Сьогодні мама купила мені журнальчик від Толоки називається "Самобранка", а тема номера "Лавка пряностей" - багато цікавенького там є про різні приправи, є про те як карі самому зробити...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки" М.Матіос
Як на мене, то базилік прекрасно поєднується з гречкою і помідорами, пшоняна каша краще йде із сухою зеленою цибулькою, до ячмінної та кукурудзяної каші добре додати насіння кропу. Рис - традиційно - із каррі. Із грибами прекрасно йде часник (хоча часник я даю практично до всього несолодкого, але це на любителя). А лавровий лист і духмяний перець йдуть до всього. Ну а до солодкого найбільше мені подобається кориця.
Коли відпочивала 2 роки назад в Туреччині , привезла з відти пакуночок з різними приправами , дуже мені сподобалась їхня приправа "чорний тмин" турки нею посипають хліб і солону випічку - ну дуже смачна . пробувала цим тмином посипати солоні сирні палички - обалдеть .... :good:
Измениться не может никто, но стать лучше может каждый.
Дівчата, а скільки часу ви зберігаєте приправи, якщо в них вже термін придатності закінчився? Я нещодавно робила рейд на кухні, матусі всього шкода, тому вона деякі приправи (перець горошком, коріандр) лишила, хоча їх тре було викинути ще пів року назад. Але більшість приправ я все-таки вмовила викинути. От вроді і нічо їм не бракує, але ж для чогось написано там "використати до..." :???:
Відкрила для себе насіння льону. Страшно корисна штука! Я кидаю до салату овочевого. Часом до рису. Але в інтсрукції пише, що можна практично до всього. Треба спробувати до риби печеної... чи м"яска.