найбільший родинний форум Тернопільщини

Відповісти

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

04 листопада 2017, 21:13

Від чого залежить колір випічки з какао? Від його кількості в тісті чи від якості самого какао? Чи ще є якісь нюанси?

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

05 листопада 2017, 22:13

erinaceus з мого досвіду - від якості какао. Коли не полінюсь і дійду до магазинчиків з нормальним, то випічка смачніша, можна дати менше, а воно буде чорне, а не ледь коричневе.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

05 листопада 2017, 22:46

erinaceus від якості какао і чи воно алкалізоване. Якщо алкалізоване, то завжди темний дуже колір.

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

05 листопада 2017, 23:19

Ще недавно почула, що не можна давати в тісто надто багато какао, бо буде гірчити. То правда? Хоча хз, скільки то "багато" :-)
Какао теж брала добре, алкалізоване. Але тісто вийшло бліде... Матвій назвав "какашковий колір" :ha:

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

06 листопада 2017, 00:16

Я відколи почала брати в Тортіно алкалізоване - то випічка з какао - безподобна!!!
На д.н. пекла торт і нехватило, прийшлося на другий корж купити що в магазині було, то вийшло теж такого кольору, хоч і дала вдвоє більше

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

06 листопада 2017, 23:30

Спекла вчора класний шоколадний пиріг з топленого шоколаду. То таки мені більше подобається, ніж тісто на какао. Насичений колір, смачно і дуууже ароматно :nyam: Хоча рецептів саме з шоколаду в неті досить мало...

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

06 листопада 2017, 23:47

Я давно побиваюся над кольором, який виходить з теперішнього какао. Кажуть, що є 2 процеси обробки какао бобів і треба брати те, що датський процес, якщо я правильно пам'ятаю. Я шукала це какао оброблене, навіть купувала, але не було вау ефекта. Потім виявилося, що навіть це оброблене все рівно на половину змішане зі звичайним.
А колись дав ложку какао і торт темного кольору. Що тепер змінилося, вже кілька років гадаю.

Ще у нас продається супер чорне какао, там в інградієнтах барвник :ha:

Re: Кулінарні секрети десертів (торти, випічка)

07 листопада 2017, 15:45

Зараз добре какао важко знайти. Я або в тортіно купляю, або замовляю з сайту тріколад.
Відповісти