Сяна написав:Ulkanet, а диплом там давали? зараз використовуєш знання, отримані там?
дали Свідоцтво що я закінчила курси і тепер кравець ІІ розряду. Так знання використовую, багато шию для дому (фартухи, прихватики, набори на ліжко своє нестандартне, дитині на ліжечко, одіялко шила малій, покривало на підлогу для дитині), пошила собі кілька плать, сорочку-вишиванку, дитині вишиванку, чоловікові. ну і декілька сорочок вишитих і одну туніку для продажу під заказ + шей то всьо вишивала. робила базову викройку то тих розрахунках шо вони дають на курсах. а ше малій багато одягу пошила (я сильно поправилася, а шкода було одяг викидати, то я з нього малій штани і кофточки по хаті ходити нашила), панамку.
Лиш шкодую, що я пропускала багато, бо якраз завагітніла і мене троха "штормило" на початках.
eney написав:диплом дають, але після 10 місяців(6 розряд)
пів року - свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації 4 розряду.
я навчалася 4 місяці. кажуть шо разар вже 6 місяців, ну і ціна дорожча.
Ksenija написав:Ulkanet, а скільки часу в день тривають заняття? 5 днів на тиждень?
в нас було 4 дні в тиждень. з 17-00 до 19-00 (рідко до 20). були такі тижні, що було по 3-2 дні заняття.
знаю що тепер 5 днів на тиждень треба ходити.
я навчалася грудень 2009 -березень 2010, то коштувало це тоді 1200 грн. не шкодую шо там вчилася (хоч і було одним з найбільших прогульщиків
), бо книжки і журнали, то одне. а коли тобі покажуть на "практиці" то зовсім інше. А ще там в нас була дуже гарна вчителька Людмила Володимирівна, спокійна, врівноважена, ніколи не кричала, не заставляла, до всіх підходала і по 15 раз одне і те саме показувала і пояснювала . (а ше до неї було купа клієнтів на шиття - а це вже дуже великий плюс, який свідчить що вона "шарить").
P.S. Я ше з дитинства шила на машинці, тако на око, (в 2 роки пришила собі пальці до дідових трусів так мамі помагала, поки вана брата перебирала ), а потім просила маму шоб мені помогла і поправила. тепер мама питає в мене як зробити