А сьогодні мене так обурило, що просто нема слів. Таксі їхало в парку біля озера. Привезло когось до "Назарії", висадило, і назад через півпарку попри фонтан, і аж біля податкової виїхало. Мене то так розізлило, що я встала з дитиною в нього на шляху і не давала проїхати. Тоді довго з ним сварилась, намагаючись пояснити йому, що це парк і пішоходна зона. На що він мені спокійно відповідав: "Пані, якщо я тут їду, значить у мене є дозвіл". Після чого був довгий і безглуздий діалог, який звісно ні до чого не привів

Пишу це не для того, щоб пожалітись та виговоритись. Пишу, щоб спитати - а що робити? Що потрібно робити в подібних випадках? Я готова кудись дзвонити, писати, тільки не знаю як і куди.
Колись давніше бачила в жж, як російський блогер Zyalt, який активно бореться за чистоту міста від реклами і машин, вивішав в себе в блозі зразок заяви, яку, за його словами, можна заповнити, додавши фото неправильно припаркованої машини, і відправити в міліцію. Там не мають права ніяк не прореагувати на заяви, і навіть якщо винних й не буде покарано, це все одно завдасть хоч якихось незручностей та клопотів як працівникам міліції, так і власникам машин.
Так от хотілось би робити щось подібне. Спочатку в мене була думка, викладати подібні фото та відео у соцмережах та сплавляти їх журналістам, щоб вони вже роздували ці справи, але потім зрозуміла, що толку від цього не буде ніякого. Ну пошумлять люди, пообурюються, але це все одно, що бабки під під'їздами сидять і обурюються, а змін від цього ніяких.
Я хочу жалітись напряму в правоохоронні органи, тільки не знаю, як правильно це зробити, щоб це мало якийсь толк. Телефонувати і казати, що тут машина їздить по парку? І що? Я уявляю, як хтось вже їде її ловити. Звертатись в ДАІ? З чим? Фотографувати? Знімати на відео? І яким чином це відправляти в потрібне місце?
Порадьте, підкажіть, чи робите ви щось в подібних випадках. Чи що можна зробити? Бо ці машини роз'їздилися вже так, що далі нікуди