Глобальні оголошення!



Продовжити життя продуктам

Модератор: irinka

Продовжити життя продуктам

Повідомлення mari » 05 січня 2013, 13:25

На Новорічний і Різдвяний стіл все готують з великим запасом. А після свята залишаються залишки салатів, гарячого і різних гарнірів. Доїсти їх не виходить, а викидати шкода. Що робити?
Морозити!
Якщо якесь блюдо не з'їдається повністю, то його залишки також можуть бути заморожені і використані в наступний раз. Наприклад, залишки супів, других страв, десертів і соусів. Те, що сім'я не встигає з'їсти у свіжому вигляді, можна зберегти в замороженому. Це набагато ефективніше, ніж просто викидати продукти у відро для сміття.

Що і як можна заморозити?

- Будь-які продукти краще заморожувати порційно, маленькими партіями. Це не тільки зручно, але й дозволяє уникнути повторної заморозки, яка значно погіршує смак і поживні властивості продуктів.

- Чим швидше заморожування, тим менші кристали льоду утворюються в стінках клітин продукту і таким чином останні залишаються неушкодженими. Стандартна температура домашніх морозилок - мінус 18 градусів. М'ясо, попередньо порізане на дрібні шматочки, заморозиться швидше (і буде смачніше) ніж м'ясо, заморожене в тій же морозилці і при тих же умовах, але великим шматком. Ідеально, якщо морозилка має функцію «шокової заморозки».

- Найкращий спосіб для заморозки більшості продуктів - на плоских обробних дошках. Так продукти заморозяться рівномірно і швидко, максимально зберігши свої якості. А ось залишати їх на дошках для зберігання не варто.

- Зберігати заморожені продукти слід в спеціальних контейнерах або пакетах, щільно складаючи продукти і видаляючи зайве повітря. Чим щільніше «утрамбувати» продукти, тим менше вологи вони втратять при зберіганні. Маленька хитрість: продукти краще збережуться, якщо контейнери обмотати 1-2 шарами харчової плівки або харчовою фольгою.

- Будь-які ємності для зберігання не слід заповнювати до самої кришки. Вода, перетворюючись на лід, займе більше місця і буде «піднімати» кришки, порушуючи їх герметичність, або «підривати» скляні банки.

- Контейнери та пакети повинні бути герметично закриті. Це дозволить максимально зберегти продукти і запобіжить змішування запахів в морозилці.

- По можливості для кожного виду продуктів краще виділити окрему полицю. Тоді кекси не просочаться рибним запахом, а м'ясо не буде пахнути полуницею.

- Дуже бажано підписувати заморозку: що саме заморожено, дату та термін зберігання. Це дозволить уникнути ситуацій вгадування, наприклад, який же саме бульйон зберігається в цій банці: курячий, м'ясний або овочевий? Або що це за шматок м'яса: окіст або вирізка? Як правило, пакети для заморозки продаються зі спеціальними наклейками. Для контейнерів такі наклейки можна купити в канцелярському відділі.

Що можна морозити?
- Залишки м'ясної нарізки після свят можна використовувати для приготування солянки.
- Гуляш, плов, котлети та інші м'ясні страви добре піддаються заморожуванню.
- Картопляне пюре, рис, хліб
- Залишки вина і соку - їх можна заморозити в ємностях для льоду.
- Салати без заправки

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення mari » 05 січня 2013, 13:29

Мандарини і апельсини і їхні шкірки

Мандарини й апельсини дуже популярні в Новорічні свята.
А навіщо шкірки викидати?
Що можна зробити з їх кірочок?
1. Маска з мандарини підійде для сухої і нормальної шкіри: Висушіть шкірку цього фрукта і подрібніть в кофемолці. 1 столову ложку отриманого борошна розмішайте з 1 чайною ложкою сметани і з 1 збитим яєчним жовтком. Нанесіть суміш і залиште на 15-20 хвилин, після чого зніміть її тампоном з вати, змоченим у теплій воді
2. Лосьйон для жирної шкіри: Натріть або дрібно поріжте 1 мандарин разом зі шкіркою, і залийте його половиною склянки горілки. Поставте суміш у темне місце і залиште на 6-7 днів. Потім процідіть, розбавте наполовину кип'яченою водою, і протирайте отриманим лосьйоном обличчя вранці і ввечері
3. Можна зібрати в тканинний мішечок і покласти між одягом від молі, і запах приємний.
4. Зробити невеликі фігурки, звичайно, вони довго не проживуть, але можна зайняти цікавою справою всіх гостей за столом.
5. створити аплікацію
6. Зробити свічку: Зрізуємо ножем верхівку шкірки мандарина, відділяємо за допомогою часточки від шкірки. Коли видалите часточки, у вас залишиться стеблинка, на якій "кріпиться" сам мандарин - це наш "гніт". Наливаєте рослинне масло так, щоб гніт залишився відкритим. Якщо гніт не буде загорятися - промокніть його від масла і спробуйте запалити ще раз
7. А ще з шкірки можна зробити підставки для салатів або просто прикрасити стіл
8. І, звичайно, ж зробити домашні цукати. шкірки заливаєте чистою холодною водою. Воду потрібно міняти 2-3 рази на добу. Шкірки слід замочувати від 2 до 4 днів. Потрібно частково видалити білу частину шкірки з внутрішньої сторони, через 2-6 годин після того як Ви перший раз залили шкірки водою. Нарізати шкірки, залити цукати свіжою водою, довести до кипіння і кип'ятити 10-15 хвилин. Рідину злити, додати цукор з розрахунком 1 склянка цукру на 1.5-2 склянки порізаних шкірок, але часто використовують пропорцію 1:1. Цукати ставляться на вогонь. Їх слід постійно помішувати. Спочатку наші цукати пустять "сік". Потрібно "варити" цукати поки вся рідина не випаруватися. Форму або лист злегка посипаємо цукром і кладемо на них цукати. Цукати можна залишити для просушування на 2-3 дні. А можна прискорити цей процес, скориставшись духовкою це забере у Вас 15-30 хвилин.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Аватар користувача
Психотерапевт
 
Повідомлень: 6650
З нами з: 13 листопада 2009, 16:55
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення irinka » 03 червня 2013, 13:34

Деклька секретів, як правильно збергати продукти в холодильнику.

| +
1. Свіжа зелень. Якщо її купується багато, то вона в'яне і жовтіє в холодильнику. Щоб цього уникнути, можна використовувати два способи: перший, менш довговічний, це загорнути зелень в мокрий рушник, потім у поліетилен (не щільно! Залишивши отвори для вентиляції!) І відправити на нижню полицю. Таким чином зелень може пролежати тиждень-два. Другий спосіб, що дозволяє зберегти зелень на більш тривалий термін - це нарізування, складання в пластиковий контейнер і розміщення в морозиці. Звичайно, можна ще висушити, але по-перше, сушена зелень зовсім не те, що свіжа, а по-друге, мова все ж про холодильник)

2. Свіжа морква. Морквину миємо (можна навіть почистити) і так само загортаємо в мокрий рушник, поліетилен і зберігаємо внизу холодильника. Як і зелень, морква залишається свіжою і хрусткою довгий час, не в'яне.

3. Буряк і картопля. У холодильнику, або поза ним - вони чудово сусідять. Чомусь разом вони живуть дружно і зберігаються довше. Хоча картоплю в холодильнику краще не зберігати - смак пропадає.

4. Капуста. Маленький качан «на один раз» купити виходить не завжди. А великий качан, після відрізання від нього шматків на борщ і рагу сохне, пліснявіє і часто доводиться викидати. Можна капусту не відрізати шматком, а відокремлювати листя. Спочатку знімаємо два великих непошкоджених верхніх листа, прибираємо в сторону. Відокремлюємо стільки листів, скільки потрібно на приготування їжі, а схудлий качан, що залишився, загортаємо в верхні листки. Так капуста зберігається в холодильнику набагато довше.

5.Часник. Якщо залишаються очищені зубчики, їх потрібно скласти в скляну банку, залити олією і поставити в холодильник. Тільки перший час не треба закупорювати занадто щільно, щоб не заграло. Часник зберігається довго, а масло набуває приємний часниковий запах (можна використовувати для заправки салатів).

6. Банани та ананаси в холодильнику не зберігають! Вони не виносять холод. Банани краще купувати на один раз - купив і тут же з'їв, або купувати недозрілими і зберігати в темному місці.

7. Сир. Можна зберігати в маслянці, разом з маслом. Так він не сохне і довше залишається м'яким і свіжим. При цьому пам'ятайте, що деякі сири мають різкий запах, якщо ви не хочете, щоб ваш фруктовий сирок пах рокфором, то зберігати сири краще окремо, в плівці.

8. Для м'ясної нарізки використовуйте пластиковий лоток з господарського магазину і закривайте целофаном.

9. М'які пакети з молоком, кефіром і т.п. зручно зберігати в спеціальних тримачах. Коштує копійки, але сильно полегшує життя і економить нерви.

10. Масло і жири повинні бути упаковані особливо ретельно, тому що вбирають запахи. Молочне теж варто зберігати подалі від інших продуктів. Молочне не варто зберігати в дверцятах - при відкриванні-закриванні температура істотно змінюється, що для молочних продуктів не підходить. Полиці в дверцятах призначені для інших речей - яєць, ліків (тільки в щільно закритому контейнері!), напоїв. Сир не зберігають в поліетиленовій упаковці! Його потрібно відразу ж перекласти в скляну, керамічну або емальовану ємність.

11. Нерозкриті консерви зберігати в холодильнику немає абсолютно ніякої необхідності, вони тільки займають місце і заважають циркуляції повітря, яка в холодильнику повинна бути неодмінно.

12. Для холодильників з системою No Frost використання плівки (а ще краще - герметичних контейнерів) для упаковки продуктів просто необхідне. Звичайним холодильникам цей засіб теж не зашкодить. Плівка не тільки не дає поширюватися запахам, але й запобігає випаровуванню вологи.

13. Готові страви можна зберігати в холодильнику не більше 3 діб. Сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив, фініки) зберігають у холодильнику в щільно закритому посуді. У великих кількостях їх краще не купувати - навіть в ідеальних умовах вони можуть зберігатися не більше 4 місяців.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3455
З нами з: 15 листопада 2011, 11:08
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення nadusha » 01 квітня 2015, 09:34

Тут не тільки про збереження продуктів, а й деякі інші інші хитрощі.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн


Я тут живу
 
Повідомлень: 1898
З нами з: 16 лютого 2012, 15:50
Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення гра з вогнем » 21 липня 2015, 05:10

прочитла недавно секрет як зберігати зелень свіжою
покласти просушену зелень в пластиковий контейнер і зверху покласти паперову серветку, контейнер добре закрити.
пишуть, що має до 2 тижнів залишатися свіжою.

у мене не вийшло так довго, але час зберігання продовжився на кілька днів.
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення TaniaPicaSSo » 21 липня 2015, 08:13

А я кладу зелень у відерце з водою, як квіти. Стоїть так у холодильнику два тижні спокійно.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2683
З нами з: 11 вересня 2012, 21:35
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення erinaceus » 20 квітня 2017, 21:08

Може є якісь секрети, як довше зберегти в холодильнику голландський сир? Маю великий кусок, шкода, щоб не пропав. Знаю, в папері добре зберігається. Може є ще нюанси? На якій поличці і т.д.
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2740
З нами з: 05 лютого 2014, 18:50
Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення nelly » 20 квітня 2017, 21:23

можe заморозити правда нe знаю чи до іди потім будe смачний алe щось пeкти то будe ок, я морожу інколи коли вжe бачу що нe імо то потім на піцу в основному йдe
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 2911
З нами з: 25 квітня 2011, 19:16
Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення кcuxa » 20 квітня 2017, 21:28

erinaceus написав:Може є якісь секрети, як довше зберегти в холодильнику голландський сир? Маю великий кусок, шкода, щоб не пропав. Знаю, в папері добре зберігається. Може є ще нюанси? На якій поличці і т.д.

Довше зберігається в фользі.
кcuxa Офлайн


Впевнено спілкуюся
 
Повідомлень: 472
З нами з: 18 лютого 2016, 01:37
Дякував (ла): 122 раз.
Подякували: 184 раз.
Діти: 2

Re: Продовжити життя продуктам

Повідомлення mariana » 20 квітня 2017, 22:16

Я морожу завжди, смак мені не міняється.
mariana Офлайн


Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 841
З нами з: 12 листопада 2010, 01:31
Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Далі

Повернутись до Кулінарні хитрощі



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron