Глобальні оголошення!

Новини Тернополя

Модератор: Сяна

Re: Новини Тернополя

Повідомлення taranjka » 01 квітня 2015, 10:25

про метро не писали? :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення NataF » 01 квітня 2015, 10:29

Про презедента точно, буде завтра 2 квітня представлятиме нового голову ОДА. Та погляньте як місто "вилизують".
Зображення
Зображення
NataF Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 44 раз.
Діти: Андрійко і Артемко

Повідомлення nadusha » 07 квітня 2015, 10:32

Мій учень, вчила його зарубіжну літературу, вихованець нашої школи-інтернату. Горджусь!
Тернополянин Андрій Андріїшин вчора прилетів до України з 4 срібними нагородами, які завоював на XVIII зимових Дефлімпійських іграх. Його успішний результат становить половину усіх завойованих медалей збірною.

5 квітня національна дефлімпійська збірна команда України успішно завершила боротьбу за першість на XVIII зимових Дефлімпійських іграх: власне на останніх змаганнях сьогоднішнього восьмого дня Ігор двоє наших учасників – Лаврик Анастасія та Люханов Віктор боролись за першість Дефлімпіади-2015 у слаломі, що проходив у Ханти-Мансійську. Насті, для котрої ці гри другі за рахунком, проте гірськолижний спорт – це її дебют тут, вдалось покращити свій попередній результат і увійти до десятки у своєму спуску: вона стала сьомою із 8-ми дівчат, котрі фінішували. Найстарший дебютант та учасник від національної дефлімпійської збірної команди України, 53-х річний Люханов Віктор, котрий у Магнітогорську «пролетів» один із поворотів і не фінішував, сьогодні прийшов 18-м із 18-ти спортсменів, котрі фінішували. Загалом у чоловічому слаломі стартувало 35 спортсменів, у жіночому – 13.

Вся стаття тут
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення sky » 14 квітня 2015, 13:35

У Тернополі два дні не буде води

У Тернополі відбудеться планове промивання водопровідних мереж. У зв'язку з проведенням щорічного планового промивання водопровідних мереж з 00 год 21 квітня по 24 год 22 квітня буде частково припинено водопостачання міста.

За словами начальника відділу водопровідно-каналізаційних мереж КП «Тернопільводоканал» Ганни Загородної, з водою будуть мешканці центральної частини міста (в районі вулиць Крушельницької - Живова - Князя Острозького і Старого парку), мікрорайону Новий Світ, промислового мікрорайону (в районі вулиць Бродівська — Поліська — Текстильна - Збаразька), вул. Злуки №№1-21 (непарний бік), в районі вул. Малишка-Дівоча-Татарська.
Зображення
sky Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 47 раз.
Подякували: 141 раз.
Діти: дівчинка 26.06.2012

Повідомлення Mama3 » 15 квітня 2015, 14:51

Сьогодні у Тернополі відкривається маленька Італія
На вул.Грушевського 1 сьогодні відкривається заклад громадського харчування Тратторія "ТІСТО" (Тратторія- це формат закладу в Італії, а саме маленький сімейний ресторанчик з домашньою італійською кухнею здебільшого з місцевих продуктів).
| +
Чому ТІСТО? -це перше у місті монопродуктове кафе- тобто основою більшості страв є саме тісто: Піцца з різної муки (італійської та укр, житньої, твердих сортів, з чорнилом каракатиці, з базиліком, пивом ін.)
Паста (різноманітні макарони: спагетті, тальятеле, канелоні, фарфале, папарделе, фюзілі, равіолі, ньокі та багато інших), Пане (італійський хліб та печиво)
Все це за традиційними італійськими рецептами якими поділився Італієць з Неаполя який вже понад 30 років професійний Шеф кухар італійської кухні. (Джанлука Батісто) звідти і прянощі, спеції, та продукти яких не знайдеш у тернопільських крамничках італійських продуктів.
В закладі відкрита кухня, тож гості можуть спостерігати за приготуванням страв та коректувати свої замовлення в залежності від побажань, оскільки діалог відбувається напряму з кухарями (це основна і головна відмінність від інших закладів громадського харчування у Тернополі)
Посеред залу стоїть піч на дровах яку збудував батько Самогонної Ресторації Михайло Гросуляк (саме на таких п'єцах печуть традиційний хліб та піцу у Італії)
Все інше обладнання - професійне та привезене з Італії по рекомендації того самого Джанлуки Батісто.
Наші кухарі це молоді, проте досвідчені та амбітні хлопці , за плечима яких вже посади шефа та су-шефа У Тернополі Києві та Польщі.
Тож Тернополю відкриється маленька Італія з дуже затишною атмосферою та домашніми італійськими смаколиками...
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення flower » 15 квітня 2015, 17:05

Заінтригували. Хто побуває там, не забудьте відгуками поділитись. Я італійську кухню дуже люблю, тому хотілось би якось сходити.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення nadusha » 17 квітня 2015, 22:43

Не чекала. Приємно вражена.
Тернопільська міська рада прийняла рішення про відновлення теплопостачання у дитячих садках, школах та лікарнях міста з 20 квітня у зв’язку з погіршенням погодних умов та прогнозами метеорологів.

«З понеділка, 20 квітня, ми відновлюємо подачу тепла у закладах бюджетної сфери – це школи, дитячі садки та лікарні у зв’язку з тим, що експерти прогнозують середньодобову температуру на рівні 5 градусів. Технічні проблеми із підключенням опалення можуть виникнути у дитячих садочках №1, 32 та у школі № 6, - розповідає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський. – Надалі опалення у всіх закладах буде коригуватися відповідно до погодних умов».

Заступник міського голови також зазначає, що для населення опалювальний сезон завершився 11 квітня, відповідно з цієї дати тернополянам не будуть приходити рахунки за теплопостачання.

Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Mama3 » 18 квітня 2015, 14:14

Добре, бо цього тижня в нашому садочку після свят то було таки досить холодно. Ми навіть планували обігрівач принести.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення nadusha » 22 квітня 2015, 00:00

До уваги батьків! Через аварію на мережі котельні, що на вулиці Лесі Українки, 4, кілька загальноосвітніх та дошкільних закладів міста завтра залишаться без опалення. Це дитсадки №2, 6, 20, 26, 36, школи № 10, 14, 15, 17, а також два спеціалізовані заклади: початкова школа з поглибленим вивченням основ економіки та загальноосвітня школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов.

nadusha Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 15 травня 2015, 15:07

Вже є список громадського проекту 100 кращих тернополян

Вітаю :kiss: двох наших форумчанок (може є і більше, я тільки двох впізнала)! :rose: :pardon: :aplo:
nadusha Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Що в Тернополі чувати?

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей