Глобальні оголошення!

Цитатник

Модератор: Сяна

Re: Цитатник

Повідомлення nadusha » 18 січня 2013, 01:19

Я б багато віддала за ці 22 правила в своїй юності...

1. Дитинство закінчується тоді, коли ви заробите перші гроші. З цього моменту ви стаєте об'єктом можливого матеріального збагачення для всіх, хто вас оточує на даний момент.

2. Освітня система застаріває в момент, коли ви в перший день сіли за парту.
Вона будується на основі системи міністерств і відомств і не встигає за новими тенденціями і віяннями.

3. Потрібно читати «нудні книги», не рекомендовані у школі.
Читайте без зупинки, читайте якомога більше пізнавальної літератури. Якщо ви не виробите цю звичку в дитинстві, то все, що ви потім будете читати - це титри в телевізорі.

| +
4. Світовий порядок хоче, щоб всі залишалися зомбі - теледебіламі.
Економіка країни побудована на споживанні, тому чим ви більш безграмотні і залежні від телевізора - тим вам простіше продати продукти і послуги.

5. Оточуючі люди - це джерела інформації.
Навчіться спілкуватися і слухати оточуючих. Уникати людей, вважаючи їх негідними своєї уваги - значить не знайти клієнтів, друзів або роботу надалі.

6. Поважати мудрість людей старших себе.
Слухайте, навіть якщо ви вважаєте, що їхня точка зору застаріла. Їх знання побудовані на системі цінностей, кругозору, життєвого досвіду і логічних взаємозв'язків між обстановкою і прийнятими рішеннями.

7. Створювати собі кумирів.
Знайдіть людей, якими можна захоплюватися, і намагайтеся їх перевершити, а після вибирайте інших більш достойних.

8. Сором'язливість - це ворог прогресу.
Не давайте своїм емоціям забороняти вам дізнаватися більше про людей, адже в цьому випадку люди не дізнаються про вас. Народна мудрість не дарма говорить: нахабність - друге щастя.

9. Вибирати надійних попутників.
Не будуйте відносин з людиною, якщо вам щось в ній не подобається, саме це "щось" і буде причиною вашого розриву потім.

10. Ризикувати потрібно, поки у тебе нічого немає.
З часом ви збудуєте сім'ю, дітей, досвід і обережність, станете більш консервативними. Якщо хочете чогось зробити - робіть це поки молоді.

11. Бути економним.
Не витрачайте гроші на дурниці, збираєте їх на щось серйозне, наприклад, на свою справу. Це вас навчить витрачати гроші з розумом і заради мети. Пам'ятайте, гроші - це засіб.

12. Пізнавати світ.
Витрачайте гроші на враження. Радість від вражень і цінність спогадів вища ніж цінність придбаних предметів побуту та одягу.

13. Гроші потрібно заробляти.
Ніяка економія не зробить вас матеріально забезпеченим і морально самодостатнім. І не важливо, скільки ви заробляєте зараз, головне ваше бажання і вміння заробляти.

14. Зірвати банк в молодості - це до нещастя.
Везіння в молодості, найчастіше приводить до необдуманих вчинків і неправильних рішень. Легкі гроші швидко йдуть, залишаючи тільки неприємності і психічний розлад.

15. Потрібна програма дій.
Не хочете програмувати своє життя - готуйтеся отримувати тільки подарунки долі.

16. Тримати форму.
Заведіть звичку займатись спортом - 15 хвилин на день буде достатньо. Організм звикне і ви самі не зможете потім відмовитися.

17. Бути готовим до автономного режиму.
Навчіться готувати їжу, прати, прасувати, купувати і т.д. навіть якщо ваш сімейний партнер буде робити все це краще ніж ви.

18. Не довіряти своїй пам'яті.
Пам'яті недостатньо, якою б фантастичною вона не була. Записуйте.

19. Потрібно мріяти.
Ніколи не переставайте мріяти про щось більше і краще, не слухайте нікого, хто вам говорить, що пора спуститися з небес на землю.

20. Вихованням повинні займатися батьки.
Не намагайтеся виправити людей, якщо вони туплять, шукайте тих, хто ще не зіпсований

21. Потрібно бути грамотним.
Уміння говорити доладно і по справі стане в нагоді тоді, коли ви будете доносити свою точку зору клієнтам, керівництву або персоналу.

22. Конкурувати.
Життя, бізнес, відносини - це дуже конкурентні середовища. Пам'ятайте про це!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Сяна » 20 січня 2013, 23:04

Заповіді Матері Терези
1. Так, люди непослідовні, нерозумні й егоїстичні.
І все ж, люби їх!

2. Якщо ти робиш добро, люди звинуватять тебе в потаємній корисливості і себелюбстві.
І все ж, твори добро!

3. Якщо тебе супроводжує успіх, ти наживаєш уявних і справжніх ворогів.
І все ж, добивайся успіху!

4. Добро, зроблене тобою, завтра ж забудуть.
І все ж, твори добро!

5. Щирість і відкритість зроблять тебе уразливим.
І все ж, будь щирим і відкритим!

6. Те, що ти будував роками, може зруйнуватися в одну мить.
І все ж, будуй!

7. Люди потребують допомоги, але вони ж стануть дорікати тобі за неї.
І все ж, допомагай людям!

8. Віддай світу найкраще, що маєш, і натомість одержиш жорстокий удар.
І все ж, віддай світу найкраще, що в тебе є!
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення irinka » 26 січня 2013, 12:18

12 причин, чому ви ніколи не повинні здаватися!

1. Поки ви живі, все можливо
Єдиною поважною причиною, по якій ви можете здатися, є ваша смерть. До тих пір, поки ви живі (здорові й вільні), у вас є вибір, щоб здійснювати спроби до остаточного успіху.

2. Будьте реалістами
Імовірність освоєння чогось з першого разу дуже мала. Все вимагає часу, щоб цьому навчитися, і ви будете робити помилки. Вчіться на них.

3. Ви сильні
Ви сильніше, ніж ви думаєте. Однієї маленької невдачі недостатньо, щоб зупинити вас в процесі досягнення свого успіху. Недостатньо буде також і 10, і 100, і 1000 невдач.

4. Проявіть себе
Якщо ви не хочете бути відомим, як хтось інший, то це слабкість, і говорить про те, що ви здаєтеся. Виходьте і показуйте себе решті світу, а також самому собі. Ви можете і доб'єтеся того, що мали намір зробити. Ви зазнаєте невдачі тільки тоді, коли здастеся.

5. Робилося це раніше?
Якщо хтось інший зміг зробити це, то зможете і ви. Навіть якщо тільки одна людина в світі зуміла досягти того, чого бажаєте ви. Це має стати достатньою причиною для вас, щоб ніколи не здаватися.

6. Вірте в свої мрії
Не віддавайте самого себе. У житті буває багато людей, які говорять вам, що ви хочете досягти неможливого. Не дозволяйте нікому валити свої мрії.

7. Ваша сім'я і друзі
Дозвольте людям, яких ви любите, стати вашими натхненниками на те, щоб продовжувати наполегливо рухатися далі. Можливо, вам потрібно буде спробувати подивитися з іншої точки зору, більше вчитися, більше практикуватися, але ніколи не здавайтеся.

8. Є люди в гіршому становищі, ніж ви
Прямо зараз є багато людей, які перебувають у гіршій ситуації і в гірших умовах навколишнього середовища, ніж ви зараз. Хотіли б ви відмовитися від пробіжки в 5 кілометрів? Подумайте про людей, які не в змозі навіть ходити, і як багато вони були б готові віддати за можливість пробігати по 5 кілометрів щодня.

9. Покращуйте наш світ
Коли ви досягнете всього, чого мали намір досягти, ви можете використовувати свій успіх, щоб здійснювати зміни у світі чи в житті окремих людей.

10. Ви заслуговуєте щастя
Ніколи не дозволяйте нікому говорити вам протилежне. Ви заслуговуєте щастя і заслуговуєте успіху. Зберігайте цей настрій і ніколи не здавайтеся, поки не досягнете свого пункту призначення.

11. Надихайте інших
Служіть джерелом натхнення для інших, відмовляючись здаватися. Хто знає, чого може досягти хтось інший через те, що ви самі ніколи не здавалися, і тим самим надихнули інших не здаватися.

12. Ви вже так близько
Найчастіше, коли ви відчуваєте, що хочете здатися, ви знаходитесь так близько до того, щоб зробити величезний прорив. У будь-який момент свого часу ви завжди знаходитеся лише на волосок від успіху.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення nadusha » 27 січня 2013, 10:02

Як ви думаєте, скільки важить ця склянка?

Професор взяв у руки склянку з водою, витягнув її вперед і запитав своїх учнів:
- Як ви думаєте, скільки важить ця склянка?
В аудиторії жваво зашепотіли.
- Приблизно, 200 грам! Ні, грам 300, мабуть! А може і всі 500! - почали лунати відповіді.
- Я дійсно не знатиму точно, поки не зважу його. Але зараз це не потрібно. Моє питання ось яке: що станеться, якщо я буду так тримати склянку протягом декількох хвилин?
- Нічого!
- Дійсно, нічого страшного не трапиться, - відповів професор. - А що буде якщо я стану тримати цей стакан у витягнутій руці, наприклад, години дві?
- Ваша рука почне боліти.
- А якщо цілий день?
- Ваша рука оніміє, у вас буде сильний м'язовий розлад. Можливо, навіть доведеться їхати в лікарню, - сказав один зі студентів.
- Як по вашому, вага склянки зміниться від того, що я її цілий день буду тримати?
- Ні! - розгублено відповіли студенти.
- А що потрібно робити, щоб все це виправити?
- Просто поставте склянку на стіл! - весело сказав один студент.

- Точно! - Радісно відповів професор. - Так і йдуть справи з усіма життєвими труднощами. Подумай про якусь проблему кілька хвилин і вона виявиться поруч з тобою. Подумай про неї кілька годин, і вона почне тебе засмоктувати. Якщо будеш думати цілий день, вона тебе паралізує. Можна думати про проблему, але як правило, це ні до чого не призводить. Її "вага" не зменшиться. Справитися з проблемою дозволяє тільки дія. Виріши її, або відклади вбік. Немає сенсу носити на душі важкі камені, які паралізують тебе...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 05 лютого 2013, 17:40

10 порад для самовдосконалення

1. Зустрічайте день мудро
Вставайте раніше, робіть зарядку, снідайте, уcміхайтесь :)
Чим раніше Ви встанете, тим більше справ встигнете зробити протягом дня.

2. Складіть розклад і дотримуйтесь його
Намагайтеся дотримуватися складеного Вами розкладу. Це дозволить протягом кожного дня вирішувати більше завдань. Заведіть блокнот, куди можна записувати поточні завдання. А в кінці дня підведіть підсумок, що було зроблено, а що можна було зробити краще.

3. Не забувайте про відпочинок
Найкращий відпочинок - це зміна виду діяльності. Тому намагайтеся протягом дня виконувати різнопланову роботу і відпочивати. Адже якісний відпочинок дає ще більше сил працювати і йти вперед.

4. Будьте щедрі
Намагайтеся бути добрими і щедрими з іншими людьми. Посмішка, добра порада, привітне слово - все, що ви віддаєте в цей світ, ви отримуєте назад в збільшеній кількості.

5. Прийміть те, що не можете змінити
Є речі, які змінити неможливо. Не витрачайте даремно сили, намагаючись підстроїти навколишній світ під себе. Навчіться приймати те, що змінити Ви не в змозі.

6. Вивчайте нові мови
Вивчення іноземних мов є одним з кращих способів поліпшення розуміння рідної мови. У процесі вивчення Ви даєте завдання своєму мозку, що в остаточному підсумку дозволяє йому працювати ще краще.

7. Усуньте рутину
Намагайтеся бути трохи більше різнобічною людиною. Не дозволяйте Вашому житті ставати повсякденним і нудним. Пробуйте нове, отримуйте новий досвід і нові знання, розширюйте кругозір!

8. Поверніться обличчям до своїм страхів
Чим більшою кількістю страхів Ви володієте, тим складніше стає жити повним життям. Не важливо чого Ви боїтеся, важливо те, як Ви справляєтеся зі своїми страхами. Долайте свої страхи день за днем, метр за метром розширюючи свою зону комфорту.

9. Живіть у сьогоденні
Важлива не мета, а подорож до мети. Не забувайте про теперішні моменти! Життя не стоїть не місці, і було б нерозумно позбавляти себе радості жити тут і зараз заради хвилинного тріумфування у момент досягнення мети.

10. Перестаньте відкладати справи
Візьміть життя під свій контроль! Подумайте про те, чого Ви хочете досягти. І прямо зараз прийміть рішення планувати Вашу роботу, відпочинок і розваги. Якщо сьогодні Ви мали намір працювати, а настрій на нулі і руки не піднімаються, все одно примушуйте себе працювати.
Будь-яка справа краща, ніж безглузде сидіння на дивані і перегляд телевізора.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 14 березня 2013, 14:32

7 внутрішніх законів

1. «Думки матеріальні»
Все, що ми собою представляємо - результат того, що ми думаємо про себе. Якщо людина говорить або діє з поганими думками - її переслідує біль. Якщо ж людина говорить або діє з чистими намірами - за ними слідує щастя, яке, як тінь, ніколи його не залишить. Будда говорив: «Наша свідомість - це все. Ви стаєте тим, про що думаєте ». Джеймс Аллен говорив: «Людина - мозок». Щоб правильно жити, ви повинні заповнити свій мозок «правильними» думками. Ваше мислення визначає дії; ваші дії визначають результат. Правильне мислення дасть все, що побажаєте; неправильне мислення - зло, яке врешті-решт зруйнує вас.

2. «Починати з малого - це нормально»
«Глечик наповнюється поступово, крапля за краплею».
Ралф Уолдо Емерсон сказав: «Кожен майстер колись був любителем». Всі ми починаємо з малого - не нехтуйте малим. Якщо ви послідовні і терплячі, ви досягнете успіху! Ніхто не може досягти успіху всього за одну ніч: успіх приходить до тих, хто готовий почати з малого і старанно працювати, поки не заповниться глечик.

3. «Пробачити»
Стримувати гнів у собі, все одно, що схопити гаряче вугілля з наміром кинути його в когось ще; згорите саме ви. Вчіться прощати.

4. «Ваші вчинки мають значення»
Скільки б заповідей та мудрих думок ви не прочитали - що будуть вони означати, якщо ви не будете їм слідувати?
Кажуть: «Слова нічого не варті», і це так. Щоб розвиватися, ви повинні діяти; щоб швидко розвиватися, діяти потрібно кожен день. Слава не впаде вам на голову! Слава для всіх, але пізнати її зможуть тільки ті, хто постійно діє.

5. «Намагайтеся зрозуміти»
Сперечаючись із життям кожен день - ми відчуваємо гнів, ми перестали боротися за правду, ми почали боротися тільки за себе. Стефан Кові сказав: «Спершу спробуйте зрозуміти, і лише потім постарайтеся, щоб зрозуміли вас». Легко сказати, а важко зробити; ви повинні докласти всі свої сили, щоб зрозуміти точку зору «іншої» людини.
Вислухайте інших, зрозумійте їх точку зору, і ви знайдете спокій. Більше зосередьтеся на тому, щоб бути щасливим, ніж бути правим.

6. «Переможіть себе»
Краще перемогти себе, ніж виграти тисячі битв. Тоді перемога твоя. Її в тебе не зможуть відняти ні ангели, ні демони, ні рай і ні пекло. Для того, щоб перемогти себе, потрібно перемогти свій розум. Ви повинні контролювати свої думки. Вони не повинні бушувати, як морські хвилі. Ви можете подумати: «Я не можу контролювати свої думки. Думка приходить, коли їй заманеться ». Ви не можете заборонити птиці пролітати над вами, але, безсумнівно, ви можете перешкодити їй звити гніздо у вас на голові. Відкиньте думки, що не відповідають життєвим принципам, за якими ви хочете жити. Будда сказав: «Не ворог або недоброзичливець, а саме свідомість людини заманює її на криву доріжку».

7. «Живіть в гармонії»
Гармонія приходить зсередини. Не шукайте її ззовні. Не шукайте зовні те, що може бути тільки у вашому серці. Часто ми можемо шукати зовні, тільки щоб відвернути себе від правдивої реальності. Правда в тому, що гармонію можна знайти лише всередині себе. Гармонія - це не нова робота, не нова машина або новий шлюб. Гармонія - це нові можливості і вони починаються з вас!
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 18 березня 2013, 15:23

6 найпоширеніших ілюзій

Ілюзії - це викривлене сприйняття реальності. Вони змушують вірити в те, чого не існує. Це дуже небезпечно, тому що, купуючись на ілюзії, люди перестають розвиватися, прагнути до своєї мрії і роблять необдумані вчинки. Найпоширеніші з ілюзій:

✔ Я займуся цим пізніше, просто зараз у мене немає часу ...

Це найпопулярніша ілюзія. Не існує такого поняття, як "немає часу". Він є завжди і лише ви можете вирішити, як ним розпоряджатися. Якщо щось дійсно важливо для вас - ви знайдете на це час!

✔ Я можу досягти своєї мети швидше ...

Багато хто прагне дістатися до пункту призначення раніше терміну. Але це неможливо. Рухаючись до своєї мети - ви повинні пройти всі пункти шляху. Якщо ж ви пропустите хоч один з них - досягнута мета не виправдає ваші очікування.

✔ Я контролюю ...

