Глобальні оголошення!

Балачки на городі

Модератор: Natalinda

Re: Балачки на городі

Повідомлення Natalinda » 13 травня 2016, 23:56

щe я піду читати про ту культуру :yes:
Я нe сильно слідкую поки
Про моркву і цибуля то з дитинства знала, алe нe завжди воно допомагало
Трe щe собі якусь табличку знайти і друкнути :hi:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Ulkanet » 14 травня 2016, 01:40

pan_kotskyy та чого :ha:
вивчиш деякі принципи і не треба там лазити щодня на той город.
я от наприклад масово всьо мульчую. і не поливаю помідори/перці/капусти щодня - а раз на 1-2 тижні. а якщо дощі - то взагалі не поливаю. і не сапаю. там пробється пару бурянів - ну і най ростуть :yes:
єдиний мінус того методу - це де ту мульчу взяти???? :confused: є кілька варіантів:
1) сіяти седерати на куску городу, косити і ними мульчувати
2) запастися соломою з осіні
3) використовувати агроволокно, картон, газети, старе листя і т.д.
хоча я пробувала газети - то фігня, вологу майже не тримає і нема того ефекту мульчі :sad: в декого там щей якісь жучки-муражки-хробачки заводяться :sad:
ясно, що всьо так ідеально не виходить - але пробувати треба все і шукати свій оптимльний варіант )))
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Ulkanet » 14 травня 2016, 01:41

Natalinda тих табличок є багато. є навіть такі - які суперечать одна одній :ireful: то я дивлюся по кільком і вибираю більшість.
а деколи болт забиваю і саджу як мені виходить :hi:
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Ulkanet » 14 травня 2016, 01:51

в мене тут чергова проблема: мурахи :dash:
пожерли (бо сказати поїли рот не повертається) капусту :dash: на стовбурі згризли всю шкірку, капуста привяла, лапухи опустила :dash:
посипала перцем меленим. то одну лишили в спокої - а решту жруть :impossible: :dash:
і що то вже робити :dash:

тако деколи як сяду, як згадаю свої городні епопеї - то скоро можна буде книжку писати :hi: як в Терноплі була - то кріп порив всьо, потім заяць залетів і погриз мені моркву і буряк, далі були мурахи і тля, яка знищила мені всі боби :scare: , потім то всьо діло запечатали сусідські кури :crazy:
тут теж вже ціла історія: то не зійшло, що зійшло - то змерзло, що не змерзло - то тичня витоптала і випарпала, порвали мені купу агроволокна, парник поламали :dash: , кріт поїв мені кабачки - от зараза така в кожній ямці де був кабачок - взяв і купу свою навалив :dash: , тепер от мурахи і це тільки початок :hi: :hi:
от цілий час так борешся і борешся з тим всім :hi:

а ще сіянка якоїсь мари не сходить. як ви її сієте??? бо я щось читаю, дивлюся і ніби все правильно роблю - а воно не сходить :cray:
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Повідомлення flower » 14 травня 2016, 13:35

pan_kotskyy написав:
flower написав:Для тих хто сумнівається чи щось пізно садити чи сіяти то скажу, що в мене ще нічого абсолютно не сіяно і не саджано

Залізна витримка :В):

Просто чоловік мені ніяк не підготує землю, сам часу немає то вчора якогось хлопця найняв і він перекопав,тепер треба чекати коли мені ще з дитиною хтось посидить.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення гра з вогнем » 14 травня 2016, 16:29

Ulkanet, що ти сієш з сидератів?
Прочитала недавно про них, цікаво, я б попробувала гірчицю наст року, якщщо знайду
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Ulkanet » 14 травня 2016, 22:31

гра з вогнем гірчицю посіяла під помідори.
вот розсаду висаджую і вириваю її з коренем і мульчую, а біля кожного корчика лишаю по пару штук - бо начиталася, що помагає від фітофтори. зумля така розсипчаста від гірчиці. бо там де було пусто - то як пластилік купою тримається і треба її розбивати. а під гірчицею сама так гарно розсипається.

а так то я того літа запасла собі соломи багато. ше траву кошу в садку - яку кролики не їдйть - то вся йде на мульчу.
а ще класна мульча з люцарки - в мене крілі, що не зїдають - то воно сохне і падає на землю, я згрібаю і мульчую. то та люцарка потім перегниває дуже гарно на городі, її можна лишати і не забирати. бо солому я згрібала і викидала, бо в мами був би інфаркт :hi: :hi: :hi: а ще суха люцарка дрібна і ніжна, нею добре мульчувати щось маленьке і тендітне - наприклад розсаду капусти.
бо солома би її на смерть засипала - солома груба і нею добре мульчувати щось велике. ну і солома проростає потім :crazy: бо вній є зерно :yes:
люцарка росте 5 років на одному місці, і дає 3-4 покоси за весну-літо. як тільки сходить городина - то вона вже досить велика - десь на 20-30 см висоти.
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Marichka » 15 травня 2016, 08:19

Уляна,ти молодець!!!
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Natalinda » 16 травня 2016, 10:52

Ulkanet написав:пожерли (бо сказати поїли рот не повертається) капусту на стовбурі згризли всю шкірку, капуста привяла, лапухи опустила
посипала перцем меленим. то одну лишили в спокої - а решту жруть
і що то вже робити

Ulkanet ти впевнена що то мурахи капусту поїли? то певно щось інше. Скільки читаю по форумах то переважно пишуть що замочують перед висадкою в актарі, чи поливають відразу після висадки, бо тяжко шкідників позбутися. В мен цього року остання спроба виростити капусту, якщо провалиться задумане, то вже точно я капусти більше не саджатиму, не йде мені і все.

А сіяна то насіння напевне погане. Ми часто пересівємо) Це для мене норма)))))

Ще розкажи коли ти ту гірчицю сіяла. Ранньою весною? Перекопувала під неї?
В мене в садку трава, то я нею мульчую, але оці дні дощі і дощі, то воно гниє все((((( Я навіть з під дерев позабирала де-не-де.
Доречі там де минулого року були щедро травою замульчовані помідори, цієї весни буряну було стільки :ireful: Але поливати з мульчою не тре так часто - то факт!
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Ulkanet » 16 травня 2016, 21:56

Natalinda мурахи, я їх там бачу вони сидять на стовбурі і їдять ((( я викопала ті капустини і забрала до хати. подивимося що будуть робити далі.

в мене кролики, а вони їдять тільки ту люцарку, то я тим що вони недоїли і порозкидали і мульчую.
а мами капута того року була така вже нещасна, ми її як замульчували соломою ячміною в кінці липня, вона як пішла в ріст - така була велика, таке листя величезне, почала завязувати головки - але то вже був вересень :dash: так кури і їзли, бо пішло похолодання і вона так і не встигла завязати головки :sad:
а ще всі так возмущаються чого то капуста така дорога - та то тільки розсаду виростити - то цілу магістерську можна захистити :hi: а потім щоб прийнялася на грядці і почала рости і завязалася в головки - купа мороки :sad:

бурян від мульчі певно тому, що ти мульчувала бурянами, які вже кидали цвіт. відповідно поки сохли - то встигало насіння поспіти. от і насіялося. в мене на місці соломи - то йячмінь поріс. то я його вирвала перед тим як брат кутиваторм розпушував землю - то під тим ячменем була земля мокра. просто були рослини і вони тримали вологу. бо де гола земля - то абзац - тверде і сухе - брили :scare:
а гірчицю я посіяла десь на початку квітня. от як скультивував брат - то я посіяла зразу. вона виросла добре висока. ще не цвіте. але тоже земля піднею волога і розсипчаста. а той кусок що пустий стояв - то став затовчений і сухой сильно.
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей