Касівочка » 23 січня 2015, 22:56
Ну ось, вже який раз переконуюсь, скільки цікавих моментів від нас або несправедливо приховують, або про які просто не бажають повідомляти. Наприклад, про те, що донедавна (до липня мин. року) можна було подавати документи по доходах я дізналась лише тоді, коли старшій малій було майже 2 роки, і то дякуючи інтернету. Спілкуючись з іншими мамами, я виявилась не одна така затуркана, яка про це не знала) Не знаю як вам, але при подачі документів на допомогу при народженні дитини жоден з працівників соцбезу про допомогу по доходах не говорив, принаймні мені і моїм знайомим, які про це вперше від мене почули. Як це розуміти? Хто знає, той знає, а хто не знає, то тому і не треба, повинні знати і дізнаватись самі? Чи повідомляти про таку можливість не входило в обовязки працівників? Але ж думаю можна сказати по-людськи, так і так, ви знаєте, що можете отримувати трішки більше при таких і таких умовах, не зі своєї ж кишені платять, в кінці-кінців. От про допомогу малозабезпеченим сім'ям вже наче більше чули і плюс субсидії зараз у всіх на слуху, а от про доходи тоді чомусь далеко не всі знали.
Так само і з пропискою - хтось знає, що можна не прописувати дитину і подавати документи, а хтось сивіє, бо нема де прописати дитину. І дякувати Богу, є чуйні люди, які підкажуть вихід, як свого часу підказали мені, бо моя свекруха не хотіла принципово ні одної дитини прописувати до себе (хоча в неї все на лічильниках, просто то така людина, яка тільки но чекає моменту, щоб сина свого виписати, не те щоб ще когось прописати, навіть внуків), і мої батьки в той час не могли їх прописати в силу деяких обставин.
Звичайно, якщо людина не знає, або в неї встановлено індивідуальні лічильники і кількість прописаних ніяк не впливає на комунальні послуги, то можна і прописувати дитину, але якщо плата залежить від к-сті прописаних, то не розумію для чого платити більше, дитина до певного віку і так не використовує тієї ж кількості гарячої/холодної води чи газу як дорослий? Ну хіба щоб спати спокійно, знаючи, що діти "не бомжі", то так, то треба))