nadusha » 09 березня 2014, 09:39
30 принципів мудрого життя
1. Відпускайте людей і ситуації.Не прокручуйте всі можливі варіанти подій. Сталося так, як сталося. Коли складно відпустити, задайте собі два питання:«Чи це буде для мене важливим через 5 років?»,«Якби сьогодні ввечері я вилітав до Буенос-Айресу (чи будь-яке місце, яке дуже хочете відвідати), чи я взяв би цю проблему з собою?»
2. Наприкінці кожного тижня відповідайте на такі запитання:«Що я навчився цього тижня?»«Яке моє найбільше досягнення за цей тиждень?»«Який момент цього тижня був найбільш незабутнім і чому?»«Чи я витратив свій час на щось намарно? Якщо так, то на що?»
3. Слідкуйте за своєю зовнішністю. Завжди будьте готові до нових досягнень і несподіваних зустрічей. «Добрий день! В голові не вкладається… Все життя мріяв з Вами зустрітися! Еееее… Лиш пробачте, я сьогодні не дуже добре виглядаю… Замотався, розумієте…»
4. Не нийте і не жалійтеся на свою долю. Мовчки встаньте, підіть і зробіть все, що необхідно.
5. Мандруйте! Два рази до року прямуйте туди, де ніколи не були. Мандрівки допоможуть знайти себе.
6. Дозвольте собе робити помилки.Щось прогавили - не прогавте ще й уроку з цього. Помилка – чудова можливість для розвитку.
7. Розвивайте індивідуальність.Ви такі, як є. Ні з ким не змагайтесь, крім самого себе.
8. Приймайте рішення самостійно.Не готуйте за чужими рецептами.
9. Не навязуйтесь.Світ величезний – в ньому точно є той, хто буде шасливий саме від Ваших погляду і усмішки.
10. Медитуйте кожного дня.Вчіться розслаблятися і концентруватися.
11. Усміхайтесь, якщо щось вийшло не так, як ви планували.Пам'ятайте, що не отримати бажане – інколи і є щастям.
12. Вчіться говорити «НІ».Не бійтесь відмовляти!– Чи не хотіли би ви зробити візит суто з ввічливості? Ні?– Ні!
13. Оцінюйте кожне слово на правдивість, корисність і доброту. Говоріть по суті, нічого зайвого. НІ – пліткам, брехні і скаргам! Краще мовчіть, якщо немає що сказати.
14. Думайте.Перед тим як прийняти рішення, оцініть його кошт.
15. Якщо Вам довелося сильно розізлитися на когось – почекайте 24 години перед тим як відповідати.
16. Будьте незалежні і самодостатні.Ваше щастя залежить лише від Вас, а не від того, як думають і поступають інші люди.
17. Поважайте себе і інших.Людина вибирає сама. Не втручайтесь в справи, які Вас не стосуються. Не заглядайте в чуже життя думками і словами – не випускайте з поля зору свій власний вибір!
18. Дійте виключно у власній сфері впливу.Не хвилюйтесь про те, на що не можете вплинути.
19. Бувайте на свіжому повітрі кожного дня, незалежно від погоди і настрою.
20. Вірте в мрії та ідеї.Час нелінійний. Вони вже здійснились!
21. Розвивайте таланти.Пам'ятайте, вони у Вас є! Просто відкрийте очі.
22. Будьте відповідальні за свої слова і вчинки.Ваші слова мають величезну силу.
23. Будьте вірні. Людям, принципам і вибору.«Бути вірним – не вроджена риса. Це особисте рішення!»
24. Якщо є справа, зробити яку займе менше 3-х хвилин, – її слід виконати негайно.Не відкладайте на поличку "пізніше". Туди й так давно вже нічого не влізає. 25. Слідкуйте за здоров'ям.Воно – єдине. Попереду у Вас досягнення, на реалізацію яких знадобиться здоров'я. Спорт, йога, медитація допоможуть. Перевірте! 26. Знайдіть внутрішній спокій і гармонію.Істинна сила людини проявляється не в ривках, а в спокої.
27. Прийміть той факт, що минуле - це минуле.Воно не існує! Отримуйте досвід, відпускайте і йдіть далі.
28. Розставляйте пріоритети.Всьому своє місце.
29. Перемагайте страхи.Страх – це всього лиш ілюзія.
30. Ніколи не здавайтесь!Наполегливість і стійкість завжди винагороджуються.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.