Глобальні оголошення!

Соціальна допомога на дитину

Модератори: олеся, Любов

Re: Соціальна допомога на дитину

Повідомлення Marta » 21 жовтня 2011, 09:58

happymami написав:А мені здається, шо і дородові і післяродові мають світити в любому випадку. Але точно не скажу - не стикалася

Ну, те, що я розпитувала вже, то кажуть, що якби хоч на місяць вийшла на роботу- то тоді світили б. Але я не вийду, бо вже нема коли, та і нема куди, на моєму місці інша дівчина.)
Marta Офлайн

Повідомлення Ira » 21 жовтня 2011, 09:59

Не в любому! Це, мабуть, треба йти питати в соцзабез. Я, наприклад, вагітною вчилась в аспірантурі на державній формі навчання, то мені декретні не полагались!!!! Хіба, якби я тоді брала академку, то так.
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення Tajga » 21 жовтня 2011, 10:15

Marta написав:В мене така ситуація: з Лізою в мене декрет закінчується в січні, а з малятком я маю виходити в декрет в грудні (тобто, з декрету в дектет получається). Рахуюся в декреті в підприємця (ПП). На роботу не виходила і виходити не буду. Так розумію, що дородові і післяродові мені не світять, тільки допомога до 3-х років, а от може хто мав таку саму ситуацію- які я маю написати заяви, які довідки принести, і як то все оформити, бо власник ще з таким не стикався і сам не знає, як то все має бути?

Розпитаю подругу, вона теж в декрет вийшла в підприємця і перескочила з декрету в декрет. Декретні ПП виплатив, але, звісно, лише коли соцстрах перерахував кошти. Довелося трохи чекати. А ще вірніше піти в соцзабез і розпитати докладно, бо вони таки більше зобов"язані дати тобі вичерпну інфу, а ПП хоче менше клопотів з тим всім мати.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Marta » 21 жовтня 2011, 10:45

Tajga написав:Розпитаю подругу, вона теж в декрет вийшла в підприємця і перескочила з декрету в декрет.

Розпитай, будь-ласочка, а я паралельно ще піду в соцзабез, дякую!)
Marta Офлайн

Повідомлення Tajga » 21 жовтня 2011, 11:06

Marta, щойно говорила з подругою. Каже, що як йшла в декрет, то теж якісь такі чутки ходили про місяць праці (це було більше року тому), але вона собі занесла лікарняний лист до свого ПП, бухгалтер на його основі оформив відповідні документи в соцстрах, там їх прийняли нормально і гроші нарахували. Єдине, що трохи довго чекала на ті кошти, так як ПП зі своєї кишені платити не хотіла. Здається, вже і доню народила, доки отримала ті декретні.
Моя особиста думка, що таке взагалі неможливо - вимагати хоч місяць праці, бо то не відповідає конституційним правам особи. Хіба жінка не має права народжувати коли захоче, скільки захоче і з якою хоче і може різницею?... :?
Я вже втретє заносила лікарняне на роботу, хожу з дектрету в декрет і ніхто мені ще слова не казав. Єдине, що установа державна, тобто вони не так легко і часто переступають закон. А з приватними структурами треба краще знати свої права. Піду подивлюся на юрфорумах що пишуть.

Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення КлубНіка » 21 жовтня 2011, 12:14

Дородові в будь якому випадку полагаються! Я от до декрету офіційно ніде не працювала, вчилася в універі, і в мене всерівно 700грн дородових було.

на рахунок цьогомісячних декретних, то я отримала 15 числа (Аваль). Якщо у вас ще немає дівчата, то звоніть в соцбез і виясняйте чому ваших немає.
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Ira » 21 жовтня 2011, 12:35

КлубНіка написав:Дородові в будь якому випадку полагаються! Я от до декрету офіційно ніде не працювала, вчилася в універі, і в мене всерівно 700грн дородових було.

А ти ще вчилась, коли була на останніх місяцях вагітності?
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Tajga » 21 жовтня 2011, 14:39

Ось, що знайшла:
немного хочу пояснить, что больничный лист (70 дней до родов+56 после) вам оплачивать будут в любом случае выйдете ли вы на работу или нет, расчет оплаты по больничному листу будет зависеть от заработка вашего (с места вашей последней работы) исходя из того, как если бы вы работали сегодня (в расчет идет ставка. все надбавки если они временные, не учитываются), теперь популярно: если вы работали на пустую ставку, выходить на работу или нет, не принципиально, сумму получите одинаковую, если есть временные надбавки (сложность и напряженность, регулярные премии, доплата за выслугу), конечно имеет смысл, тогда они войдут в расчет при начислении больничного.

Тобто, у виході на роботу може бути зацікавлена сама мама, щоб підвищити загальну суму виплати, якщо це можливо, ала аж ніяк не роботодавець.
Згідна з КлубНіка, безробітним теж нараховують декретні, тільки вони лікарняний лист подають власноруч прямо до соцзабезу (чи соцстраху? - я вже трохи плутаюсь..)

Tajga Офлайн

Я тут живу

Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення КлубНіка » 21 жовтня 2011, 20:57

Ira написав:А ти ще вчилась, коли була на останніх місяцях вагітності?

Я і зараз ще вчуся :grin:
КлубНіка Офлайн

Повідомлення Ira » 21 жовтня 2011, 21:12

КлубНіка написав:
Ira написав:А ти ще вчилась, коли була на останніх місяцях вагітності?

Я і зараз ще вчуся :grin:

Хм,а мені тоді в соцзабезі казали,що якщо я піду в декрет,то мені виплатять ті декретні за 4 місяці,а якщо і далі вчитимусь,то треба довольствуватись стипендією. Так як стипендія в мене була досить висока,то мені не вигідно було її втрачати заради тих декретних,які начислялись би мені,як безробітній! То це мене обдурили в соцзабезі?
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Поперед.Далі

Повернутись до Квитанції, довідки, гроші

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість