Перлинка, а синтетичну ялинку треба здати на переробку. :P
Хочу побачити як ти то зробиш і куди власне здаш,де в нас займаються такими переобробками і чи то доступно звичайні людині отак вийшов собі з хати йшов йшов і дивишся опа написано прийом синтетичних ялинок на переобробку.І ще цікаво то ж не лиш ялинку туди тре здавати а й інші синтетичні предмети що вийшли із вжитку ,які зазвичай викидаються в смітник ,хто таке практикує?
Наприклад захисники природи відмовляються від поліетиленових пакетів на користь паперових,які виготовляють з деревини,тобто від цього також страждають дерева,може не ялинки а якісь інші породи,чи ми тільки переживаємо за хвойні а всі решту по барабану,вони не такі красиві?То ж виходить абсурд,з одного боку міняємо синтетичне на природнє ,а з іншого навпаки.
Про дрова.
Переважно ті, які тими дроваим користуються, ті ж дрова і садять. Ну, то з мого досвіду.
пробач,але я такого ще не бачила :zybu: , у мене є два села,ну зрозуміло ,з одного родом мама,а з іншого тато,років 15- 20 тому і в одному і в другому не було газу і палилось дровами в кожній хаті,але на жодному подвірї я не бачила ні лісочка ні посадочки.І не чула,щоб хтось мав десь кавалок лісу,де він собі дерева на дрова вирощує(хіба де гуцули в горах).І не чула щоб хтось збирався навесні як на город садити картоплю ,так садити дерева на дрова.
А бачила таке,приїхала вантажівка,скинула ті дрова ,дали гроші і все.
А ті ялинки? То ж побавитись і викунути. І всьо. Марнотратсво якесь.
Хіба лиш ялинки?Кожен споживач ,який користується благами цивілізації марнотратник.Починаючи від того як ми користуємось водою,що тече з крана електроенергіею і т д,і які колосальні природні ресурси витрачаються для виробництва предметів щоденного вжитку,і наскільки при цьому забруднюється навколишнє середовище.
Тому я вважаю,що як так болить серце,то йти жити на землю,вести натуральне господарство,відмовитись від всіх благ цивілізації, електроенергії,інтернету,їздити на конях,прясти собі одяг,плести взуття з соломи,ліпити посуд з глини і т.д
Я одного разу також бачила звалище непроданих ялинок вночі з 31 на 1 ,після 24 00,також було шкода і сумно.
Але недавно проїжджала по трасі десь в сторону Франківська повз деревобробного комбінату,де при дорозі не знаю сотнями тисячами тонн ,просто неймовірна кількість,я в житті ще стільки зрубаних дерев не бачила ото всьо було акуратненько поскладано.То ж скільки кисню ми недополучили?Мабуть важко порахувати.А з того також зроблять,наприклад папір,на якому ми чи наші діти щось накалякаємо для свого задоволення на 5 хв.та викинемо в смітник.
Дівчата ,як вам так добре,гріє то вас,що зробите добру справу збережете раз на рік життя одному дереву,будь-ласка.Відношусь з повагою і до такої позиції.Але я першою не починала,тобто написала що буду рубати,бо мені так хочеться,бо лиш така ялинка приносить мені задоволення та створює атмосферу в домі ,а не запорошена пластмасова,і жодних штучних ароматизаторів я не виношу, ні свічок ні паличок ні хвойних спреївбо ,бо відразу починаю від того кашляти.Ну а коли мені стали тонко натякати,що тре таки ставити синтетичну,то тут я вже висловила свою думку.
Коли ялинки чи інші хвойні занесуть в червону книгу,я перестану взагалі їх купувати.А можливо наступного року висажду собі на подвірї,як Наталінда,просто поки що живу в квартирі.
Я розумію,що держава кончена і такі питання в нас слабо контролюються,але поки не бють на сполох,то думаю не все так трагічно.І навіть якщо заборонять торгувати живими ялинками,то поки за це не будуть суворо карати ситуація не зміниться.