Глобальні оголошення!

Чи прописана Ваша дитина?

Модератори: олеся, Любов

Re: Чи прописана Ваша дитина?

Повідомлення flower » 23 січня 2015, 21:06

В 2011 нам теж допомоги не давали в собезі, поки ми дитину не припишемо.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Касівочка » 23 січня 2015, 21:29

Мої обидвоє поки ніде не прописані, а сенс? :pardon: Доречі, може вже десь тут і писала, що коли я здавала документи на допомогу по доходах (останній раз це було в січні минулого року), то спочатку в жеку, а потім і голова будинкового комітету без проблем писали в довідках про склад сім'ї, що діти проживають за вказаною адресою БЕЗ місця реєстрації. І нічого, все нормально було в соцбезі, приймали без проблем таку довідку. Хоча за рік могло багато чого змінитись, обов'язковість прописки дитини також.
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 174 раз.
Подякували: 224 раз.
Діти: Дві доцьки

Повідомлення ІРЦЯ » 23 січня 2015, 21:30

TanenRom написав:Зараз ти не можеш отримати одноразову допомогу на дитину поки вона не буде зареєстрована.

Можна :yes:
Моі обидвоє поки не приписані.
Щоб в довідці про склад сімі були вписані діти( дитина) якщо вони не приписані,то пишеться заява на ім'я нач.ЖЕКу чи ОСББ, про те що ви просите видати довідку про склад сім'і,і в тій же заяві вказуєте паспортні дані і підписи трох свідків( бажано сусідів того ж будинку) про те що діти( дитина) дійсно проживає разом з вами.
І на підставі тоі заяви вам видають довідку про склад сімі де вписані не приписані діти.

Бо в мене була ситуація,як родився менший,то старший приписаний не був,щоб нараховували гроші як за другу дитину,то відповідно сарший мав бути вже приписаний. Але враховуючи,що чоловікові батьки почали стогнати,бо то тре буде більше за хату платити,а в себе приписати не можу без згоди власника(власник мій тато,який закордоном)то получилась тупікова ситуація.
Тому так зробити мені порадили в соц.страху.
Золотое правило жизни: не переживай из-за того, чего ты не в силах изменить, прими ситуацию такой, какая она есть. Ведь мы не пытаемся изменить погоду, а просто одеваемся по погоде.
ІРЦЯ Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 430 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: Два синочки 5р. і 1р.

Повідомлення Касівочка » 23 січня 2015, 22:56

Ну ось, вже який раз переконуюсь, скільки цікавих моментів від нас або несправедливо приховують, або про які просто не бажають повідомляти. Наприклад, про те, що донедавна (до липня мин. року) можна було подавати документи по доходах я дізналась лише тоді, коли старшій малій було майже 2 роки, і то дякуючи інтернету. Спілкуючись з іншими мамами, я виявилась не одна така затуркана, яка про це не знала) Не знаю як вам, але при подачі документів на допомогу при народженні дитини жоден з працівників соцбезу про допомогу по доходах не говорив, принаймні мені і моїм знайомим, які про це вперше від мене почули. Як це розуміти? Хто знає, той знає, а хто не знає, то тому і не треба, повинні знати і дізнаватись самі? Чи повідомляти про таку можливість не входило в обовязки працівників? Але ж думаю можна сказати по-людськи, так і так, ви знаєте, що можете отримувати трішки більше при таких і таких умовах, не зі своєї ж кишені платять, в кінці-кінців. От про допомогу малозабезпеченим сім'ям вже наче більше чули і плюс субсидії зараз у всіх на слуху, а от про доходи тоді чомусь далеко не всі знали.
Так само і з пропискою - хтось знає, що можна не прописувати дитину і подавати документи, а хтось сивіє, бо нема де прописати дитину. І дякувати Богу, є чуйні люди, які підкажуть вихід, як свого часу підказали мені, бо моя свекруха не хотіла принципово ні одної дитини прописувати до себе (хоча в неї все на лічильниках, просто то така людина, яка тільки но чекає моменту, щоб сина свого виписати, не те щоб ще когось прописати, навіть внуків), і мої батьки в той час не могли їх прописати в силу деяких обставин.
Звичайно, якщо людина не знає, або в неї встановлено індивідуальні лічильники і кількість прописаних ніяк не впливає на комунальні послуги, то можна і прописувати дитину, але якщо плата залежить від к-сті прописаних, то не розумію для чого платити більше, дитина до певного віку і так не використовує тієї ж кількості гарячої/холодної води чи газу як дорослий? Ну хіба щоб спати спокійно, знаючи, що діти "не бомжі", то так, то треба))
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Natalinda » 23 січня 2015, 23:35

Ну наскільки я розумію то прописати дітей все одно рано чи пізно треба буде. То для чого заморочуватися навіть з з отими підписами троьх сусідів.
І наскільки мені відомо то по закону діти автоматично приписуються за місцем прописки матері, тобто нічийої згоди не потрібно.
А щодо того що більше платити за комунальні послуги, то знаю що багато хто навпаки із задоволенням приписують дітей, щоб отримувати субсидії
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення erinaceus » 23 січня 2015, 23:47

Касівочка Бо в нас купа тих законодавчих нюансів, в яких самому розібратися нереально :crazy: Хоча мені в соцзабезі казали про можливість отримання допомоги по доходах...
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Ameli » 24 січня 2015, 00:10

В нас казус був. моя свекруха взяла будинкову книгу свій паспорт і пішла приписувати меньшу...але їй відмовили бо вона не мама то була дуже здивована і таки переконала і впросила щоб записали..я вдома довго сміялася. але вона роки з податковою договорюється то вміє людей на свою сторону схиляти.
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Почуваюся, як вдома

багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Повідомлення ІРЦЯ » 24 січня 2015, 00:19

Natalinda я ніби зрозуміло обяснила свою ситуацію, я хотіла дітей приписати ,але без дозволу власника квартири ніхто нічого сам автоматично робити не буде(це у випадку з моім татом) А друге ну не можу ж я заставити свекруху приписати моіх дітей в іі квартирі.
От і прийшлось просити своіх сусідів,або подарувати державі ті гроші
Золотое правило жизни: не переживай из-за того, чего ты не в силах изменить, прими ситуацию такой, какая она есть. Ведь мы не пытаемся изменить погоду, а просто одеваемся по погоде.
ІРЦЯ Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 430 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: Два синочки 5р. і 1р.

Повідомлення Natalinda » 24 січня 2015, 00:45

ІРЦЯ та я не про твою ситуацію, я взагалі. Ясно що ньанси є в кожній окремій ситуації. Але от як Касівочка пише що справді багато нам не кажуть і багато ми не знаємо, того я й написала, може раптом хтось не знає того що дітей приписують там де приписана їх мама, навіть без згоди власника. Це законно.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Касівочка » 24 січня 2015, 14:17

Natalinda написав:Ну наскільки я розумію то прописати дітей все одно рано чи пізно треба буде. То для чого заморочуватися навіть з з отими підписами троьх сусідів

Ну а якщо свого житла немає, і ніхто з батьків (бабців/дідів) не може/не сильно горить бажанням дітей прописати? Чи є ще такий нюанс: квартиру планують в майбутньому продавати, і прописати туди неповнолітніх дітей, щоб потім мати справу з опікунською радою, не є дуже розумним рішенням, то думаю заморока з підписами ще нормальний вихід в такій ситуації. Але для мене особисто це не була заморока. Єдине, потрібно було занести в жек разом з підписами сусідів копії їхніх паспортів, то памятаю, одна сусідка ходила зі мною робити ксерокопію, боялась, що візьму на неї кредит :hi:
Natalinda написав:навіть без згоди власника. Це законно.

Так, законно, але будинкову книгу при цьому все одно треба мати, а вона зазвичай знаходиться у власника. І якщо сторони живуть окремо, а ще плюс якщо стосунки між ними, м'яко кажучи "не айс", то для початку треба мати хоча б згоду власника на те, щоб ту книгу кудись з собою взяти :pardon:
Одиним словом, багато є нюансів)
Касівочка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Поперед.Далі

Повернутись до Квитанції, довідки, гроші

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей