Сторінка 1 з 2

Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 20:13
ІРЦЯ
Ліпила сьогодні пельмені і подумала,добре коли не встигаєш приготувати вечерю чи обід,витягнув з морозилки зварив і всі ситі.Швидко, смачно, по-домашньому :nyam:
Дівчата розказуйте , що заготовляєте/заморожуєте( звичайно крім вареників і пельмень)?
На якому етапі приготування?
Діліться секретами :хай:

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 20:43
zhuchka
я заморожую овочі - горошок, брокколі, цвітна та брюсельська капуста і т.д, потім витягла і суп швидко зварився

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 21:37
Кокетка
а я люблю заморозити підготовлені для голубців листочки капусти)

ще роблю заготовку для борщу, відварив потім барабольку з капустою і мясом) і заправку додав і борщ готовий ще цю ж заправку використовую до шуби і до салатів з бурячком)

осінню є морква , але довго вона не зберігається , то я всю моркву тру і морожу в пакетах, то потім до супу кидаю чи зажарюю(не тре мити і терти)

ну і готові котлети теж добре мати) приготовити і заморозити, потім пожарити до спагетті чи барабольки , швиденько

а ще мала тісто лишнє дріжджове то було в хлодильнику а на другий день зробила пиріг яблучний, і от мені цікаво чи можна заморозити дріжджове тісто як ото куплене є морожене, чи домашнє після заморозки буде рости? і буде пухким незабитим як спечеться. хтось морозив тісто? дріжджове?

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 22:24
Ulkanet
а я от більше люблю вареники/пельменьки зварити, а вже тоді заморозити. а тоді в пароварці розігріти. бо сирі, коли варяться - то половина "порозлазиться" :sad:
ну моркву, яка вже стає троха несвіжою теж тру і заморожую. ягоди теж морожу. перець болгарський. помідор мені "смердить" після розморозки, але в піці не чути :hi: цвітна капуста, броколі, горошок зелений.
ще налисники з сиром заморожую. потім тільки в мікрохвильовці розігрів і все. дуже виручає коли гості на порозі :hi:

кілька разів мені вже так було, що залишаєвся плов, тушена фасолька, чечвиця, голубці - то я заморозила їх. :wink:

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 22:24
ІРЦЯ
О,Кокетка відразу маю купу питань:

Заготовку для борщу консервовану знаю,бо таке в мене є,а для заморозки які овочі крім буряка берете? То все попередньо відварюєте?

А котлети заморожуєте не пожарені,я правильно зрозуміла?

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 22:49
Галина
Морожу різноманітні ягоди, перець, помідори, капусту цвітну, броколі, брюсельську, голубці вже варені, сирі котлети, налисники з сиром, з м’ясом, кріп, петрушку, шпинат, сир, сирні кульки (такі, які потім загортаю у відбиту філейку і роблю рулетики курячі), горошок молодий, стручкову квасольку. Одного разу навіть паски морозила (напекла їх забагато :ha: )

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 22:56
Кокетка
котлети нежарені :yes: , лиш такі кругленькі на пергамент на дошку кладу заморожую а потім в пакетик перекидаю , потім не розморожуючи одразу в сотейник ставлю і під кришку , так вони жаряться паряться на малому вогні потім на другу сторону, то вже без кришки жарю
а заправку то теж консервовану роблю , а як морожу то просто варений буряк потертий .
ще морозила варені голубці, бо багато зробила, то потім порційно поморозила, то теж було класно, витягнула і підігріла в сковорідці

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 23:01
Тиха
я ще фрикадельки морожу на супчик і часом бульон, якщо багато зварю

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 24 грудня 2014, 23:36
Vanilochka
а воно вам морозилкою не чути??? я не знаю чого так але інколи шось розморожувала і такий якийсь запах був морозильний. Я ще квасолю відварювала і заморожувала, потім до всяких рагу чи ще чогось давала.
а мені цікаво які вареники варені а потім морожені, яке те тісто????

Re: Домашні "напівфабрикати"

ПовідомленняДодано: 25 грудня 2014, 03:11
Ulkanet
ну майже таке саме як тільки зварили. :hi:
можна в пароварку розморозити-розігріти, а можна на сковорідку і піджарити :В):
тож не поімдора, що розлазиться наніц після мороження :sad: