найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Про рибу

06 жовтня 2016, 13:35

Питанння про рибу карп. Пригощали мене на днях запеченим карпом - надзвичайна смакота! Захотілось зготувати, але ніколи не купую того карпа ніде. Де купуєте? Якось бачила передачу про сільпо, в якому та риба з виразками плаває в тих акваріумах. Де купуєте річкову рибу? На базарі живу купуєте з тих балій? І яку ще крім карпа порадите?
Бо ми в основному хеком, скумбрією і лососем(кижучем) харчуємся. Всякі там пенгасіуси, масляні, та інші в раціон не входять по різних причинах, то наслухана про шкоду, то просто не смачні.

Re: Про рибу

06 жовтня 2016, 13:37

irinka написав:Я інколи купую свіжого коропа. Луску знімаю ложкою в напрямку від хвоста до голови, тоді вона швидко знімається і головне не розлітається на всю кухню...

де купуєш коропа?

Re: Про рибу

06 жовтня 2016, 13:44

Vikibee написав:vikilandi, ця гуртовня за фермами.

о, то від мене по прямій майже, а я все на Бродівську прусь, а мені ж в другу сторону...
А який там асортимент? Річова, морська, морожена, свіжа?

Re: Про рибу

06 жовтня 2016, 14:35

pan_kotskyy а чоловік не рибак? В мене така риба в морозилці завжди є) Дуже смачно тушкувати в сметані і жарена, як в фрі в олії без яйця обкачана в спеціях і солі.

Re: Про рибу

06 жовтня 2016, 15:15

flower написав:pan_kotskyy а чоловік не рибак? В мене така риба в морозилці завжди є) Дуже смачно тушкувати в сметані і жарена, як в фрі в олії без яйця обкачана в спеціях і солі.

Колись рибалив, але не часто. Це треба знати місця, куди їздити рибалити, бо там де він лапав, то "для кота". Може навіть краще на платне озеро їхати, але щоб був зміст в тій рибалці.

Re: Про рибу

06 жовтня 2016, 15:39

flower написав:В мене така риба в морозилці завжди є)

це що саме? карп, карась, короп?

Re: Про рибу

06 жовтня 2016, 16:40

Карп і короп це одне і теж) воно саме :yes: Так мій їздив переважно на платні ставки, може і те саме що купляти на ринку виходить, але зато заодно відпочинок і прилив адреналіну.

Re: Про рибу

22 грудня 2016, 21:36

Вчора пeкла і вирішила написати, бо дужe нам смакує така рибка.
Філe риби хeк, мінтаю, вчора взяла хокі тeж нічого нарізати кусочками, посолити, попeрчити, чуть соку лим, можна травички всипати. Залишити на 15хв. Пeрeложити рибку на дeко змащeнe олією, я розправляю, щоб вийшов один шар, на рибку ставимо порізану півкільцями цибулю, по цибулі трeмо моркву. Звeрху мастимо майонeзом, я завжли смeтаною. Посипаємо тeртим сирком дружба, алe вчора пeкла з сулугуні то тeж гарна шкірочка була. Випікати 40-45хв. Смачного

Re: Про рибу

09 березня 2017, 18:11

Сподобала приправу для риби від "Приправка", м. Харків. Гарний смак додає. Я і в уху, і до печеної в духовці, і до барбекю на димі даю її.
До речі, про барбекю із коропа. Нас навчили гарно смажити на вогні рибу. Треба її чистити, не потрошачи брюшко, а розрізаючи по хребті. Відрізати хвіст і утовщення біля голови. І барбекюшницю накривати, щоб решітка повністю була в диму.
А ще, я сьогодні дослідила, що у сільпо, що на Живова скумбрія і хек дешевші на 15-20 грн. І дуже гарний там був сьогодні хек, світлий, без луски і маленький. А скумбрія, навпаки, велика, крупна.

Re: Про рибу

09 березня 2017, 21:22

У Сільпо у четвер знижка на рибу.
Відповісти