Ви не контролюєте абсолютно нічого, крім власного розуму. Життя в будь-який момент може піднести вам несподівані сюрпризи.

✔ Я буду щасливий, якщо ...

Багато людей помиляються, думаючи, що настане завтра, трапиться щось хороше, проблеми пропадуть і вони будуть щасливі. Бути щасливим можна лише в даний момент, а якщо ви не можете знайти на це причину прямо зараз, ви не знайдете її і в майбутньому. Спробуйте змінити ваше сприйняття навколишнього світу і, можливо, ви побачите, що для того, щоб радіти життю, необов'язково чогось чекати.

✔ Я можу змінити інших ...

Не варто плекати ілюзії, що ви коли-небудь зможете змінити іншу людину. Ви можете лише змінити своє ставлення до неї або надихнути її на те, щоб вона спробувала змінитися сама.

✔ Я зроблю це, коли ...

Не обманюйте самі себе, придумуючи причини відкласти ваші справи на потім. Ви можете чекати цілий рік поки приїде ваш дядько, щоб він допоміг вам поклеїти шпалери, але будьте впевнені, що коли він приїде - знайдеться ще тисяча проблем, що заважають вам це зробити. Якщо у вас є дійсно важлива справа - займіться нею прямо зараз, інакше ви можете ніколи її не закінчити.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 25 березня 2013, 18:50

22 цитати про життя від Олександра Довженка

1. «Двоє дивляться вниз. Один бачить калюжу, другий – зорі».
2. «Думай неухильно тільки про велике. Підніми природу до самого себе, і хай Всесвіт буде відображенням твоєї душі».
3. «Правду життя піднімати до рівня серця, а серце нести високо».
4. «Навчіть поважати, шанувати й любити людську особистість, виховайте у молодих повагу до старших, хоча б до батьків, і кладовища самі прикрасяться».
5. «Людина повинна завжди пам'ятати, звідки вона пішла в життя. Людина не має права бути безбатченком».

6. «Кіно вимагає величезної працелюбності і працелюбності не тільки на зйомці, а в усьому розумному процесі створення картини. Кіно — мистецтво «Одержимих».
7. «Нацiональний епос — втiлення iсторичної пам'ятi народу».
8. «Там, де виховують рятуватись, не перемагають».
9. «Українська пісня — це геніальна поетична біографія українського народу».
10. «Прощаю всіх, хто заподіяв мені зло. Не хочу носити в душі зла».

11. «Тільки сміхом можна беззлобно знищити зло».
12. «Я не зовсім люблю свої картини. Часом я їх не люблю зовсім. Я їх жалію, як дітей незграбних і не досить вродливих, але моїх рідних».
13. «Людська душа – це чаша для горя».
14. «Коли чаша повна, скільки не лий уже, більше не вміститься».
15. «Сучасне – завжди на дорозі з минулого в майбутнє».
16. «Якщо вчуєш жарт, шукай в ньому приховану правду».

17.« У вашій любові до життя... я бачу звичайнісінький страх смерті».
18. «Українська пісня — це бездонна душа українського народу, це його слава».
19. «Щастя, щастя… Є речі набагато значніші, ніж щастя, набагато глибші і, якщо хочете знати, набагато достовірніші».
20. «Лише сильним дано право на безсмертя...».
21. «Я був багато хвалений і не раз осуджений за свої роботи і прийшов до висновку, що мірою поступу творчості життя повинно бути добро, а не зло».
22. «Життя таке коротке. Поспішайте творити добро».
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 02 квітня 2013, 09:16

Звичка постійно критикувати свідчить про схильність до поглинання та домінування, про бажання підпорядкувати людей своїм образом буття. Критика - це завжди прагнення змінити людей у відповідності з тим, що критикуючий вважає правильним. Це перетворюється на небезпечну і шкідливу звичку, оскільки врешті-решт призводить до помилкової оцінки інших, коли людина бачить в інших лише недоліки і зовсім не бачить переваг. Хтось сказав: «Я жодного разу не зустрічав людини, яка б не перевершував мене в чому-небудь». Заклик не критикувати має більш глибокий зміст, ніж це може здатися, оскільки означає необхідність розуміти інших. Деякі кажуть, що їх ніхто не розуміє. Але чому світ має розуміти саме їх? Набагато логічніше було б, якщо людина сама зробила б зусилля для розуміння інших, а не навпаки.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення irinka » 06 квітня 2013, 11:04

Як все просто)
Зображення
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Поперед.Далі

Повернутись до Книжкова поличка

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей