Вибачайте, що так довго, але раніше ніяк не могла

)
Ітак, надумали ми їхати в Болгарію. Їхати "дікарьом" я на крайняк була готова, але все ж таки хотіла домовитись з кимось наперед і їхати вже спокійно. Все таки ж з дітьми. Хоча можу сказати впевнено, можна їхати і не підготовленою. Пропозицій дуже багато, можна найти щось по душі. Ну, але я не хотіла тарбати дітей по хатах після важкої дороги. Проштудіювавши весь інтернет, найшла контакти людини, в якої вже відпочивали люди зі Льваво, і все сподобалось. По пошті, а потім і по скайпу звязались з господинею, домовились про все, і пакували речі. Проживання нам обійшлось в 21 євро, і 1 євро плюс в общину (ну в них свої там замути, вони всі з кожного відпочиваючого (сімї) 1 євро платять). ТОбто загалом 22 євро. Мали однокімннутку квартиру з гарним балкончиком і виглядом на море. Жили в кільком метрах від моря. Кухня і санвузол свої відповідно. Все чистенько, акуратно. Пляжів там кілька (забула сказати, що ми були в Поморьї), ми собі облюбували один, то водичка там ну дуууууууже чистенька, і без водоростей-медуз. Для любителів лікувальних грязей, недалечко є озерце з грязями. Люди мастились масово :) Загалом ми проводили більш пасивний відпочинок, це затишне містечко, на півострові, який виходить в відкрите море. Ми жили на самому кінці цього півострова. Але і до центру нам було недалечко йти. Для любителів активного відпочинку, звичайно потрібно обирати або Варну, або Бургас, там життя вирує, купа знижок на все, можна затоваритись :)
Що ще, загалом сумма горошей нам пішла та сама, що минулого року в Херсоні. Але умови навіть порівняти неможливо. Цього року ми були і в дельфінарії і в аквапарку, і на екскурсії. Минулого року ми не були ніде, крім моря і пляжу. Єдине, що до затоки їздили, але це навіть не рахується, бо це поря було.
Їхали машиною. Начитавшись форумів, я трішки боялась Румунії. Всяке писали... Але! Не можу грішити, бо немаю до них ЖОДНИХ претензій. НА кордоні (в сторону Болгарії) в них окрема черга для машин з дітьми, тобто в загальній черзі ви не стоїте, і менше часу траться на кордон. Прикордонники і митники привітні досить. Дороги в них супер! Нашим ще ой як далеко. Все освітлено. Ми їхали вночі, і досить частол перевищували трішки дозволену швидкість. Ну, але не нагліли звичайно. То жодні ДАІ нас не спинили (хоч їх багато було на дорозі, навіть і вночі). В Болгарії все аналогічно.
На машину, з заправкою, вінєтками і оплату за міст між Румунією і Болгарією нам загалом пішло десь 1500-1700 грн. Це з Тернополя в Поморьє, там ми їздили, потім здідти зразу в Карпати і вже тоді додому.
Вроді все загально описала, але якщо когось щось ще цікавить, то питайте, відповім
Наш висновок: ми задоволені ДУЖЕ і на наступний рік лише Болгарія, або інша країна, але не Україна. Бо сервіс, чистота моря і пляжів, і ціни нівіть не порівняти!!!