро таки вернусь :P

А насправді ,дівчата,нікому зла не бажаю.Просто поділилась,що ви шукаєте якісь глибини та відкриття не там де треба.Бо на мою думку не існує в світі глибшої книги від Біблії,де є відповіді на всі запитання.
Я не кажу що не треба читати інших авторів ,але порівняно зі Святим Писанням для мене це все як шолуха,якісь конвульсіїї та потуги відкрити та сказати щось нове ,коли вже давно все відкрито та сказано ,в простоті та геніальності.Хоча ,чудово розумію ,що в кожного свій шлях.І на все свій час.
Зауважу,що нікому не нав`язую свою позицію,просто вважаю що тут на форумі кожен має право на свою думку,яку я в свою чергу і висловила.
Востаннє редагувалось Перлинка в 09 жовтня 2010, 11:45, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mari » 09 жовтня 2010, 11:09

Молодець! :kiss:
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Поперед.Далі

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 32 гостей