гра з вогнем написав:я недавно здавала цей аналіз, називається тест Папаниколау
він у нас в переліку обов'язкових щорічних профілактичних заходів.
гра з вогнем, бачиш, в вас входить в перелік щорічних обовязкових аналізів, а в нас таких аналізів як "щорічні" просто не існує. Як сама не підеш і за себе не візьмешся, не розпитаєшся то ніхто тобі не нагадає.
oksana.tesliuk, боятися онко і дбати про своє здоровя це різні речі. Ну наприклад я ходжу до стоматолога кожні 6 міс, так само і до гінеколога. В випадку стоматолога є велика різниця лікувати зуб що почав псуватися але ще не болить, ніж чекати поки різко заболить і тоді десь бігти терміново лікувати. Це просто в нас в Україні такий лідхід - вже йдем до лікаря коли болить. А це не правильно, правильно дбати про своє здоровя, попереджувати захворювання, а не лікувати вже прогресуючу хворобу. Тим паче що не так вже й багато потрібно робити - 1 раз в рік заг. ан. крові, заг. ан. сечі, флюрографія чи рентген легень,узд черевної порожнини, 2 рази в рік візит до гінеколога і до стоматолога, після 40 щорічно візит до мамолога і мамографія. Як на мене про пмж в лікарню мова абсолютно не йде.