Пару тижнів тому повернулись з Шацьких озер. Були не на Світязі, а на Пісочному (с. Мельники). Це 10 км від Шацька.
Добирались машиною, дорога непогана - кусочок нової попався)
Їхали з попередньою домовленістю про житло. По приїзду дізнались, що там вже зайнято. Прийшлось шукати на місці. Пропозицій ніби й багато, але ми хотіли на першому поверсі й зі зручностями поряд, ще бажано близько до озера, бо в селі мені було реально душно і прийшлось би їхати на пляж машиною, а чоловік (ясний пєнь) години десь з 10 вже марив пивом)))
Знайшли непоганий варіант - двомісна кімната (одне велике ліжко, де могли би спати разом з малим) за 130 грн. Ну виявилось, що на Волині теж є багато одеситів))), тому за сина взяли ще 10 грн.
Є гарні варіанти проживання подорожче (дерев"яні котеджи), але все було зайняте. Та й на невелику сім"ю їм не вигідно віддавати - чекають великих компаній, щоб зайняли весь котедж.
Готували самі, хоча як була обладнана кухня - мені не сподобалось. Господиня робила вигляд, що ми мали весь посуд привезти з собою, і все потрібне нам ніби "позичала". Душ цілодобово. На подвір"ї було багато сімей, в основному з дітками, то було і спокійно по ночах (без п"яних розборок і шансона до ранку), і погратись було з ким.
Саме озеро дуже сподобалось - чистюсіньке!!! Берег мені сподобався більше, ніж на Світязі - до самої води підходить ліс (місцями хвойний), потім полоска піску, де діти годинами сиділи. По суті я сиділа в лісі, в тіньочку, а переді мною дитина гралась в піску й купалась. Дно мілке (трохи глибше за Світязь), тому малий без проблем бігав метрів 30 без дорослих. Йому дуже сподобався такий відпочинок - хвилі не накривають, водичка доволі тепла, купа піску. Короче - дитячий рай!!!
Розваг обмаль - катамарани, батут на березі, великі повітряні шари та й все... Ввечері теж робити практично нічого. Трохи напряг з нормальними магазинами - реально за м"ясом на шашлик прийшлось їхати в Шацьк. Недалеко розташований санаторій "Лісова пісня", ходили туди на базарчик за молочними продуктами, овочами і фруктами, хоча і там вибір був невеликий. Зранку по хатах місцеві возять молоко і всякі пиріжки, а в обідню пору по пляжу несуть всяку снєдь - вареники, дернуи і т.п., хоча ми нічого не брали.
Чомусь там було проблематично купити якісь звичні нам фрукти-овочі, типу сливи, абрикоси, хоча сезон був в розпалі. Зато всі вирощують і продають чорницю-переростка - лохвицю. То того ми нажерлись до відвалу.
Комарі не вельми докучали. Раптом пару штук мене кусьнули. Малого теж пару раз, але він не чухається, то проблем з тим не було. Набагато неприємніше було боротись з осами - там де їжа, там вони. Оскільки їли на подвір"ї в альтанці, то приходилось весь час вважати.
В загальному: озеро супер, умови проживання на трієчку. Малому сподобалось, а то - головне!
Трохи фоток.
Таке озеро. Вдалині дві дитячі фігури - то мій малий з другом. Як бачите, мілко:

Такий берег:

Така водичка: