Глобальні оголошення!

Цитатник

Модератор: Сяна

Re: Цитатник

Повідомлення nadusha » 20 січня 2014, 12:47

Я не можу змінити напрямок вітру, але я можу налаштувати свої вітрила
і завжди досягати пункту призначення (Джим Дінн).

Песиміст бачить лише темний бік хмар і хандрить, філософ бачить обидві сторони хмар і знизує плечима, оптиміст взагалі не бачить хмар і йде скрізь них (Леонард Д.Левінсон).

Якби ви знали, якими сильними є наші думки, ви ніколи б не думали негативно
(Піс Пілгрим).

Оптимісти і песимісти - два різних світи, два різних стилі мислення. Це яскраво відображається в старому анекдоті про склянку, наповненою водою до половини. Песиміст побачить склянку води, на­половину порожню, а оптиміст - наполовину повну. Песиміст вважає погані і неприємні події, які з ним відбуваються, закономірністю, успіхи - помилковістю, ніби доля помилилася дверима, всіх оточуючих - «замаскованими» представниками ворожого табору, власні помилки - результатом власного невмін­ня, відсутності відповідного досвіду. Саме песимістам належить фраза: «Я знав, що буде так погано, що у мене нічого не вийде, що я на це не здатен» та інші подібні «перли». Напевне, саме песимістам першим спало на думку «відкладати на чорний день» або чекати на кінець світу.

І з іншої сторони - оптимісти. Їм притаманний зовсім інший світогляд при оцінюванні навколишніх подій. Вони вважають невдачі - миттєвістю і гарним способом навчитися чомусь новому, адже як говорить народна мудрість: «За одного битого двох небитих дають». Власні успіхи - це заслужена ви­нагорода за прикладені зусилля і проявлені вміння і навички. Оптимізм - це інтуїтивна підсвідома віра у власні сили. Це не означає, що в оптимістів ніколи не буває труднощів, їм завжди легко і безтурбо­тно живеться, але вони впевнені, що рано чи пізно вони досягнуть бажаного результату. Справжній оптимізм проявляється у вислові: «Сподіватися на краще і бути готовим до гіршого». Це допоможе уникнути так званого парадоксу Стокдейла, коли людина стає жертвою безпідставних сподівань.

Адмірал Джім Стокдейл був старшим за званням серед військовополонених в «Ханой - Хілтоні» - та­борі для військовополонених під час війни у В'єтнамі. Він пережив безліч тортур, пройшов через най­страшніші випробування і, незважаючи ні на що, вижив сам і допоміг вижити багатьом солдатам. Він став національним героєм, отримав безліч нагород, і коли у нього запитали, кому не вдалося вижити у тому пеклі, він відповів: «Оптимістам». На питання: «Чому?» він пояснив, що ніколи не треба плутати віру в себе з суворою необхідністю стикнутися з реаліями життя, якими б страшними вони не були.

У цьому випадку під оптимістами малися на увазі люди, які встановлювали певні строки свого пере­бування у концтаборі, тобто «Ми вийдемо звідси до Різдва (Великодня)», і коли ці терміни проходили, і нічого не змінювалося, вони не витримували і помирали.

Реальному оптимізму можна і варто навчитися, адже, як показують дослідження, у оптимістично налаштованих людей краще здоров'я і самопочуття, вони частіше досягають успіху в житті. І взагалі, оптиміст у кожну мить свого життя почувається щасливішим, ніж песиміст, а наше життя будується саме з миттєвостей.

У різних психологічних джерелах є багато порад по досягненню оптимістичного відношення до жит­тя. Ось кілька найпоширеніших:

Прокидаючись вранці, свій перший погляд зупиняйте на максимально приємному для вас об'єкті, будь то фотографія рідної для вас людини або гарний вид з вікна.
Щоденно хваліть себе хоча б за одну гарно зроблену справу, навіть найдрібнішу.
Влаштовуйте собі один раз на день повну релаксацію хвилин на 20 з метою повністю відволіктися від оточуючого.
Пам'ятайте, що оптимізм притаманний людям з більш високим рівнем особистісного розвитку, тому не лінуйтеся і займайтеся самовдосконаленням: читайте, пізнавайте нове, включайте в роботу всі органи чуттів.
Ввечері, перед сном візміть собі за правило переглядати лише позитивні передачі або добрі коме­дії, щоб вночі вас не мучили страшні сновидіння.
Споглядайте оточуюче життя, знаходьте у ньому прояви позитивного. Поспостерігайте за дітьми, з якою готовністю вони дивуються довкіллю, чекають від оточуючих добрих проявів, і відроджуйте в собі це безцінне вміння.
Думки матеріальні, тому створюйте в уяві позитивний образ розвитку подій, і «відпускайте ситу­ацію».
Займайтеся хоча б один раз на день тим, що приносить вам задоволення. Не поділяйте задово­лення на значні і незначні. Навіть будь - яка дрібниця здатна зробити людину щасливою.
Довіряйте оточуючому світу - і він справдить наші найсміливіші очікування.

Завершити я хочу маленьким ессе Діни Рубіної: «Я дуже люблю театр в житті. Хоча я людина не­театральна і доволі рідко опиняюся в театрі як таковому. Але коли на вулицях, в кафе, магазинах, на виставках - в будь - яких громадських місцях я бачу якісь сценки, бачу талановитість в рухах, у жестах, в дитячих обличчях, у відносинах між людьми, бачу любов - це таке задоволення! Бачити навколо, як у театрі, прояви любові, радості, дотепні, смішні речі - це вселяє у мене щастя. Я людина явних, про­стих емоцій, мені напрочуд подобається світлий світ, мені подобається погода, мені подобається сонце, мені подобаються людські обличчя, в яких є любов до життя. І ця любов заряджає мене також».

Аріна Сафронова
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення nadusha » 21 січня 2014, 10:58

З Форуму файного міста

...Є – стосунки, а є – любов.
"Стосунків" в мільйон разів більше, ніж любові...
Все, що здається любов'ю – цим замиленим і тисячу разів повторюваним словом, котре вимовляється без жодного сумніву на весіллях і усіляких родинних заходах, здебільшого виявляється саме "стосунками".
Сімейними, дружніми, скандальними, сталими, прагматичними, швидкоплинними, благородними, брутальними, обридливими, позашлюбними, діловими, партнерськими, високими і низькими, важкими і легкими, зацикленими, егоїстичними, виваженими, нудними, буденними.
А любов є просто любов'ю. Вона не потребує епітетів... Її сенс може розкритися лише обраним. Вона не залежить від чогось зовнішнього. Любов – дар, котрий живе всередині кожного, але може ніколи не розкритися. Так і лишається до кінця життя – якоюсь мізерною, зіщуленою і навіть зайвою клітиною. Адже жоден промінь не освітив її, не дав їй життя, не окропив живою водою...
Стосунки – тривають, любов – живе. Вона завжди свіжа, її неможливо замулити ніякою буденністю. До любові неможливо звикнути! В цьому і полягає перевірка, що ти маєш – любов чи стосунки.

Любов - це коли хочеш переживати з кимось всі чотири пори року. Коли хочеш утікати з кимось від весняної грози під розквітлий бузок, а влітку збирати ягоди і купатися в річці. Восени разом варити варення і заклеювати вікна від холоду. Взимку - допомагати пережити нежить і довгі вечори...
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 31 січня 2014, 16:50

«Всі ми генії. Але якщо ви будете судити рибу по її спроможності підійматися на дерево, вона проживе все життя, вважаючи себе дурепою»

Альберт Ейнштейн
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 31 січня 2014, 16:52

Відповідь Лева Толстого на лист хлопчика з Москви Захара Шевцова від 20 березня 1909 року (мовою оригіналу).

"Советую тебе, милый мальчик, всю жизнь с нынешнего дня и до смерти учиться изо всех сил тому, чтобы быть как можно добрее со всеми: с няней, с папой, мамой, братьями, дворником, со всеми, с кем только сходишься. Это не совсем легко, этому надо учиться, так же, как учиться читать, писать, играть на скрипке или на фортепьяно. Только там всем наукам выучишься — и конец, а этой науке конца нет. И, главное, ни от какой науки нет такой радости, сколько от этой; что дальше учишься, то самому все веселее и веселее, и все вокруг тебя всё больше и больше любят. Пожалуйста, сделай так. Всякую минуту помни, что тебе надо быть добрым"

(Л.Н. Толстой)
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 04 лютого 2014, 09:46

Помните, что страдания преходящи

Когда у вас возникают трудности, скажите себе: "Это не будет продолжаться долго". Эта формула очень эффективна. Только одна мысль о том, что несчастья преходящи, помогает их перенести. Несчастья не могут длиться вечно. Двадцать, тридцать, сорок лет-это мгновение по сравнению с вечностью. Нужно только потерпеть.

Вы оказались в запутанной ситуации? Вы сами способствовали этому. Тогда вы были спокойны и настойчивы. И теперь вы должны проявить настойчивость и терпение, чтобы выбраться из этого положения. Добру, как и злу, необходимо время, чтобы проявиться. Каковы бы ни были посланные вам испытания, говорите себе, что это только плохой момент, который скоро пройдет, не оставив никаких следов. И погружайтесь в работу.

Мать Тереза
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Марійка » 04 лютого 2014, 11:15

...життя... не в красі, краса в житті, в любові...
... горе хоч у кого розум помутить...
...ви хочете бути артистом? То мусите бути вільним. Артист не повинен мати сім'ї... (В. Винниченко "Чорна Пантера і Білий Медвідь").
Зображення
Марійка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 409 раз.
Подякували: 73 раз.
Діти: Дві донечки-красунечки

Повідомлення Марійка » 04 лютого 2014, 11:38

...Натомість убили вечір за телевізором, і я з жахом подумав: "Боже! Нам може бути нудно удвох!" - Не тому, що нема про що говорити, а тому, що магія зникла, магія дотику, магія погляду. Зникло все.
...Але кожен такий, як є. Люди всі неоднакові. Я сам на себе не схожий щодня.
...троянда - як кохання, може завдати болю, якщо не вмієш її узяти.
...жінка - як музика, її можна любити, навіть не дуже розуміючи.
Не руйнуйте мужчин, бо й вони вас не збудують.
У нас є до кого звернутися лише тоді, коли тобі добре.
...у своєму житті треба залишати місце й для свого життя.
Кожен мужчина, крім своєї домашньої Єви, має в уяві свою недосяжну Ліліт.
Важко любити розумну жінку. Завжди боїшся впасти в її очах.
Жінка втрачає на інтелекті, лише коли закохана. Так що бажано стабільно підтримувати в ній цей стан.
Пристрасть - це натхнення тіла, а кохання - це натхнення душі (Ліна Костенко "Записки українського самашедшого").
Зображення
Марійка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Марійка » 04 лютого 2014, 11:45

Найстрашніший ворог - сумнів. Через нього ми втрачаємо те, що могли б отримати, але навіть не спробували.
Зображення
Марійка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Марійка » 04 лютого 2014, 11:51

В Ісуса був дерев'яний хрест і золоте серце, а зараз у багатьох людей золоті хрестики і дерев'яні серця...
Зображення
Марійка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Марійка » 04 лютого 2014, 11:54

Добра людина не та, котра вміє робити добро, а та, яка не вміє робити зла...
Зображення
Марійка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Поперед.Далі

Повернутись до Книжкова поличка

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей