erinaceus написав:1. Погана екологія? - Можливо. Але ж ми не живемо у великому мегаполісі, де страшенна загазованість і високий радіаційний фон. Та й тепер не так багато людей працює на шкідливих виробництвах.
тепер екологію забруднюють інші чинники. зокрема аргохолдинги - знаєте скільки разів ті поля кропляться всякою хімією? комбайнами, з літака
колись були колгоспи і були ланки. майже всі жінки села були в ланці. така собі банда бабів які всьо сапали, копали, врали, збирали і т.д. а тепер? може Мрія має сапальниць??? хай буряки, картоплю - збирають спеціальні комбайни. але ж буряни ніхто не відміняв.
я співчуваю продавцям на базарах і магазинах, які торгіють китайськими іграшками, капцями, різними пласмасами (миски, чашки і т.д.) - там такий сморід стоїть
а то ж щей випари йдуть
а ви кажете - шкідливе виробництво
erinaceus написав:2. Чорнобиль? - Швидше так, ніж ні.
а хто дасть гаранті що не мали аварій на Хмельницькій і на Рівненській АЕС?
А хто знає: хто і де і як заміряє той радіаційний фон??? і забруднення???
а мобільні телефони??? а вай-фаї? думаєте воно все таке не шкідливе??
erinaceus написав:3. Нездоровий спосіб життя. - Звичайно. Але якраз ті родичі і знайомі, що хворіють, не палили, не пили, та й нічого надто шкідливого не робили.
вони може і не робили, але навколо них робилося ((( пункти 1+2+4 докупи. плюс стреси, недосипання
- | +
- а ви знаєте, що колись, коли не було світла - люди спали два рази? як тільки смеркало йшли до хати, вечеряли, лягали спати. спали кілька годин, а тоді просиналися. зимою то приблизно випадало на 12 ночі. і потім вони 1-2 години або просто лежали і розмовляли, або робили діти , хто був побагаче - то читав під свічку книжки, ходили їсти. потім лягали знову спати і вставали зі світанням. як ті медведі впадали в сплячку бо літом вже їж режим був іншим, літом ночі короткі. так що вони тоже мали літній і зимовий час
erinaceus написав:4. Неправильне харчування. - Так. Але порівняно з іншими країнами у нас ще досить непогана їжа. Бо земля багата, вирощуємо немало. Багато хто вживає їжу з власного городу. Та і ще ми не на тому рівні "розвитку", коли суцільні замінники і штучні смаки.
див. пункт 1.
але шо там Агрохолдинги? тут прості селяни стали такі "гнилі" - що кроплаять свої городи по сто раз
- | +
- я сама в шоці! коли мені розказував про це один еко-фермер - то я думала, що "гоне", щоб себе вигородити - бо мол який я крутий і без хіміх і т.д. А тут приїхали в село і я впала в ступор весною кропимо від бурянів, далі замочуємо бараболі в якійсь хімії від жука, ще раз кропимо буряни. капець! і це тільки бараболі! а решта тоже кропиться - мало того, моя мама в перше від мене почула про строки "очікування". тобто через скільки днів після кроплення можна їсти
я в шоці - це називається я їм домашнє, без хімії
а люди щей сиплять міндобрива не дотримуючись норма. кроплять всьо
і помідори, і огірки, боби, фасолю, кукурудзу, капусту, цибулю, гарбузи, редиску
тому купуючи в бабки на вулиці не думайте, що воно екологічніше ніж в супермаркеті
однакове, якщо не гірше
колись свиню треба було годувати як мінімум рік часу зерном, бараболями і т.д. тепер свиня виростає за пів року. всі маленькі поросята мають привики - бо інакше просто здихають. а шо місятиться в тих кормах, які вони їдять - то знає лише той хто їх виробляє і сам Господь Бог
курка бройлер виростає за 3 місяці відгодівлі!!! від народження і до товарного виду проходить максимум 4 місяці! в неї печінка - як коня!
а ми це все їмо.
але найсумніше в тому всьому те - що ми самі себе травимо, самі собі вирощуємо ті свині і кури на гормонах і антибіотиках, самі собі лиємо хімію на овочі і фрукти
знаємо, що зле - але робимо.