TaniaPicaSSo написав:Хто знає? Можна відправити посилку Укрпоштою так, щоб оплачував її отримувач?
Чому ж не можна?) Наложеним платежем? Без проблем. Просто тобі треба наперед визначити, скільки буде коштувати доставка і послуга наложеного платежу, додати цю суму до вартості посилки і вказати сотанню сумму як оголошену цінність посилки + заповнити окремий бланк на післяплату (бланк як на грошовий переказ, в якому себе відразу вказуєш отримувачем, а платника - відправником грошей).
Я рахую зазвичай так:
припустимо, вартість посилки складає 100 грн.
доставка посилки до 1 кг я оцінюю в 7 грн. (віднедавна трохи підвищились тарифи, + на деяких відділеннях дуже люблять додавати ні за шо 3 грн. типу за оформлення, тому з запасом можна рахувати 10 грн.)
послуга наложеного платежу суми в 100 грн. буде становити приблизно 10 грн.
Отже, на посилці вказуємо оголошену цінність 100+7+10=117 грн. Це сума, яка повернеться до тебе. І цю ж суму вказуємо у бланку на повернення грошей (грошовий переказ).
Отримувач, коли буде забирати посилку, заплатить трохи більше - на місці видачі з нього ще візьмуть 4% за перерахунок грошей. Тому я завжди попереждаю своїх клієнтів, що 117 грн. - це оголошена вартість посилки, а не кінцева сума.
Загалом, все це можна без проблем порахувати на калькуляторів сайту Укрпошти:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
(хоча мені не завжди сходиться)