Економія у сучасній ситуації в державі - це правильно і потрібно, але на кому економлять..... Ще коли навчалася у ВУЗі, то перед якимись із виборів приїжджав до нас виступати-агітувати Пинзеник, то довго і детально розказував про депутатські пільги, заявляв, що він готовий від них відмовитись і т.д.
Переказувати, що то за пільги і їх розмір не буду, вже і сама не все памятаю, та й в неті, як пошукати, інформація знайдеться.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Веду до того, що своїх пільг депутати не скасовують, зарплат ніби теж не зменшують, пенсії не чіпають - бо то ж їхнє.... Реально, у парламенті в нас і так люди не з бідних - де простого туди пустять - тож могли б в такий скрутний для держави час, приміром, попрацювати на мінімальну зарплату, допомогли б державі фінансово....
А так в кого легше забрати - в тих і забрали. Простий люд скорочують. Все як то кажуть, чужими руками добре жар загрібати.
Колись часто дивилася передачу "Гроші", там, якщо захотіти, то можна переглянути і знайти ще шляхи економії. Наприклад, пересадити всіх держслужбовців на автомобілі нашого виробництва - от і підтримка вітчизняного виробника... Годинники можна і не швейцарські купувати...
Наскільки мені відомо - то допомогу при народженні дитини виплачують у багатьох країнах, а от такі пільги і виплати з держбюджету, як у наших народних обранців - рідкість....
Загалом, писати можна багато, от тільки чи є совість в тих наших обранців - питання риторичне... Як казала Ада Роговцева "В такій бідній країні соромно бути таким багатим".
І ще - також знаю батьків, які дитячі соціальні виплати витрачають не на дитину, але це, як на мене, більше проблема мислення і сприймання, обмеженості. Та й не хочу нікого захищати, але не думаю, що в тих батьків, які купують новий гарнітур, дитина при цьому боса, гола і голодна, хоча, я б краще відвезла дитину кудись відпочити.... Просто отримують люди велику суму, от і витрачають на щось потрібне для них. Комусь потрібен ремонт, комусь холодильник, хтось їде на відпочинок.
Щодо алкоголіків, які пропивають, це вже інше - такі речі має регулювати і наглядати соцслужба, але, як писали дівчата раніше, там йде скорочення, тож наглядати буде нікому...
Зачароване коло получається...