Глобальні оголошення!

Вирощуємо трави!

Модератор: Natalinda

Re: Вирощуємо трави!

Повідомлення Natalinda » 31 травня 2014, 18:10

Нарешті цього року я посіяла кресс-салат
Немоє(((( засильний смак, я таки більше люблю траву як каже мій чоловік "без цвета, без вкуса, без запаха")))))
Ну і недогледіла і не посипала попелом, то мошка подирявила листочки((((
Але по жмутику до салату кидаю.
Ще надибала на ринку на таке
Зображення Зображення

посіяла) побачимо що виросте. Бо спаржу я знову провтикала((((( засипала землею, засипала і забула таки про неї(((( Знову буде холодок до букетів))))
Вирощує хтось спаржу дівоньки?? :help:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Галина » 31 травня 2014, 19:04

Natalinda, я ендівій теж садила.
Сиджу зараз їм салатик з зелені різної і редиски зі своїх грядочок.
Я крес теж сіяла, то якщо сам, то різкий, а в суміші смачно. Я таке їм.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Natalinda » 31 травня 2014, 19:26

Галина то ендівій теж вже їсиш? Як тобі?
Моїм всім чути гірким :scare: я кажу їм що видумують, вже меньше даю, але і чоловік і мама чітко чують коли є крес-салат, а коли без нього.
Як як трошки то неособливо і чую.

До речі цього року сіяла редисочку МІЛА - дуже гарно і швидко сходить!!!! З усіх сортів що я сіяла - то ця мені одна з найкращих
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Галина » 31 травня 2014, 21:32

Natalinda, ендівій ще не їм, бо я на дачі не була дощ і діти хворі, тато привіз те що знав точно що салат :ha:
А крес салат в мене не сильно чують. Сам по собі він мені теж гіркуватий, навіть не стільки гіркуватий, як гостренький, пекучий, а в суміші мені і чоловіку добре йде. А діти заправлений салат не їдять тільки свіженькі ціленькі листочки, як кролики хрумають.
Я читала, що для того щоб салат не гірчив треба його пару годин вимочувати, а ендівій має не на сонці рости і бажано його як почне рости світла частина треба звязати в пучок, щоб не гірчив.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення Natalinda » 31 травня 2014, 21:38

О я навіть не шукала як вирощувати, посіяла та й все. Тому дякую! В мене на сонці буде(((
Тре буде ще пакетк купити.
А салат мені здається молодий не гірчить, а лиш старий. А в мене він ніколи не встигає постаріти)))) я сію 2-3 рази на сезон
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 31 травня 2014, 22:14

Natalinda Наталю. а як знати, що редиска вже дозріла?
Ми з Андрійком заради того щоб просто посадити посадили 4 штучки, тепер б знати коли дозріє)

також Андрійко в школі вирощував салат латук, приніс додому коли він проріс і я теж пересадила. Слідкуємо тепер за ним. Росте, лиш чи виросте?
Бо я в горщику вирощую.

Мята у мене добре розрослася, але я купувала 2 саджанці, один не памятаю вид, дуже гарно пахне, можливо яблучна мята, а інша - шоколадна. Теж дуже-дуже гарний запах.
Всі трави, що сіяла - загинули, мабуть їм мало сонця було в мене дома :confused:
Посяла в горщик недавно террагон і тимян - то зараз зійшли гарно, я бачу сильніші і кращі ніж те, що в мене дома весною сходило. Буде видно чи розростеться
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Natalinda » 31 травня 2014, 23:47

Хм, навіть не знаю як то словами описати про редиску))))
вершечок мав би виступати над землею. Як в буряка. Тобто ти як листочки піднімеш - то бачитимеш чи вже є там редисочка, чи тоненький корінчик

А про мяти, то я навіть не знала що їх стільки всіляких є, тепер тре в нас шукати
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення flower » 01 червня 2014, 10:55

Відкрили ви для мене такі всякі травки, дякую! :rose: Крес салат колись пророщувала зерна і додавала в їжу, нагадував гірчицю, але вирощувати не вирощувала. Я сіяла салату головчасту, то вона мені не гірчить навіть як вже стара. Ще мама вислала якусь салату мікс, там різні листочки, рукола, шпинат, базилік. Хочу на осінь салат зимовий посіяти. Його на зиму накриваєш і цілу зиму є салата, а ранньою весною з нього теж наростає трохи. Щодо м яти то я теж не знала, що є такі види. Вони різні на смак? В мене меліса є і м ята. Я люблю мохіто дуже робити собі в спекотні дні.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Галина » 01 червня 2014, 11:19

flower, а чим його накривати щоб не змерз?
Мені салати гірчать тільки листові і вже добре старі. Але в мене теж рідко доростають до глибокої старості :hi:
Ми переважно молодесеньким з’їдаємо і регулярно досіюємо.
Теж не чула що є стільки видів м’яти, чула тільки про лимонну і перцеву. Дівчата, а ви її сіяли чи з розсади садили? Бо я цього року лимонну м’яту сіяла, то щось не зійшла.
Галина Офлайн

Я тут живу

Повідомлення flower » 01 червня 2014, 16:06

То наша родичка садила, цілу зиму ми їли в неї салати. Ніби агроволокном, уточню. Каже, що підмерзає трохи але розмерзається і як свіжий. Вона в погріб ховала, а цього року забула на грядці, то тепер весь час буде забувати)
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 13 гостей