Сторінка 1 з 4
Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 12:41
happymami
Діліться секретами, як ви варите яйця, шоб були "в мішечку" чи навпаки "сині"?
А чи знаєте, як визначати свіжість яєць, кинувши їх просто в каструлю? Я бачила колись по телевізору, де Заворотнюк вела якусь кулінарну програму. Але тепер не пам'ятаю :( . Там просто ті шо свіжіші - тонули швидше чи навпаки спливали швидше... Ніхто не в курсі такого методу визначення свіжості? А які знаєте?
А як ви варите. щоб вони не тріскалися і шоб гарно чистилися? Солите воду? А кидаєте в холодну, чи в окріп? Я кидаю в холодну воду холодні яйця. І в мене виходить лажа. Або такі яйця, або ото я їх неправильно готую.
Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 12:47
taranjka
а чо лажа?
мій муж завжди соле воду - шоб не тріскались. раз так посолив, що яйця пересолені були

Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 12:53
krapk@
а ти їх потримай в кімнаті хвилин 10, бо з ходолиьника і в холодній воді можуть тріснути, вода ж швидко нагріється. Я от знаю що якщо варити на великому вогні то швидше зварюється білок а жовток буде рідким (ну ясно що не 10 хвилин а меньше), а на малому навпаки (чи навпаки???

-щосб забула).
Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 13:39
flower
Я в окріп кидаю і засікаю час, якщо на рідко то хв 5, а густі 10 хв кипіння. Мене от зараз цікавить скільки тре варити перепелині яйця (а то наші перепілки шодень то більше яєць несуть), вони ж малюнькі то певно 3-5 хв їм хватитить???
Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 14:06
happymami
taranjka написав:а чо лажа?
бо вони тріскають. А ще - колии чистити треба, то вони разом зі шкірою здираються. Общім, каша-малаша якась :?
Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 14:20
Sawwku
щоб гарно було, я їх чищу під проточною водою. а з гарячих і так нормально шкарлупа лізе.
останнім часом пробую спочатку тріснути яйце (тільки варене :grin: ), а потім покатати його по столі, щоб шкарлупа потріскала, тоді вона вся злазить за декілька рухів
а якщо сире яйце не потонуло, а сплило, то воно скоріш за все тухле :mrgreen:
Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 15:52
mala-karta
щоб легко чистилось, то я їх, зразу як зварилися - кидаю в холодну воду.Але якщо яйця дуже-дуже свіжі, то це може не допомогти.
А щоб аж сині були - то треба варити подовше. Але вони тоді (білок) тверід якісь, резинові - я такі не люблю.
Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 16:13
гра з вогнем
холодні в холодну воду. можу посолити. але останнім часом не солю. хіба помічу шо якесь має сіточку тріщин.
це оцет для цього діла ляють.
варю на середньому вогні.
після варки заливаю холодною водою і залишаю на хв 5-10.
не тріскаються і чистяться нормально.
щоб були добре зварені варю 10 хв після закипання, а рідкий жовток буде, якщо варити 3-5 хв (але ми так не їмо)
синій жовток буде якщо хвилин 20 варити певно :?
та нічо хитрого нема вроді
Re: Приготування яєць

Додано:
30 березня 2011, 22:11
Nymydora
щоб були з трошечки ріденькою серединкою - так любить наш тато -кидаю в окріп і варю 8 хв.
потім з окропу різко під холодну воду - щоб краще чистилися. Хоча, якщо яйця реально свіжі, вони все-одно будуть чиститися погано.
щоб перевірити, чи яйце зварилося, треба покрутити його на столі. Якщо гарно і легко крутитьсяя навколо своєї осі - знач готове.
Re: Приготування яєць

Додано:
07 липня 2011, 21:27
krapk@
а-аа--аа-а в мене відкриття. Ну то не я придумала, я випробувала спосіб варіння яєць, побачений в інтернеті.
Вийшло чудово! Ніжний білок і приємно маслянистий, в міру "крутий" жовток!
І ніяких особливих турбот - тільки таймер )))))))))))
Помийте яйця під проточною водою, покладіть в каструлю. Залийте холодною водою (яйця повинні бути повністю покриті!) І поставте на сильний вогонь. Як тільки побачите перші ознаки кипіння, відразу ж зніміть з вогню, накрийте кришкою і поставте таймер на 17 хвилин. Кришку не відкривайте, не заглядайте - нічого цікавого ви там не побачите)))
Через 17 хв злийте гарячу воду і залийте яйця холодною водою. Потерпіть до охолодження. А тепер можете переконатися, що яйця вийшли як треба !)))))))) Принаймі я такі люблю.