Глобальні оголошення!

Хто стикався з укладанням геотекстилю на ділянці?

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Хто стикався з укладанням геотекстилю на ділянці?

Повідомлення Yaiti » 02 червня 2025, 15:32

Хто стикався з укладанням геотекстилю на ділянці? Після сильного дощу в мене біля літньої тераси почав вимиватися ґрунт і плитка перекошується. Хочу зробити нормальну дренажну систему й чую, що без геотекстилю не обійтись. Але є купа видів — нетканий, голкопробивний, термоскріплений, ще й різної щільності. Як зрозуміти, який обрати саме під мощення плиткою? І чи реально самому його постелити, чи треба викликати майстрів? Бо ціни на послуги — ух! Був би вдячний за поради, особливо якщо хтось мав подібну ситуацію — хочу зробити якісно, щоб потім не переробляти.
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1 раз.
Подякували: 0 раз.

Re: Хто стикався з укладанням геотекстилю на ділянці?

Повідомлення Миледи » 02 червня 2025, 15:32

Геотекстиль — це справжній порятунок, особливо під тротуарну плитку, доріжки чи клумби. Якщо в тебе зрушується плитка — значить, вода вимиває пісок з основи. Я рекомендую нетканий голкопробивний геотекстиль зі щільністю від 100 до 150 г/м² — це золота середина для приватного використання. Він добре пропускає вологу, але не дозволяє дрібним частинкам ґрунту проникати. Укласти його не важко: вирівнюєш ділянку, розстеляєш рулон, накладаєш із запасом (5–10 см внахлест), зверху сиплеш щебінь чи пісок — і вперед. Можна самому все зробити за вихідні, головне — не поспішати.
Миледи Офлайн

Впевнено спілкуюся

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Yaiti » 02 червня 2025, 15:32

Ви дуже доступно пояснили, тепер стало зрозуміліше. Ще хотів запитати — чи варто щось додатково класти між шарами, щоб ще краще відводити воду? І де купуєте сам геотекстиль? Бо в епіцентрі знайшов лише дуже тонкий, виглядає, як медична маска...
Yaiti Офлайн

Я тут живу

Подякували: 0 раз.

Повідомлення Миледи » 02 червня 2025, 15:33

Справжня проблема з тими "тонкими масками" — вони не витримують ні навантаження, ні часу. Для таких задач краще звертатися до спеціалізованих виробників. Я вже не перший рік замовляю геотекстиль на сайті Vodaland.
Там великий вибір по щільності й типу — усе чітко структуровано, є опис, приклади використання, фото. Дуже подобається, що можна підібрати саме той тип, який підходить під твої задачі — чи то дренаж, чи то укладання доріжок, чи зміцнення схилів. Замовляла і для своєї ділянки, і для дачі сина — все приходить вчасно, упаковка надійна, рулони чітко марковані. Якщо не впевнений, завжди можна написати в чат — консультанти відповідають грамотно, не просто аби продати. Однозначно рекомендую: це інвестиція у стабільність, і головне — працює на роки вперед без переробок.
Зображення
Миледи Офлайн

Впевнено спілкуюся

Подякували: 1 раз.
Діти: Хлопчик

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 19 гостей