Глобальні оголошення!

Соціальна картка тернополянина

Модератор: Сяна

Соціальна картка тернополянина

Повідомлення taranjka » 05 березня 2012, 12:54

як вам таке ноухау нашої влади, а?

Упродовж цього року в Тернополі, згідно рішення сесії міської ради, розпочнуть впроваджувати пілотний проект «Соціальна картка тернополянина».
Його суть – автоматизувати систему надання та обліку пільгових послуг у транспортній, торговельній, комунальній та інших сферах.

| +
Експеримент почнуть із громадського транспорту, при вході у який встановлять спеціальні електронні пристрої – валідатори. Коли вони запрацюють, то пасажири, щоб потрапити у салон, повинні будуть приставити до апарату пластикову картку з мікрочипом або кинути жетон. Апарат видаватиме чек, за яким контролери зможуть миттєво визначити, коли і де він був отриманий.
Спершу на систему карток переведуть тернопільські тролейбуси. Аби реалізувати цей задум, міська рада дозволила комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» взяти кредит для закупівлі та встановлення обладнання автоматичної системи оплати проїзду та обліку пасажирів.
Відтак, підприємство має намір отримати позику в розмірі 4,5 млн грн. Як ідеться у проекті рішення міськради, банк для цього обиратимуть на конкурсних засадах. Кредит планують взяти на термін не менше трьох років під забезпечення нерухомого майна.
Як повідомив ЗІКу директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх, передбачається, що валідаторами обладнають усі 50 тролейбусів, які виходять на лінію в обласному центрі. Щодо самих електронних карток, то вони поділятимуться на три види.
«Насамперед, це персональна пільгова картка. Вона видаватиметься пенсіонерам, студентам, іншим категоріям громадян, які, згідно закону, мають право на пільги, зокрема й на проїзд. На ній буде фото власника, тобто скористатися нею іншій людині буде складно. Також передбачена картка безпосередньо тернополянина. Вона не є пільговою, однак, за бажанням власника, може бути персональною і в перспективі слугувати ще й для оплати рахунків тощо.
Будуть і картки без персоналізації, які використовуватимуться лише у транспорті. Такий проїзний стане в нагоді, зокрема, для гостей міста. Повертаючись додому, вони зможуть повернути картку, забравши невикористані кошти. Крім того, передбачені одноразові смарт-жетони, які дозволятимуть проїзд», – розповів Андрій Мастюх.
Кондукторів, які через нововведення стануть непотрібними, у «Тернопільелектротрансі» обіцяють не скорочувати. Людей, за їх згоди, перекваліфікують у водіїв чи контролерів.
За словами директора комунального підприємства, повністю перейти на нову систему обліку пасажирів у тролейбусах планують вже до кінця цього року. Після апробації система запрацює і в автобусах та маршрутних таксі.
У міській раді головним плюсом впровадження автоматизованої системи оплати проїзду вважають кращий контроль за пасажиропотоком, а відтак і грошима, отриманими з цього. Адже комп’ютер моментально фіксуватиме, скільки людей є у салоні. Крім того, стане відомою реальна кількість пільговиків.
Водночас, планується, що в перспективі «Соціальна картка тернополянина» виконуватиме більше десятка функцій. Нею можна буде розраховуватися не лише за проїзд у громадському транспорті, а й використовувати для придбання товарів у соціальних аптеках, магазинах та інших торговельних закладах, отримання пенсії, плати за комунальні платежі тощо.

тобто без картки тепер не покатаєшся. якшо я її забула, то або пішкаря домів, або купляти нову?
а гості які приїжджають одразу її мають купляти, а якшо їм один-два рази проїхатися, то стільки мороки... а якшо спішиш і не маєш часу повернути...
багато ньюансів.
а ще як її поповняти, бо якшо тільки в певних пунктах, то dash dash dash
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: соціальна картка тернополянина

Повідомлення happymami » 05 березня 2012, 12:58

Мені в дечому нра. Ну шо значит забула? То ж як клчі чи гаманець. Поставила в кишеню і маєш собі. В троліку кльово. Бо оці передавання то ужас. Правда, не знаю, чи то не буде тормозити вхід пасажирів, адже поки кожен витягне з кишені, поки проведе коло датчика, поки посунеться в салон...
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Соціальна картка тернополянина

Повідомлення taranjka » 05 березня 2012, 13:08

я памятаю студентські роки і ранкові тролейбуси з баму в центр, то покитакий тролік набєцця по тих картках crazy crazy
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Русік » 05 березня 2012, 13:11

А тепер згадайте, скільки разів ви бачили бабусь і дідусів перед банкоматами, які стояли і не знали, куди то засунути
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення eney » 05 березня 2012, 13:49

як по мені то це змахує на "тотальний контроль у всьому" або"де б то ше вкрасти".
О спорт, ты - мир!
Пьер де Кубертен
eney Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 695 раз.
Подякували: 786 раз.
Діти: В домі заплавляють Олексій і Марк.

Re: соціальна картка тернополянина

Повідомлення pan_kotskyy » 05 березня 2012, 14:03

happymami написав:Мені в дечому нра. Ну шо значит забула? То ж як клчі чи гаманець. Поставила в кишеню і маєш собі. В троліку кльово. Бо оці передавання то ужас. Правда, не знаю, чи то не буде тормозити вхід пасажирів, адже поки кожен витягне з кишені, поки проведе коло датчика, поки посунеться в салон...

а вот вдягла іншу куртку чи іншу сумку і забула, і чьо делать? і от власне, в нас народ і так пхається аби поскорше залізти, а якщо ти з дитиною на руках і торбою, і змоги витягти ту картку одразу на вході не маєш?
хоча мені нагадує щось типу квитків, які тре компастувати, єдине що компастувати можна зайшовши в тролейбус і посадивши дитину і торби поставивши...
а при вході, ну незнаю... якось незручно... і хто без такої картки, то як? все одно в салоні білетик купватиме ж?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення irinka » 05 березня 2012, 14:55

happymami написав:Правда, не знаю, чи то не буде тормозити вхід пасажирів, адже поки кожен витягне з кишені, поки проведе коло датчика, поки посунеться в салон...

Ще й як буде тормозити impossible особливо важко буде пасажирам з дітьми і тим хто їде з торбами на жд вокзал scare серед людей буде постійна паніка, чого тільки не повидумують dash dash dash
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Sawwku » 06 березня 2012, 10:46

я за розрахунок карточками, але не спеціальними!
всі-всі мають розрахункові банківські карточки! чим вони гірші?
Sawwku Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення Sawwku » 06 березня 2012, 10:53

а чо ви думаєте, що будуть тормозити?
а гроші з дитиною на руках і торбами дістати не те саме?
а "до болю вихований" кондуктор, що пре як танк і дусить вас і решту то нормально?
а 5 хв простою на зупинці, бо хтота там не передав на проїзд то нормально?

треба виховувати себе, прагнути чогось нового, а не далі робити все по накату, бо ми так звикли
Sawwku Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення pan_kotskyy » 06 березня 2012, 11:40

Sawwku написав:всі-всі мають розрахункові банківські карточки! чим вони гірші?

таки всі-всі? :wink: ідеалістично
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Далі

Повернутись до Що в Тернополі чувати?

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей