В мене на другу дитину виходило щомісяця біля тисячі,то вони будуть?Документи потрібно поновляти?По доходах тепер не має сенсу пробувати здавати?Я нічого ще з того не знаю,тому може такі питання примітивні.Друга дитина народилась 3.07.2013
Дзвонила я сьогодні в соцбез, то сказали, що зберігається тільки та одноразова допомога при народженні, яку розділили на три роки. А до трьох років і по доходах не будуть виплачувати. Правда, щось таке сказали, що можна оформляти допомогу як малозабезпеченій сім'ї. Якраз у липні мала поновляти документи по доходах, то спробую так. Не знаю, що там нарахують. От знайшли наші чиновники, на чому зекономити Хпй би собі поврізали виплати.
Допомога при народженні для тих хто народив до 01.07.2014 р. призначається на старих умовах, тобто на 1-шу дитину 30960 грн, на другу 61920, на 3-ту 123840. Разова виплата 10320, а тоді помісячно: на першу 2 роки:860 на 2-гу 4 роки:1075 на 3-тю 6 років 1576,67.
Для тих хто народив після 01.07.2014 сума допомоги не буде залежати від того, яка дитина по рахунку і складає Допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41 280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн. на місяць) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Natalinda, великі суми допомги при народженні почали виплачуватись після 31 грудня 2011 року.
Допомога при народженні дитини, яка народилася після 31 грудня 2011 р., буде надаватися у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, — на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, — на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, — на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину — 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину — 72 місяців рівними частинами.
Virchik Такот сижу і думаю чи була б у мене спокуса проситися на кесарське, якби пологи приходилися якраз на оті перші числа липня. Непозаздриш кожній окремій вагітній в такій ситуації((((((((
Virchik тобто фактично до 2012 року на дітей не отримувалося нічого? Чи щось типу тих 130 що зараз забирають таки було? Але чекай я народила в 2009 - то теж вже отримувала гроші. 12 тис. здається
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки" М.Матіос
Вірчик, проконсультуй будь-ласка. Якщо я до сьогодні з квітня 2014 отримувала : 309 грн як мама одиночка 684 грн збільшена допомога до 3 років.
Чи можу я в липні подавати документи на малозабезпеченість, чи треба чекати 6 місяців, поки оті 684 грн не будуть враховуватися? Наскільки читала, допомога малозабезпеченим в мому випадку буде дорівнювати отих 600 з копійками грн. Я сама з малою.
І чи вплине та допомога на субсидію? Я подавала документи в травні на літній період.
І чи треба ще раз звертатися в собез в липні по компенсацію на комуналку, у зв'язку із збільшенням тарифів на газ, воду, світло. Чи вже перерахунок по субсидії будуть робити в жовтні?
ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Natalinda, до 31.12.2011 теж були і допомога при народженні (і теж вона залежала від того яка дитина, була 12000, 25000, 50000 грн.) і була допомога до 3-х рокі по 130 грн. і допомога до 3-х років по доходах.