Сторінка 1 з 2

Тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 01:36
mala-karta
дівчата, помагайте!
чим можна замінити маскарпоне?

пробувала сметаною 30% від молокії - закисле.

Пробувала сепараторну сметану - вона мені завжди задвалася без смаку такою, якраз на креми. А ні. теж закисла. А може хтось знає точку де зовсім без кислинки? (чи такого в сметані не буває?)

Хочу кльового тірамісу!
помагайте.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 01:45
mariana
Знаю що відігрівають маскарпоне з вершків, для того треба 1 л вершків 30-35% прогріти до температури 80 градусів і додати 1 ч л лимонного соку,далі на плиту і помалу відігрівати.потім в рушник підвісити на ніч щоб сиворотка стекла, люди пишуть що виходить маскарпоне. Але якщо зважати що літра тих вершків в Тернополі вартує 50 грн, то не бачу змісту експериментувати, за ті гроші можна купити 2 пачки маскарпоне. З моєї практики таки найсмачніше тірамісу з маскарпоне.буквально вчора робила. колись заміняла творогом перетертим з вершками - смачно но не то.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 01:51
mala-karta
mariana,а з домашнього молока тих вершків не вийде?
чи вийде, але 1 ложка?

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 01:59
mariana
Ну по ідеї коли молоко підкисає то під верхом збираються вершки, але наскільки я знаю то з них потім сметану роблять, ну і непонятно якої вони жирності,як виміряти??? Взагаліто смак маскарпоне подібний на таку густющу солодку сеператорну сметану, то можна пройтися по ринку і запитатися, може де можна купити. Або хіба пробувати відігрівати з вершків меншої жирності, но не факт що буде щось гідне. Я теж колись загорілася тим відігріванням,але потім порахувала що то зовсім економічно невигідно.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 02:11
mala-karta
mariana, та я їла маскарпоне - такий він мені добрий, що ще ні одна сметана не дотягнула :istereka:

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 02:18
pan_kotskyy
найближче по смаку таки сепараторна сметана, така густюча як масло, і солодка.
мені часом свекруха на базарі купувала, деколи купувала вершки рідкі, а вони на другий день загустівали, теж виходила солодка густюча сметана.
То треба просто попасти на таке, щоб саме солодка була, без кислинки взагалі.
Зараз ніби літра такої сметани в районі 27 грн.
Але то тре і пробувати на смак.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 03:11
happymami
Я отке вичитала
Якщо ви не змогли купити маскарпоне, то для торта або десерту використовуйте суміш з ніжного вершкового сиру або жирного сиру з додаванням вершків, масла або молока.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 08:43
mala-karta
а де взяти вершковий сир?
і що то таке?

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 09:39
lore1ei
Відігріти жирний сметанковий сир!
Моя мама так робила, виходило смачно.
Ще перетерала на блендері щоб комочків не було.

Re: тірамісу- чим замінити маскарпоне?

ПовідомленняДодано: 14 квітня 2011, 16:30
гра з вогнем
я заміняю вершковим сиром.
на консистенцію він як колись були сиркові десерти, тільки на смак не солодкий і не ароматизований.
у нас цей сир інколи відомий як сир філадельфія. буває в магазинах.