Не пощастило нашому народу.
Дав Бог сусідів, ласих до нашесть.
Забрали все - і землю, і свободу.
Тепер забрати хочуть вже і честь.
© Ліна Костенко
Модератор: Сяна
Костенко – одна із перших і найпримітніших у плеяді молодих українських поетів, які з’явились на рубежі 1950-1960-х років.
Сьогодні українська письменниця, поетеса, лауреат Національної премії ім.Тараса Шевченка Ліна Костенко відзначає день народження.
Ліна Василівна народилась 19 березня 1930 р. у Ржищеві Київської обл.. Навчалася у Київському педагогічному інституті, Московському літературному інституті імені О.М.Горького.
Костенко була однією із перших і найпримітніших у плеяді молодих українських поетів, які з’явились на рубежі 1950-1960-х років.
Збірки її віршів «Проміння землі» (1957) та «Вітрила» (1958) викликали інтерес читача і критики, а книга «Мандрівки серця», що вийшла у 1961 році, не тільки закріпила успіх, а й засвідчила справжню творчу зрілість поетеси, поставила її ім'я серед визначних майстрів української поезії.
У 2010 році вийшов її перший роман у прозі «Записки українського божевільного», тему якого видавець Іван Малкович визначив, як український погляд на світове божевілля.
Ліна Костенко була нагороджена Відзнакою Президента України (1992) і Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня (2000), але публічно відмовилась від звання Героя України: «Політичної біжутерії не ношу».
Кокетка написав:Коректна ода ворогам
Кокетка написав:
Коли я буду навіть сивою,
і життя моє піде мрякою,
а для тебе буду красивою,
а для когось, може, й ніякою.
Повернутись до Книжкова поличка
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість