Сторінка 1 з 3

Перевірка продуктів на "правильність"

ПовідомленняДодано: 04 квітня 2010, 21:06
Liza
ви використовуєте якісь методи перевірки продуктів на природність походження, вміст зайвих домішків, нітратів і т.д.?

колись на іншому форумі я створила таку тему. знайшлися форумляни, котрі сказали, що якщо все перевіряти, то не залишиться що їсти - в тому плані, що всі продукти є несправжніми, неякісними і т.д. я з цим не погоджуюся і все-таки наполягаю на тому, що варто серед продуктів харчування шукати те, що можна їсти - такі продукти є, я в це щиро вірю - тоді ми з вами матимемо більше ймовірності бути здоровішими та прожити довше життя.

мої методи (підслухані, побачені).
сметана.
трошки сметани розкалатати в кип'ятку. хороша сметана розчиниться у воді (в моєму випадку то була сметана, котру купую в однієї жінки на ринку за наводкою друзів), а погана сметана розділиться на мутну рідину та білі крупинки, котрі будуть триматися вверху тої всьої суміші (в мене такою виявилася сметана від "Молокії").

мед.
щоб перевірити його на вміст крохмалю - розчинити мед у воді (чи взяти шматочок меду - не пам"ятаю, бо давно перевіряла) і туди крапнути йод. якщо крохмаль є - піддослідний зразок посиніє. вроді і інші продукти теж можна йодом перевіряти на вміст крохмалю.

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 05 квітня 2010, 21:35
mala-karta
уууууууу
а я так люблю сметану від молокії :(
така смачна...

я думала, як наша - то й добра

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 05 квітня 2010, 21:53
гра з вогнем
я вмію тільки йодом визначати.
особливо томатний соус :lol: шота мені ще не траплявся без крохмалю :) хіба домашній.

а ще кажуть червиві ябка найбільш органік :)

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 17 червня 2010, 23:15
гра з вогнем
як на правильність перевірити вершки?

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 21 червня 2010, 18:31
krapk@
будете сміятися але я майже всі продукти перевіряю так. Беру свою обручку, протягую в неї нитку і під кутом 90 градусів в лікті тримаю над їжею (помідор наприклад). Якщо мій маятник хитається до мене, то я їм цей помідор, якщо робить рух ні, то їсти я це не буду. Притому що, наприклад, мені йде цей помідор, а чоловікові ні. Звичайно я не знаю є там нітратів на допустиму кількість чи більше, але шкоди від такої їди для мого організму нема. А ось пару днів тому купила середльки, вони помахалися від мене, проте більше нічого їстивного не було і я спекла її в духовці і гарно з'їла з ракушками. То потім мусіла хавати вугілля. До речі ліки я теж так перевіряю. Якщо не махається до мене, пити я їх не буду. Співпадіння???? Можливо. Але таких співпадінь було вже багатенько. Тому правило маятника для мене важливе.
ПС: вчора захотіла дико квасу, знаю, що не варто багато, щоб потім дитині не бродило в животику. Перевірила-помахалося до мене, фу!!! І за півдня я таки ту півлітру вилакала. Але добре що дитині від нього не було зле.

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 21 червня 2010, 20:00
Nymydora
А , до речі, я знаю про таку методику. Якщо вміти користуватися своїм маятником (знати його знаки), то це дієво.

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 16 липня 2011, 09:16
Mary Awa
Недавно дивилась одну передачу, то казали, якщо розрізати твердий сир,залишити на кілька хвилин його на столі і на зрізі зявляться краплинки жиру, то означає - що до нього додавали рослинні жири.
Курагу (таку красиву, золотисту) треба замочувати у воді, щоб трошки той барвник вийшов.

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 12 вересня 2011, 10:16
happymami
Щоб перевірити, чи має чай барвники чи він таки натуральний, треба просто залити його холодною водою. Якшо є юарвники - вінтаки через 10 хвилин стане кольору чаю. А якшо він натуральний - вода має залишитися прозора, оскільки в холодній воді чай не запарюється

Re: Перевірка продуктів на "правильність".

ПовідомленняДодано: 13 вересня 2011, 00:09
Nymydora
Я чула, що якщо до якісного чорного чаю долити молока, він набуде оранжевого забарвлення, якщо ж до неякісного - чай стане сірим.

Re: Перевірка продуктів на "правильність"

ПовідомленняДодано: 13 вересня 2011, 00:22
happymami
До речі, помітила, що коли солоджу зелений чай медом, то він стає темнішого кольору. Хтось знає, про шо це свідчить? Про поганий зелений чай (вроді Лісма якась була) чи про погний мед? Хоча мед, кажись, батьки з села привезли... Чи це нормальний процес окислення??? :?