Глобальні оголошення!

Весь наш менталітет - у маршрутках?

Модератор: Сяна

Re: Весь наш менталітет - у маршрутках?

Повідомлення Lesya » 30 березня 2011, 11:13

Ірyшка написав:я про пасажирів з дітьми......

Дуже важко,щоб хтось встав ,а ти з дитиною сіла...Як тільки заходиш з дитиною в маршрутку,то зразу всі голови в вікно і ніби й ніхто тебе не бачить......

Ситуація страшенно знайома. Минулого тижня їхала забрати молоко домашнє. Думаєте хтось став? Всі активно заглядали по вікнах або на власні коліна. Ну сьомий місяць вагітності в нас ще не вважається приводом претендувати на сидіння. :lol:
От зараз знов треба їхати в центр. Вже навіть привикла стояти як не половину дороги, то цілу.
Сьогодні щоб хтось підняв свій зад - це рідкість. Такі люди вимирають, як динозаври!
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення krapk@ » 30 березня 2011, 11:52

Русік написав:ми з малим постійно по маршрутках (ех.., хочу машину)
Практично завжди уступають, але жінки - знають, що то таке. А останнім часом мій "безпосередній" синок як заходить в маршрутку, відразу голосно заявляє: "А де я сяду?" і по-любому хтось встає)

З приводу вагітних. Протилежна історія (з життя)
Знайома (невагітна) зайшла після роботи в маршрутку і їй порядний хлопець уступив місце - каже, ви ж маленького носите. Після того вона сіла на жорстку дієту!)))

оце хохма, вона вже і не рада була :lol:

А щодо дітей, то тоже трохи злить-дуже часто сідає мама біля себе на сидіння садить дитину і так їдуть, а навколоооо людей море. Невже так важко дитину що важить 12 кг посадити собі на руки?? Тим більше за неї ж не платиться. Моя знайома своэму малому школяр-вын за 1 грн їздить, взагалі наказала не сідати в маршрутці а стояти
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Перлинка » 30 березня 2011, 12:05

krapk@ написав:
Русік написав:А щодо дітей, то тоже трохи злить-дуже часто сідає мама біля себе на сидіння садить дитину і так їдуть, а навколоооо людей море. Невже так важко дитину що важить 12 кг посадити собі на руки?? Тим більше за неї ж не платиться. Моя знайома своэму малому школяр-вын за 1 грн їздить, взагалі наказала не сідати в маршрутці а стояти

А я купую своїй малій квиток і ми сідаємо на 2 сидіння :P .І всі навколо також косо дивляться ,тіпа ми чиєсь місце зайняли,а мені по барабану.Поступаюсь лиш стареньким вагітним,та з маленькими дітьми.
Хоч на рахунок того ,що дивляться всі дружно в вікно я також колись роздумувала.
Коли ми не вагітні,то не чекаємо щоб нам поступались,тому не помічаємо хто куди дивиться.я наприклад,також люблю сідати біля вікна і дивитись на дорогу,а не розглядати пасажирів ,що нависають гронами наді мною.Як помічу кому треба поступитись -то встану,але не чекаю і не виглядаю кому б то поступитись,тоді краще зовсім не сідати,що я й роблю,якщо їхати не далеко.
Востаннє редагувалось Перлинка в 30 березня 2011, 12:11, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення pan_kotskyy » 30 березня 2011, 12:07

О, бувають трафунки. Якось в тролейбусі ну не було кому вступити мені з малим місце - аж вагітна жіночка уступила. Я спочатку і не зауважила, що вона вагітна, а потім тааак незручно стало, добре, що я з малим тільки 2 зупинки.
А як чоловік з малим їде, то йому ну ніяк ніхто не спішить уступати :) То вони двоє заходять в маршрутку, малий кричить "сідати", а чоловік спокійно але голосно (на всю маршрутку) каже: "Спокійно, зараз нам уступлять місце, сядеш" :) І дієво.
А люди різні є, дйсно, частіше жінки поступаються місцем, але бувають і чоловіки. Хоча, ніто не поспішає... байдужість перемагає...
А водії так само різні, дехто почекаю поки сяду, ще припрошує "садіть того козака сюди...", а бувають, що як рване, то зматюкати хочеться... другий випадок частіше
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення taranjka » 30 березня 2011, 12:42

коли була вагітна, то здається тільки раз не поступилися місцем (принаймні таке запамяталося), а з дитьом ше такого не було. часто і чоловіки поступаються. одного разу мене в черзі в ощадбанку (людей 40) пропустили наперед :dance: :dance: а були в ужгороді, то бачили плакат на автовокзалі, шо квитки продають спочатку вагітним, тоді БАТЬКАМ (а не лише жінкам) з дітьми, тоді інвалідам, пенсіонерам.... шкода черги не було шоб перевірити :)
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Sawwku » 30 березня 2011, 13:57

чоловік розказував вчора. їхав на роботу. запхалася в маршрутку тьотінька (не стара, зато габарити... :omg: ). всі місця зайняті були і як завжди ніхто не горів бажанням вставати. але якось вона таки всілася. на нещастя, біля неї сиділа дівчина, на яку тьотя і зігнала всю злість, мол " що то молодь тепер ВСЯ така невихована!!!". чоловік не втримався (бо він завжди поступиться місцем, а деколи і інших підніме), запитався, чого це ВСІ? яке вона має право підганяти всіх під один щабель? почалася дискусія...
а суть в тому, що коли він запитав "А чого ж то ви не виховували?", вона заткнулася і більше не муркала. наші скандалістки самі прекрасно розуміють, що їх покоління приклало чимало зусиль до "невихованості молоді", але про це мовчать, а тільки тицяють іншим на недоліки ...
Sawwku Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 837 раз.
Подякували: 912 раз.
Діти: маленьке сонечко Анютка
01,01,2011

Повідомлення Marta » 30 березня 2011, 17:35

Sawwku написав:всі місця зайняті були і як завжди ніхто не горів бажанням вставати.

Sawwku написав:чоловік не втримався (бо він завжди поступиться місцем, а деколи і інших підніме

Я, звичайно, вибачаюсь, але чому ваш чоловік таки не поступився місцем?...
Найбільше, що мене кумарить-так це вияснення відносин в маршрутках, коли всі мають, хочеш чи не хочеш, слухати перепалки. Я так не любила портити собі таким чином настрій, їдучи на роботу....(
Marta Офлайн

Повідомлення гра з вогнем » 30 березня 2011, 17:49

не можна водію маршрутки стоячих пасажирів брати. отаке-то.
тому перш ніж нарікати на чиюсь культуру, подумайте - чи не було такого, що ви заходили у переповнену маршрутку і їхали стоячи? чому не почекал іншої? чому сподіваєтеся, що хтось має вступпити місце, якщо в зайшовш в маршрутку, де усі сидячі заповнені, порушили правила, звісно водій теж порушив, шо взяв вас.

мене взагалі тіпає від тієї "псевдокультури". був час, що я часто їздала громадським транспортом. авто. поїздами... і знаю як люди надіяться на авось, а водії беруть лівак. то чому я, виконуючи усі правила проїзду в громадському транспорті повинна уступати своє місце тим, хто тих правил не дотрмується? чому я, зайшовш у переповнену маршрутку повинна нарікати на тих, кому своєю присутністю створюю дискомфорт і які лояльно не жаліються ні на мене, ні на водія?

про бабусьок які всю жизнь їздили лише отут біля вікна і тому я маю встати - навіть не згадую.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення TanenRom » 30 березня 2011, 18:43

а я коли була вагітною мені в Києві усі місцем поступались, навіть на 15 тижні, коли животик ледь покруглів, а ось в Тернополі ситуація була протилежною - 2 рази сюди приїжджала (на 20 та 26 тижні) - місце не уступали, пам"ятаю що їхала в тролейбусі з мамою, то мені дозволила сісти на своє місце кондуктор!!!

ось скажіть чому така різниця в людях між містами???

стали ми жорстокішими і це факт!!!
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення гра з вогнем » 30 березня 2011, 18:47

ми стали не жорстокішими, ми стал вимогливішими до інших, забуваючи цю ж вимогливість застосовувати до себе. у цьому й весь наш менталіте - винні усі, лиш не я.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Що в Тернополі чувати?

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей