Глобальні оголошення!

Охороняємо природу!

Модератор: Natalinda

Re: Фотоконкурс "Не рубай ялинку!"

Повідомлення мешканка » 20 грудня 2010, 09:32

я не дуже переймаюсь тим, що ялинки рубають для прикраси... Чи щось зміниться від того, що я не куплю тієї ялинки? Чи перестануть відразу рубати на продаж? Все одно ж, після 1 січня-ті всі ялинки, що не продались, тонами викидаються на дрова... Хіба, власну совість заспокоїти, але вона мене, в тому плану, не турбує.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення krapk@ » 20 грудня 2010, 09:53

Перлинка написав:
то от що я надумала-куплю в горшечку, а потім висаджу біля будинку

Я люблю ,щоб ялинка була величезна,на пів хати,таких в горшках не продають.

теж люблю велику, але э ризик, що Юрчик на себе її стягне-його всюди повно.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення Natalinda » 20 грудня 2010, 10:49

мешканка написав:Чи щось зміниться від того, що я не куплю тієї ялинки? Чи перестануть відразу рубати на продаж?

Звичайно що нічого кардинально не зміниться, але чомусь хочу вірити що якщо одного року, і ти, і я, і ще хочаб 2-3 тисячі сімей у країні не куплять живої ялинки - то на наступний рік їх вирубають менше. Це ж саме попит породжує пропозицію а не навпаки. Не будуть люди купувати, то ніхто не буде їх продавати, бо вигоди не буде.
Згадується відоме: "Хочеш змінити світ - почни з себе" :thumbsup:

В дитинстві помятаю велику живу ялинку в бабусі з дідусем, зараз вже роки в них теж штучна, і мені набагато більше подобається. :)

Я як і Марта купую тукі маленькі з гілочок щоб був запах в хаті. А ще для запаху є аромапалиски, свічки, екстракти, олійки і море всього.

Ну але кожному своє.

Я дуже хотіла б посадити біля дому щоб на вулиці одягати, чіпляти гірлянди - та батьки проти, і все через дурні забобони :(
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Ялинка: штучна чи жива?

Повідомлення мешканка » 20 грудня 2010, 10:51

ну не знаю...я вже два роки підряд спостерігаю, як після Нового року цілі купи непроданих ялинок викидаються на дрова.... Подивимось, чи цього року їх буде менше
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Alisa » 20 грудня 2010, 10:56

Тільки штучна.
Гори вбитих некуплених дерев, що валяються першого числа коло ринку, викликають в мене жахливі асоціаціїї.

І те, що деревину використовують в промислових цілях - не виправдовує цей щорічний ялинковий геноцид.

Молоді дерева мають жити, дарувати нам кисень.

П.С. Купуючи живу ялинку, ми стаємо співучасником злочину.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Ludmila » 20 грудня 2010, 11:15

Я дуже хотіла б посадити біля дому щоб на вулиці одягати, чіпляти гірлянди...

У мене таке ж бажання, мрія просто про будиночок свій і коло нього ялиночка, прикрашена ілюмінацією. Біля нас приватний сектор, то у багатьох на подвір'є на Новий рік та Різво такі ялинки, а ввечері як гарно - все світиться, переливається. Настрій піднімається від такої святковості! Цього року ми купимо маленьку живу ялиночку і поставимо її подалі від Сашеньки, бо любить наша донечка все пробувати на дотик і смак. :) :zybu:
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення happymami » 20 грудня 2010, 11:52

Я обожнюю живу ялинку в хаті через запах і через той ритуал купили-на балкон-холодну до хати-вбрали... а далі купа голок і пилосмок весь рік... Але то таке.
Штучної я теж не люблю. Але вдягаю, відколи діти з*явилися. Шоб не збирати в них в ніжках потім голки.
Але як на мене - ідеальним виходом є те, що я побачила в своїх родичів на Львівщині - у них є традиція одягати ялинки коло будинків. Приватних і багатоповерхових. Така ялинка об*єднує сусідів, бо разом одягають. Тішить дітей, бо хочуть бігти до неї на вулицю.
А вдома для мене роблять настрій гірлянди. А ялинка - то мені достатньо і пару гілочок в банці, прикрашених кульками. Але щоб діти тішилися то вдягаю штучну. Спочатку дуже її не любила, поки в мене була стара і обшарпана. А тепер їх є таких всяких багато, шо не розрізниш від справжньої.
Я не є борцем за збереження природи. Тобто якось так 50 на 50. Але про дрова скажу, оскільки й сама ними користуюся в походах влітку чи взимку - дрова рубають з мертвих, висохших дерев-гілок. Чи з тих, якими проріджують ліс лісники. Є, звичайно, люди, які рубають дрова з будь чого. Але ті, хто дбає про природу - рубають саме сухостій
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 20 грудня 2010, 11:57

Перлинка, а синтетичну ялинку треба здати на переробку. :P

Хочу побачити як ти то зробиш і куди власне здаш,де в нас займаються такими переобробками і чи то доступно звичайні людині отак вийшов собі з хати йшов йшов і дивишся опа написано прийом синтетичних ялинок на переобробку.І ще цікаво то ж не лиш ялинку туди тре здавати а й інші синтетичні предмети що вийшли із вжитку ,які зазвичай викидаються в смітник ,хто таке практикує?

Наприклад захисники природи відмовляються від поліетиленових пакетів на користь паперових,які виготовляють з деревини,тобто від цього також страждають дерева,може не ялинки а якісь інші породи,чи ми тільки переживаємо за хвойні а всі решту по барабану,вони не такі красиві?То ж виходить абсурд,з одного боку міняємо синтетичне на природнє ,а з іншого навпаки.

Про дрова.
Переважно ті, які тими дроваим користуються, ті ж дрова і садять. Ну, то з мого досвіду.

пробач,але я такого ще не бачила :zybu: , у мене є два села,ну зрозуміло ,з одного родом мама,а з іншого тато,років 15- 20 тому і в одному і в другому не було газу і палилось дровами в кожній хаті,але на жодному подвірї я не бачила ні лісочка ні посадочки.І не чула,щоб хтось мав десь кавалок лісу,де він собі дерева на дрова вирощує(хіба де гуцули в горах).І не чула щоб хтось збирався навесні як на город садити картоплю ,так садити дерева на дрова.
А бачила таке,приїхала вантажівка,скинула ті дрова ,дали гроші і все.

А ті ялинки? То ж побавитись і викунути. І всьо. Марнотратсво якесь.

Хіба лиш ялинки?Кожен споживач ,який користується благами цивілізації марнотратник.Починаючи від того як ми користуємось водою,що тече з крана електроенергіею і т д,і які колосальні природні ресурси витрачаються для виробництва предметів щоденного вжитку,і наскільки при цьому забруднюється навколишнє середовище.

Тому я вважаю,що як так болить серце,то йти жити на землю,вести натуральне господарство,відмовитись від всіх благ цивілізації, електроенергії,інтернету,їздити на конях,прясти собі одяг,плести взуття з соломи,ліпити посуд з глини і т.д

Я одного разу також бачила звалище непроданих ялинок вночі з 31 на 1 ,після 24 00,також було шкода і сумно.
Але недавно проїжджала по трасі десь в сторону Франківська повз деревобробного комбінату,де при дорозі не знаю сотнями тисячами тонн ,просто неймовірна кількість,я в житті ще стільки зрубаних дерев не бачила ото всьо було акуратненько поскладано.То ж скільки кисню ми недополучили?Мабуть важко порахувати.А з того також зроблять,наприклад папір,на якому ми чи наші діти щось накалякаємо для свого задоволення на 5 хв.та викинемо в смітник.

Дівчата ,як вам так добре,гріє то вас,що зробите добру справу збережете раз на рік життя одному дереву,будь-ласка.Відношусь з повагою і до такої позиції.Але я першою не починала,тобто написала що буду рубати,бо мені так хочеться,бо лиш така ялинка приносить мені задоволення та створює атмосферу в домі ,а не запорошена пластмасова,і жодних штучних ароматизаторів я не виношу, ні свічок ні паличок ні хвойних спреївбо ,бо відразу починаю від того кашляти.Ну а коли мені стали тонко натякати,що тре таки ставити синтетичну,то тут я вже висловила свою думку.

Коли ялинки чи інші хвойні занесуть в червону книгу,я перестану взагалі їх купувати.А можливо наступного року висажду собі на подвірї,як Наталінда,просто поки що живу в квартирі.
Я розумію,що держава кончена і такі питання в нас слабо контролюються,але поки не бють на сполох,то думаю не все так трагічно.І навіть якщо заборонять торгувати живими ялинками,то поки за це не будуть суворо карати ситуація не зміниться.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Natalinda » 20 грудня 2010, 12:24

Перлинка написав:
Про дрова.
Переважно ті, які тими дроваим користуються, ті ж дрова і садять. Ну, то з мого досвіду.

пробач,але я такого ще не бачила :zybu: , у мене є два села,ну зрозуміло ,з одного родом мама,а з іншого тато,років 15- 20 тому і в одному і в другому не було газу і палилось дровами в кожній хаті,але на жодному подвірї я не бачила ні лісочка ні посадочки.І не чула,щоб хтось мав десь кавалок лісу,де він собі дерева на дрова вирощує(хіба де гуцули в горах).І не чула щоб хтось збирався навесні як на город садити картоплю ,так садити дерева на дрова.
А бачила таке,приїхала вантажівка,скинула ті дрова ,дали гроші і все.

А я бачила як в селах є лісництва і в тих лісництвах люди садять дерева. І ті що вже своє віджили зрубують. І батьки наші садили, поспитайте в них. Мої принаймні точно садили, парки, посадки.

Так от та машина що гроші бере за дрова - ті дрова з лісництва мала б вести.

А коли битимуть на сполох - пізно буде :( Он що з Карпатами робиться...а багато вчених кажуть що то через вирубку лісів, бо ж дерева - то не тільки кисень...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Naya » 20 грудня 2010, 12:39

Питання живої чи штучної ялинки особисто для мене ще не вирішене.
Я проти того, щоб ставили живу ялинку в нас на площі.
Здається того року і цього, вже була й буде штучна?

Але штучні ялинки, то також не є екологічно.
Я за захист природи, але розумний.
І, перш за все, за здоров"я. Штучні ялинки, крім того, що засмічують екологію(адже не всі їх несуть в утилізацію, більшість потім викидає просто в смітник, не всі смітники сортуються - в нас в місті, зокрема, проблема сміттєзвалища, то взагалі проблема №1), можуть бути ще й небезпечні для здоров"я, оскільки виділяють токсичні речовини. Звісно, коло такої ялинки ніхто не вмирає, але в організмі накопичуються шкідливі речовини. Хоча...Жити зараз взагалі небезпечно. :zybu:
Щодо екології, то ялинка зроблена з ПВХ починає шкодити довкіллю уже з моменту свого створення, бо при її виготовленні в атмосферу викидаються шкідливі речовини, утилізація такої ялинки також спричиняє небезпечні для природи викиди. Якщо ялинку не утилізувати, розкладання пластику займе кілька десятиліть.
Тому екологічність штучних ялинок - то, як на мене, міф. Маркетингова уловка.

Щодо живого дерева. Як не дивно, така ялинка також може бути небезпечною для алергиків та астматиків.
Протягом перших трьох діб після того, як святкове дерево виявилася в закритому приміщенні, воно поширює 800 спор ґрунту на квадратний метр - доза, яка майже досягає допустимої норми.
Але вже через чотири дні кількість спор доходить до 5000. Така концентрація вкрай негативно впливає на стан алергіків і астматиків.

Мені хочеться велику гарну красуню вдома.
Але, зваживши все вище написане, ми прийшли до такого: ставимо живу ялиночку, не зрубану, а зроблену з гілочок. Невеличку. Тим й обмежуємося..
Але в нас ще велику роль грає те, що немає місця на ялинку. Якби були великі кв. м. то може й стояла б велика красуня. А от яка, то ше під знаком питання.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Поперед.Далі

Повернутись до Природа і людина

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей