Глобальні оголошення!

Декретні виплати непрацюючим матерям

Модератори: олеся, Любов

Декретні виплати непрацюючим матерям

Повідомлення мешканка » 27 березня 2011, 11:01

Хто орієнтується які виплати належать непрацюючим матерям і коли їх вимагати? Знаю що є дородові, які виплачуються державою, але як їх оформити і скільки вони становлять на сьогоднішній день?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Re: Декретні виплати

Повідомлення happymami » 27 березня 2011, 13:03

Я цифр не дуже знаю. Хібашо візьму виписку з рахунку. то скажу тобі шо отримала. Але оформляла дородові уже в соцзабезі разом з тими, що йдуть при народженні дитини. Просто брала лікарняний листок з жіночої консультації, і брала трудову де пише шо я звільнена тоді то і тоді то. І ще вроді треба було печатку з центру зайнятості, шо не стою на обліку, але то я вже можу троха блудити
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення oksana.tesliuk » 27 березня 2011, 13:18

Знаю точно, що з 1 січня цього року все помінялося у зв'язку з новим Податковим кодексом. Можна поцікавитись в управлінні соціальної політики міської ради. Вони повинні сказати, куди звертатися і які документи подавати.
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 804 раз.
Подякували: 1014 раз.
Діти: Андрій 23.11.2003
Микола 19.05.2011

Повідомлення КлубНіка » 27 березня 2011, 15:44

З того, що я знаю, то є:
-допомага в звязку з вагітністю і пологами (здаєця так вона правильно називається, то ті дородові/післяродові), коли я ще їх отримувала, то мала 750грн, зараз більше, оформляється в соцбезі на основі довідки з ЖК про те що жінка іде в декрет на 30 тиж. Але це для тих хто не працює. Ті ж хто працює, то оформляє цю допомого по місцю роботи, і сума цієї допомоги завежить від велечини з/п.
-одноразова допомога. Оформляєця в соцбезі після народження дитини.
- декретні виплати до 3-х років. Також оформляються в соцбезі по закінченню лікарняного(якщо не помиляюсь то 56днів після пологів). Сума допомоги 130грн.
- якщо офіційний дохід сімї менший на одну людину за прожитковий мінімум (прожит. мін 944грн), то можна ще оформи перерахунок по доходах.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Русік » 27 березня 2011, 16:53

Допомога при народженні дитини в 2011:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Крім того, у січні ц.р. прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ повідомив, що до кінця року допомога при народженні дітей зросте на 60%. Зокрема, допомога при народженні першої дитини наприкінці року становитиме 19,1 тис., грн., при народженні другої дитини – 39,2 тис. грн., а при народженні третьої дитини – 78,3 тис. грн.

Верховна Рада 17 лютого ц.р. прийняла в першому читанні проект закону "Про внесення зміни до Закону України "Про державну допомогу сім`ям з дітьми", яким ще збільшується розмір виплати допомоги при народженні дитини.

Згідно з документом, допомога при народженні дитини дорівнюватиме сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, – на першу дитину (24 тис. 480 грн.); кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, – на другу дитину (48 тис. 860 грн.); кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, – на третю і кожну подальшу дитину (97 тис. 920 грн.).

Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами для не застрахованих осіб (тобто непрацюючих):
| +
ДОПОМОГА У ЗВ'ЯЗКУ З
ВАГІТНІСТЮ ТА ПОЛОГАМИ

Стаття 7. Право на допомогу у зв'язку з вагітністю
та пологами

Право на державну допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами
мають за цим Законом всі жінки (у тому числі неповнолітні), які не
застраховані в системі загальнообов'язкового державного
соціального страхування.

Стаття 8. Умови надання і тривалість виплати допомоги
у зв'язку з вагітністю та пологами

Підставою для призначення жінкам допомоги у зв'язку з
вагітністю та пологами є видана в установленому порядку довідка
лікувального закладу встановленого зразка та довідка:

з основного місця роботи (служби, навчання);

ліквідаційної комісії для жінок, звільнених з роботи у
зв'язку з ліквідацією підприємства, установи, організації;

державної служби зайнятості для жінок, зареєстрованих у
державній службі зайнятості як безробітні;

з місця проживання для непрацюючих жінок про те, що вони не
працюють (не служать, не навчаються).

Особам, які усиновили або взяли під опіку дитину протягом
двох місяців з дня її народження, допомога у зв'язку з вагітністю
та пологами надається на підставі рішення про усиновлення або
встановлення опіки за період з дня усиновлення чи встановлення
опіки і до закінчення строку післяпологової відпустки.

Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами призначається,
якщо звернення за нею надійшло не пізніше шести місяців з дня
закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, і
виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої
становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених
пологів або народження двох чи більше дітей - 70) календарних днів
після пологів. Жінкам, віднесеним до 1-4 категорій осіб, які
постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога по
вагітності та пологах виплачується за 180 календарних днів
зазначеної відпустки (90 - до пологів та 90 - після пологів).
Зазначена допомога обчислюється сумарно та надається жінкам у
повному обсязі незалежно від кількості днів відпустки, фактично
використаних до пологів.

За період відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, що
збігається з відпусткою по догляду за дитиною до досягнення нею
трирічного віку, допомога по вагітності та пологах виплачується
незалежно від допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею
трирічного віку.

Стаття 9. Розмір допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами

Допомога у зв'язку з вагітністю та пологами надається у
розмірі 100 відсотків середньомісячного доходу (стипендії,
грошового забезпечення, допомоги по безробіттю тощо) жінки, але не
менше 25 відсотків від розміру встановленого законом прожиткового
мінімуму для працездатної особи із розрахунку на місяць.
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення oksana.tesliuk » 27 березня 2011, 20:29

До речі, я ще чула, що цього року планують виплату сум одноразової допомоги розтягнути на більший термін, тобто щомісячні виплати будуть зменшені. Хтось знає більше про це?
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Микола 19.05.2011

Повідомлення TanenRom » 27 березня 2011, 22:43

oksana.tesliuk написав:До речі, я ще чула, що цього року планують виплату сум одноразової допомоги розтягнути на більший термін, тобто щомісячні виплати будуть зменшені. Хтось знає більше про це?

ось стаття про це:
Як відомо, 17 листопада 2010 року Верховна Рада ухвалила Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо виплати допомоги при народженні дитини”. Відповідно до цих змін допомога при народженні дитини нараховується в розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановленого на день народження дитини. З 1 січня 2011 року допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 22 розмірам прожиткового мінімуму — на першу дитину; кратній 45 розмірам прожиткового мінімуму — на другу дитину; кратній 90 розмірам прожиткового мінімуму — на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується впродовж наступних 12 місяців, на другу дитину — 24 місяців, на третю і кожну наступну дитину — 36 місяців рівними частинами. Закон України “Про Державний бюджет України на 2011 рік” передбачає рівень прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років: з 1 січня — 816 грн., з 1 квітня — 832 грн., з 1 жовтня — 853 грн., з 1 грудня — 870 грн. Відповідно, допомога на першу дитину з 1 січня цього року становить 17 тис. 952 грн., на другу — 36 тис. 720 грн., на третю — 73 тис. 440 грн.; з 1 квітня на першу дитину — 18 тис. 304 грн., на другу — 37 тис. 440 грн., на третю — 74 тис. 880 грн.; з 1 жовтня на першу дитину — 18 тис. 766 грн., на другу — 38 тис. 385 грн., на третю — 76 тис. 770 грн.; з 1 грудня на першу дитину — 19 тис. 140 грн., на другу — 39 тис. 150 грн., на третю — 78 тис. 300 грн. Щомісячна виплата: з 1 січня на першу дитину — 884 грн., на другу — 1224 грн., на третю і кожну наступну — 1836 грн.; з 1 квітня на першу — 901,33, на другу — 1248 грн., на третю і кожну наступну — 1872 грн.; з 1 жовтня на першу — 924,08 грн., на другу — 1279,50 грн., на третю і кожну наступну — 1919,25 грн., з 1 грудня на першу — 942,50 грн., на другу — 1305 грн., на третю і кожну наступну — 1957,50 грн.

Збільшилися розміри виплати допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами: з 1 січня — 235,25 грн., з 1 квітня — 240,00 грн., з 1 жовтня — 246,25 грн., з 1 грудня — 251,00 грн.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення oksana.tesliuk » 27 березня 2011, 22:55

Точно! Це ж бюджет на цей рік вже затверджено! Якщо щось і зміниться, то не раніше 2012 року! Ну от скажіть, ніби й грамотна кобіта, а повірила чуткам на вулиці?! Тим більше, що я вже читала цю інфу на сайті Тернопільської міськради. :oops:
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Микола 19.05.2011

Повідомлення мешканка » 01 квітня 2011, 08:55

А які документи треба подавати на оформлення допомоги в зв"язку з вагітністю та пологами?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення oksana.tesliuk » 08 квітня 2011, 11:34

Ура-а-а-а-а-а-а-а!!! Мешканка, ми з тобою "заробимо" тепер ще більше!!!!!!!!!!!!! :P :clapping: :dance:
Українським мамам збільшили виплати при народженні дитини
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
oksana.tesliuk Офлайн

Почуваюся, як вдома

Микола 19.05.2011

Далі

Повернутись до Квитанції, довідки, гроші

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей