Глобальні оголошення!

Щорічні профілактичні медогляди

Модератор: Галина

Re: Щорічні проілактичні медогляди

Повідомлення Natalinda » 05 липня 2012, 03:16

Dribchuk написав:Так само хотіла б щоб це робили лікарі і працівники харчової промисловості, а не купували медичні книжки за 250грн як це в нас робиться.

Ого! Це реальна цифра? Ну ти від людей реальних це чула, чи з переказів?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Dribchuk » 05 липня 2012, 11:58

oksana.tesliuk написав:а звідки така обізнаність про перелік необхідних для щорічної здачі аналізів? з преси? інтернету?

з власного досвіду))))))
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Dribchuk » 05 липня 2012, 12:02

Natalinda написав:
Dribchuk написав:Так само хотіла б щоб це робили лікарі і працівники харчової промисловості, а не купували медичні книжки за 250грн як це в нас робиться.

Ого! Це реальна цифра? Ну ти від людей реальних це чула, чи з переказів?

Це реальна цифра, правда коштувало це так 3 роки назад. Зараз може і дорожче. Коли працювала в школі, сама знаєш що є ті типу щорічні медогляди і треба медичну книжку. То прямо до нас на роботу приводили жінку, яка пропонувала такі послуги. Записувала кому потрібно дані, через тиждень принесла готові заповнені і підписані лікарями медичні книжки. Мало того, не скажу точно, але в нас певно відсотків 60% працівників користувалися такими послугами. А нащо тратити час і сидіти в черзі? В нас же всі здорові)))))))
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 05 липня 2012, 12:07

нехілінька така цифра(((
Я проходила завжди сама, але ніхто сильно на мене не дивився((( Ну флюрографію то дивилися в все мені шось там про серце говорили і щороку на дообстеження рекомендували йти, але я була лише перший раз, бо сказали шо все добре в мене, просто якась там особливість є
А так хіба в баклабораторії 2 грн. на Червоний хрест пропонували здати
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Re: Ерозія

Повідомлення Dribchuk » 05 липня 2012, 12:16

oksana.tesliuk написав:а ця інформація теж з преси? чи може від людей "знаючих", як наприклад медсестри в роддомі, які всім породіллям розказують "страшну історію" чи то пак вигадану про те, як одна жінка з великими грудьми, годуючи уві сні дитину, задусила її ними, і тому не можна спати в одному ліжку зі своєю дитиною?!
а хворі люди на туберкульоз можуть бути біля тебе з дитиною і в громадському транспорті, і в перукарні (клієнти), і в піццерії... і що в такому випадку - куди не зайдеш, у всіх питати медичну книжку?!

Ну тут я реально можу з вами поспорити. Я лежала перед родами в блоці де були палати де лежали вже жінки після пологів. В сусідній палаті дійсно жінка задусила дитину яку годувала грудьми. То було велике ЧП, хоч в пресі я про то не читала. Хоча на тих койках не то що дитину, самій задуситися можна.
Н днях от стався в нас такий випадок. Були вгостях в селі. Там діти гралися сусідські. Свекруха до мене каже "ти тільки малу до тих діток не пускай бо там один малий коклюш має". Я в шці - як мама пустила дитину з коклюшом до дітей бавитися? Виявляється в мами маленька дитина і вона старшого відправила на вулицю щоб менше не заразив (сусідські діти вибачте пофіг)
На рахунок громадського транспорту - якщо люди добросовісно проходитимуть медичне обстеження то не буде хворих з відкритою формою туберкульозу в транспорті. Медичну книжку смислу питати немає - в нас в більшості куплені медичні книжки, як і довідки в садочок і ще багато чого. Можна лише сподіватися на добросовістність людей.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dribchuk » 05 липня 2012, 12:21

Natalinda, в мене так склалися обставини що в школу я йшла з приватної фірми, і якраз коли вже лишалося пройти медогляд, я взнала що вагітна. Флюрографію робити не треба було бо за 7 міс. до того я її проходила після того як перехворіла на пневмонію. Отже я пішла до інших лікарів - проходила огляд на медичну книжку. І що ти думаєш - в мене написали що я вагітна??? Та ніхто навіть не запитався, і на кріслі не дивився. Так що я прийшла на роботу не вагітною)))))))) Отакі в нас медогляди.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dribchuk » 05 липня 2012, 12:31

oksana.tesliuk, Щодо панічного страху, то ви мене не вірно зрозуміли. Я не маю панічного страху перед хворобами. Просто керуюся такими двома приказками "береженого Бог береже" і "усведомлен значит вооружен" ну і плюс я не хочу щоб хтось через мою лінь чи небажання раз в рік піти на медогляд захворів. І я дуже хочу щоб всі люди керувалися таким же принципом , щоб думали і дбали про ближніх, а не тільки про себе.
З іншого боку я розумію і вашу позицію, бо часто лікарі призначають різні непотрібні аналізи і ліки, щоб нажитися на пацієнтах, що поробиш, така вже в нас держава - любимо наживатися один на одному. :ireful:
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 06 липня 2012, 21:05

а я теж би заплатила :)
хіба би мала купу часу шастати до якихось своїх лікарів.

мала колись я проходити той огляд. на острозького в поліклініці. пішла, записалася, посиділа в кількох чергах, недовго, за годинку кілька лікарів, це в "час пік", коли огляд проходили працівники освіти (шкільні вчителі швидш за все). напевно не всі їх по правді проходили :) .
там не так важко: в одному кабінеті займаєш чергу, поки черга йде можна піти здати якісь аналізи чи піти до лікарів, де черги нема.
підійшов час до гінеколога. зайняла чергу, сижу чекаю, бо вже всіх інших лікарів в тому закладі пройшла. виходить жінка. вся червона, пихтить, зла, обзиває лікаря як може. виходить ще одна жінка, плаче, каже: "але ж важку руку має". третьою мала я заходити, але я не пішла :) чота страшно мені стало :) пішла, договорилася тоді за гінеколога :)
мала б час пішла б до іншого.

а так, з мого тодішнього досвіду - не дуже то і напряжно той медогляд проходити, лиш тре уважно прислухатися, шо кажуть побувавші в кабінетах :)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Щорічні профілактичні медогляди

Повідомлення Dashko » 07 липня 2012, 00:21

Важлива тема, як на мене. :yes:

Але тут розглядаються дві проблеми, які дуже різні по своїй суті: важливість профілактичних обстежень для себе особисто і перевірка здоровя, щоб не загрожувати оточуючим.

Стосовно п. 2 я особливо не задумувалася (не доводилося), в загальному згідна з Dribchuk. Хоча особисто абсолютно не переживаю, наскільки часто доводиться мені чи дітям контактувати з хворими людьми (адже важаю, що ризик залежить від власного "імунітету"). Також, не можну стверджувати ,що я б проходила медогляд :=):.Хоча визнаю, що це погано. :=): :sad:

По першому пункту. Якщо нічого не турбує, не хвилює, то не бачу потреби в медоглядах. Навпаки, вважаю, що часто це несе ризик здоровю. Тому що:

- часто самі аналізи є шкідливими,
- висока ймовірність, що лікар не побаче проблеми.
- ще більша ймовірність, що лікар побаче проблему там, де її немає. Всі лікарі перестраховуються.
- шкода для здоровя від призначенного лікування.

Інша ситуація, якщо щось турбує. Тоді можливо потрібний мед.огляд.

Доречі, знаєте, що сталося, коли почали бастувати американські педіатри? :confused: Значно знизився рівень захворюваннь в діток. :wink:

Ну і філософські роздуми :wink: Я до хвороби не ставлюся, як до малої чи великої неприємності. Я ставлюся з вдячністю ,як до підказки. Незалежно від того хвора людина чи ні (знає вона про це чи ні ) варто рухатися в одному й тому самому напрямку - напрямку здоровя.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Re: Щорічні профілактичні медогляди

Повідомлення гра з вогнем » 07 липня 2012, 00:46

Даша, ти ж консультант, тебе до мам з манюнями кличуть, це звісно прекрасно, що ти абсолютно не переживаєш, наскільки часто доводиться тобі контактувати з хворими людьми, але думаю багато мам, котрих ти відвідуєш переживають з цього приводу. Написати, шо ти не піклуєшся про здоровя поки не припиче - це правдиво, але не правильно відносно твоїх клієнтів. Адже це рівнозначно тому, шо ти не піклуєшся про їх здоров'я.

Можливо медогляди й ризиковані для тебе, але ігноруючи їх ти нехтуєш здоров'ям своїх клієнтів :(
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Фізичне здоров'я

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість