Глобальні оголошення!

Донька сама їздить у школу — страшно залишати без нагляду

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Донька сама їздить у школу — страшно залишати без нагляду

Повідомлення Лили » 24 червня 2025, 23:56

Мамусі, порадьте, як ви вирішуєте ситуацію, коли дитина сама їздить до школи? У нас школа не дуже далеко, але треба пройти через кілька дворів, є одне занедбане будівництво, і там завжди якісь підозрілі чоловіки. Доньці 10 років, вона хоче бути "самостійна", і я це розумію, але серце не на місці. Особливо коли ще темно вранці або повертається пізніше, бо гуртки. Хочу щось поставити на телефон, щоб могла швидко покликати на допомогу, якщо треба. Але не просто "дзвінок мамі", бо я ж не прибіжу за 5 хвилин. Може, хтось уже щось реально дієве знайшов?
Лили Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Донька сама їздить у школу — страшно залишати без нагляд

Повідомлення Миледи » 24 червня 2025, 23:58

Ох, у нас точно така ж ситуація. Син у п’ятому класі, сам їздить у школу в центр Харкова. Я йому щодня кажу: пиши, коли зайшов у клас, коли вийшов, але він, як завжди — або забув, або "не було часу". І я сиджу на роботі і тільки те й роблю, що перевіряю месенджери. У мене від цього вже нервів не лишилось. Пробувала ставити якісь трекери, але вони або платні, або батарея сідає, або просто не працюють, коли треба. Підтримую — потрібна така штука, щоб у разі небезпеки дитина натиснула кнопку, і хтось приїхав реально допомогти.
Миледи Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Анна123 » 24 червня 2025, 23:58

Моя мала якраз у понеділок так перелякалась — йшла додому, а за нею йшов якийсь чоловік, і вона не знала, що робити. Зайшла в магазин і подзвонила мені звідти, бо боялась просто йти далі. Я тепер спати не можу, кожен день проводжаю і зустрічаю, хоча це займає купу часу. Але як її так просто відпустити? Думала вже якусь охоронну кнопку шукати, але не знаю, кому довіряти. Усі тільки рекламують, а як перевірити, чи дійсно приїдуть, якщо натиснути?
Анна123 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Yaiti » 24 червня 2025, 23:59

У нас була дуже подібна історія, і я теж переживала кожен день, поки не підключила сервіс «Поруч» від компанії ОіБ https://oib.com.ua/ Це не просто додаток на телефоні, а реальна охоронна система з кнопкою тривоги. Дитина носить телефон із собою, і якщо щось стається — вона просто натискає кнопку в додатку. Сигнал одразу йде на пульт централізованого спостереження, і група швидкого реагування виїжджає туди, де знаходиться дитина. Нічого не треба пояснювати — все автоматично визначається за GPS. Ми самі отримуємо сповіщення й бачимо локацію. Для мене це було відкриттям, бо я не знала, що в Харкові є така послуга. Зараз я набагато спокійніше відпускаю доньку саму — вона знає, що не одна, а я знаю, що є кому допомогти, якщо щось трапиться. Раджу всім, хто переживає за дітей — це справді працює, і це не просто «мобільний додаток», а ціла система захисту. І головне — реагують, а не просто записують.

Зображення
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 липня 2025, 02:55

xtremeshammy Офлайн

Я тут живу

Повернутись до Суцільні балачки