Глобальні оголошення!

Що читаємо

Модератор: Сяна

Re: Що читаємо

Повідомлення nadusha » 30 січня 2016, 09:54

Прочитала Роздобудько "Все, що я хотіла сьогодні". Вразило, сподобалось, рекомендую. Читати онлайн можна тут
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Декілька цитат
...Хіба що... Хіба що часом я казала собі: «Я більше не можу…», — а потім, на ранок, знову могла. Адже, як я вже казала, була надто боязкою. Хоча це «не можу» ставалося все частіше і частіше. А головне — ніхто навіть не здогадувався, що я дійсно «не можу». Всі вважали, що в нас усе добре. Все, як у всіх. ... Але я бігла і відчувала, що з кожним кроком стаю вільнішою і вільнішою, а в голові складалася ця фраза: «Все! Я більше не можу!» — і знала, що на ранок буде все так, як і було. Що ЗМОЖУ і БУДУ. Адже… Ну, я вже казала — надто боялася будь-яких змін. А ще в мені надто розвинене відчуття боргу і почуття обов'язку. Я не можу покинути людину лише через те, що вона надто нервова.

| +
...Йшла вулицею і помічала, що люди звертають на мене увагу. Певно, через те, що моє обличчя світилось. І це я відчувала фізично! Раптом я подумала, що мені давно не було так добре. Хіба що, пригадую, одним весняним ранком багато років тому. Тоді я майже так само йшла вулицею і мене розпирало від щастя. Під ногами дзвінко розколювалися дзеркала ще охоплених памороззю калюж, але повітря вже пахло сонцем. Я тоді подумала: на початку березня сонце має запах! У мене не було жодної підстави виробляти ендорфіни, чи як там називається «гормон щастя»… Цей стан не мав жодної підстави і тому саме тоді був абсолютним, базованим лише на тому, що я є, що я існую, що я рухаюсь і дихаю. Що в цьому стані абсолютного щастя я можу навіть трохи летіти над землею. І всі, хто йде назустріч, помічають це і теж усміхаються мені у відповідь. Зараз відчуття було майже таким самим. А може, ще гострішим, адже тепер я всотувала ці усмішки, цей рух, це тепле осіннє сонце. Тобто якщо тоді — багато років тому — мені здавалося, що я розчиняюсь у повітрі, віддаю йому кожну клітинку свого єства, бо мене в мені так багато, що я готова була віддавати і віддавати, то нині я з такою ж пристрастю всотувала світ у себе, мов губка, що її поклали посередині тарілки з водою.

…Є речі, які я завжди викреслювала з пам'яті, - з ними не можна жити. Мабуть, у кожного є такі згадки. Вони існують під нашаруванням днів, клопотів, проблем, драм і комедій. Але якщо ввесь час ятрити їх і поливати живою водою — зрештою вони розростаються і душать тебе, випивають усі соки, мов омела з дерева. Тому їх треба викреслювати і намагатися ніколи не згадувати. Це було моїм правилом. Я завжди боялася йти у своїх міркуваннях у глиб цих спогадів, я витирала їх подібно до того, як витирають текст, натискаючи в комп'ютері клавішу «Delete». Якщо в тобі є такий «кошик» — хіба ти можеш відчувати, як пахне сонце в березні, чи дослухатися до музики? Чи просто вискочити під дощ, коли ти того хочеш? Можливо, в «кошиках» інших людей лежить інший непотріб. До того часу, коли усвідомлюєш, що, викинувши його, ти можеш злетіти. Як на повітряній кулі. Чи летючому матраці. Чи сам по собі…

…Ніколи не можна «готуватися жити», як це робила я і багато моїх знайомих і співробітників. А я майже весь час готувалася, сидячи на дорозі в позиції «низького старту»: років з десять велася напружена і зосереджена підготовка до справжнього життя, до отримання того, на що заслуговую, щойно розпочну жити так, як бажаю. Я все стерплю. Я буду чемною, вихованою, я буду старанно виконувати свої обов'язки, робитиму добрі вчинки і віддаватиму борги всім, кому щось винна, — батькам, державі, чоловікові, співробітникам. А вже після того, як усі борги буде сплачено, — почнеться нове життя. З покупки омріяної домашньої техніки, з поїздки за кордон, з понеділка… От якби не ця спокуслива позиція «низького старту», в якій ти стаєш чудовою мішенню для добрячого копняка під зад ногою.

— Знаєш… — сказала вона після паузи, — я десь читала, що кожній людині випадає двадцять один шанс на день щось змінити або хоча б трошки зрушити в своєму житті. Чому саме двадцять один, не знаю, але одного разу я спробувала порахувати — і в мене вийшла саме ця цифра! Ми звикли думати, що шанс — то щось велике і доленосне. Ну, наприклад, до тебе ні сіло ні впало підходить — а краще, під'їжджає на білому лімузині! — якийсь крутелик і пропонує очолити філію його банку на Карибських островах... Ніхто і ніколи не помічає справжніх шансів, не бачить їх і не вміє ними скористатися, бо вони малі й, на перший погляд, зовсім незначні. Власне, кожен наш день — це ланцюжок шансів. Якщо ти помічаєш і використовуєш перший — на нього відразу ж нанизується другий, третій. І все вибудовується в правильному порядку. Ось такі пироги…

...Я жила в крижаному домі. Він був чистий і надійний, із товстими стінами. Все в ньому було стерильно-біле. Навіть подвір'я сяяло своєю бездоганною чистотою, бо я дуже піклувалася про сміття і складала його глибоко в себе. І все здавалося непорушним до тієї миті, як я порізала палець… Маленька непомітна крапля впала на підлогу — я її навіть не помітила. Але не минуло і п'яти хвилин, як на крижаних стінах з'явилися ледь помітні тріщини, а підлога засвітилася, мов на неї вихлюпнули воду. Не минуло й десяти хвилин, як весь будинок осів, а гострі кути оплавились і заокруглилися, мов воскові. Складна крижана конструкція руйнувалася на очах. Дім осідав, підлога танула, з даху лилася вода. Ось що наробила одна маленька крапля, один небезпечний поріз… Але мені не буде за чим шкодувати! І від цього було навіть трохи прикро. Адже плекати спогади часом буває так солодко. Особливо тоді, коли разом із цими спогадами тримаєш у душі надію, що вони ще стануть реальністю — на якомусь новому етапі. Тепер я розуміла, що жити в крижаному будинку неможливо, що він розтанув, а на його місці зазеленіла трава. І немає навіть дверей, в які міг постукати хоча б один добрий спогад.

...Для того, аби любити, потрібно так мало. Буває, люди сходяться роками, починаючи з читання однієї книги, зустрічаються, говорять про різне, намагаються бути кращими, ніж є, а потім усе життя аналізують, ведуть безкінечні монодіалоги із самими собою — чому сталося так, а не інакше, і хто, потрусивши в долонях, складених «човником», ці два камінці, викинув їх поруч? А буває ось так. Коли потреба любити — це рвати час зубами, продиратися крізь нього, незважаючи на постріли і червоні прапорці, на ревіння гелікоптерів над головою, кров із-під нігтів і гарячі струмки води чи піску, що течуть за комір. Шукати не ту, з ким тобі буде зручно, а навпаки — ту, яка виламає тебе з усіх зручностей, змусить ось так трощити хащі, дихати — крізь пісок, дихати, дихати…

...Я не уявляю, як могла так надовго законсервувати в собі все, що на початку було найголовнішим: відчуття безпідставного щастя, яке обов'язково саме знайде свою причину — зловить її, як велику срібну рибину, і викине до твоїх ніг. Без жодного зусилля з твого боку. Крім одного: завжди нести його в собі. Як полум'я, а часом — як хрест. Як я могла…
Це, певно, була не я!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення nelly » 04 березня 2016, 22:53

Прочитала Планета людей Екзюпері, вразило сподобалося. Він сам був льотчиком в 30-40 рр XX ст, то це вигандана історія про його польоті в ті часи без навігаторів і всяких корегуючих прибамбасів, про те як попали в аварію в Сахарі і майже тиждень не могли знайти виходу. Написано так реалістично що я читаючи разом з ним літала і там саме мені хотілося пити і знайти вихід коли він був у Сахарі. Класний твір рекомендую!
І ще прочитала Маргаритко, моя квітко авторки Нестлінгер Крістіне, вона австрійка але дуже легко і гарно написана історія дівчини-підлітка і все ще стосується її життя: уроки, відносини з хлопцями та батьками, відносини в сімї, між братом та сестрою, відпочинок, зайве салко на животі і т.д. Зафіксую собі ще раз прочитати цю історію коли моїй квітці виповниться 14 років що надихнутися. Читалося легко та з задоволенням)
Зараз читаю міфи Стародавньої Греції то щось не дуже йдуть...
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення nelly » 16 березня 2016, 00:09

Хто що цікаве читає? :help:
Я згадала шкільну програму і взялася за Жовтого князя В.Барки (про голодомор в Україні). Тяжкий твір для читання і до розуміння як люди витерпіли те знущання яке було і що нам зараз порівняно з ними живеться просто таки добре. На мою думку його варто прочитати всім.
Ще паралельно читаю Акуніна Детская книга то не так цікаво йде як попередня книга його.
До речі ще сподобався роман Еви Гати Бланік відчиняє двері. Філософський твір про те а як жити далі? Багато про Чехію, Німеччину описано, грецьку міфологію згадано то я попри читання ще багато гуглила інформації :yes: Люблю такі книги де крім читання дістаєш нові знання :rose:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Natalinda » 16 березня 2016, 01:51

Я нещодавно пробувала слухати Жовтого князя, важко, відклала на потім, ну і запис поганенький, що теж негативно впливає.
Я час від часу вклинюватимуся тут до вас з своїм слуханням, бо часу на читання художнього дуже мало маю( часом навіть заздрю тим хто книги читає і ще й серіали дивиться))))) я односерійний 100 років тому дивилася)))))

Зараз слухаю Пригоди бравого вояки Швейка, то трохи нуднувато часами, але цікаво як то "косять" від війни, і яке те все на тій війні(((( нічим не краще як в нас, просто на примітивіншому рівні(((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Катрин » 23 березня 2016, 17:46

А я на даний момент читаю книгу для бізнеса Эріка Шмідта та Джареда Коэн "Новий цифровий світ" В даній книжці голова ради директорів компанії Google Ерік Шмідт і керівник наукового центру Google Ideas Джаред Коен на основі свого унікального досвіду намагаються відповісти на одне з найскладніших запитань щодо нашого майбутнього: як технології змінять наше щоденне життя та безпеку, вплинуть на перебіг війн і дипломатичних баталій, визначать наслідки революцій і тероризму. Думаю дуже цікава дана книга, рекомендую тим хто цікавиться новими технологіями в сучасному світі :wink:
Катрин Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 4 раз.

Повідомлення Marichka » 24 березня 2016, 10:03

сьогодні буду читати журнал Кану-чоловік купив
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Ameli » 24 березня 2016, 11:48

Читаю "Стів Джобс, людина яка мислила по іншому. "
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Повідомлення Сяна » 24 березня 2016, 11:58

nelly написав:Хто що цікаве читає?

я зараз паралельно читаю дві книги, точніше три))
1 - пригоди Карлсона для доці))) ловлю себе на дуиці, що його "спокійно, тільки спокійно" починаю використовувати))
2 - перечитую "1984" Орвела, в укр.перекладі тільки. сильно, книга не з ряду розважальних, антиутопія... ми десь писали трохи на форумі про такі книги
3 - "Лоліта" Набокова. то для мене книга, так би мовити, "маст рід", але все якось відкладалося. читається не дуже швидко, бо сам стиль письма інакший, навіть у порівнянні з іншими книгами Набокова
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення vikilandi » 13 квітня 2016, 03:22

Читаю "Гетьманський скарб" - Юрія Мушкетика. Дуже подобається, описані історичні події і справжнє ставлення росії до нашої Батьківщини.
Але книжка груба, то я ще встигла прочитати декілька книжок видавництва "Свічадо" - "Обійдемося без лелек" (виникли різні погляди з чоловіком як подати пятирічній дитині народження сестрички) та книжка "Біблійні секрети краси". Ну, і щомісяця приносить поштарка "Кану" - тоді чоловік навіть не кличе мене, знає що мушу прочитати від палітурки до палітурки. :love:
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Ameli » 14 квітня 2016, 22:43

Я читаю Сірзи "Ваша дитина і ви, Здорове харчування для всієї родини", то я собі зробила такий подарунок, довольна як слон :hi: дуже цікава і повчальна
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Книжкова поличка

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість