Глобальні оголошення!

Фен-шуй

Модератори: олеся, Любов

Фен-шуй

Повідомлення Nymydora » 12 січня 2011, 00:41

Natalinda написав:
Nymydora написав:Чекай поповнення бюджету )))

Це повіря якесь є, так?
Класно, поповненя бюджету ніколи не завадить :zybu:

Це фен-шуй, який говорить, що речі, які не використовуються спричинюють застій енергії. А регулярне прибирання сприяє циркулюванню позитивної енергії.
Пустого місця не буває - викинули старе- мусить прийти нове. ;-)
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Фен-шуй

Повідомлення happymami » 12 січня 2011, 10:38

Хтось живе за принципами цього матюкливозвучащого вчення? Шо воно таке? Чи потрібно нам? Чи має шось спільне з нашими забобонами? шо в ньому корисного?

Я фен-шуйом не цікавлюся в принципі. Але якось в передачі "Міняю жінку" побачила, що жінка перевернула підкову над дверима догори "ріжками". Мовляв за фен-шуйом, шоб вона, як чаша наповнювалася, а не випускала з себе енергію і багатство дому. І я згадала, шо в нас в селі бабусі теж так підкови вішали, хоча про фен-шуй і не чули. :head: Забобони, але такі однакові. Може в цьому таки шось є? Якась доля правди? Хоча, як на мене, ну яке відношення підкова має до того, чи багато грошей я зароблю? :stupid:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Re: Хвалимося!!!

Повідомлення lore1ei » 12 січня 2011, 11:12

Ніколи не цікавилась фен-шуєм, але останнє твоє повідомлення, Наталя, заставило задуматись.
гарно сказано! :o
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Фен-шуй

Повідомлення Naya » 12 січня 2011, 13:33

а скажіть, нашо нам фен-шуй? бо чуже й дивно звучить??? круто й модно..засилля чужої культури....а в нас, що своєї немає?
а вернутися до обрядів наших предків?
старовіри знають бааагато цікавого...
і підкови, і обереги, й узори на рушниках-скатертинах-сорочках..всі вони мають певне значення.
а віночки, які літом святимо???
так-так...то не християнський звичай, а давній-давній звичай наших предків.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Nymydora » 12 січня 2011, 16:14

Фен-шуй - це китайське вчення, фактично, наука про те, як правильно організувати навколишній простір, щоб сприяти руху позитивної енергії і перешкоджати з'яві негативної енергії. Основується на китайській філософії, вченні про 5 основних елементів - дерево, вогонь, вода, повітря, метал. Ці елементи перебувають одночасно у колі творення та руйнування (напр. дерево підживлює вогонь, але виснажує воду). Кожна частина нашого помешкання підпорядковується одному з секторів фен-шуй - напр. сектор здоров'я, сім'ї, кар'єри тощо відповідно до сторони світу. За допомогою правильного планування простору, а також розміщення символічних предметів (всі знають жабу як символ грошей), можна стимулювати певний сектор. Неправильне планування, невміле використання символіки, а також елементарний недогляд та нехлюйство, плюшкінізм призводять до застою енергії, до виникнення негативної енергії, а отже до розладу справ певного сектору або взагалі всього. Наприклад, зона кар'єри знаходить на півдні, її елементом є вогонь. ТОму, кому треба зрушень у кар'єрному рості, треба, по-перше, очистити цю зону від бруду і завалів, по-друге, забрати все, що асоціюється і пов'язується з водою, по-третє, розмістити у цій зоні відповідний символ, напр. зображення вогняного фенікса. На крайній випадок, можна щось дерев'яне, бо дерево живить вогонь. Приклад негативний: не можна, щоб двері у кімнати розміщувалися одна навпроти іншої, так само не можна, щоб навпроти дверей було вікно або дзеркало - позитивна енергія не затримуватиметься, а буде проходити транзитом. Поправити таку ситуацію можна, наприклад, повісивши між двома дверима дзвіночки - музику вітру.
В неті і в книгарнях ТЬМА літератури по фен-шуй (зрозуміло, різної якості, підозрюю, що переважно попсово-дилетантська). Хто зацікавився, відсилаю до книг Н.Правдіної - дуже доступно, полегшений варіант, але вона, принаймі, вчилася у справжнього майстра фен-шуй, і Ліліан Ту.

Я, особисто, нічого не маю проти національної традиції, тільки за. Тим більше, що, на моє велике переконання, всі національні традиції і (тут мене точно викинуть, бо нью-ейджем попахує) релігії, ДУЖЕ ЗАГАЛЬНО БЕРУЧИ, говорять про одні і ті ж явища, але вживають різні поняття.
Ну і, знову ж таки, на моє превелике переконання, стосовно усяких доктрин, вчень, теорій, практик, вірувань, забобонів, повір'їв і т.д., своїх, чужих, українських, китайських, бурято-калмико-японо-хтознаяких, у світі працює один закон: ПО ВІРІ ВАШІЙ БУДЕ ДАНО. Віриш - лови, приймай, люби і жалуй (хоча фен-шуй твердить, що працює незалежно від того, вірим ми чи ні ;-) )
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення mavpusya » 12 січня 2011, 20:40

Як заповів Шевченко: "Учiтесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь"
Повністю підтримую Нимидору.
Я читала книги Ліліан Ту. Правдіна мене чомусь дратувала. Для себе винесла головне: "Якщо у домі порядок, то і у житті і на роботі порядок". Це так в двох словах. І в моєму житті завжди працював принцип про старі речі: треба позбутись не потрібного, щоб у житті з"явилося місце на нове.
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Тетяна » 13 січня 2011, 00:55

Мій настрій- це єдина нагода дя життя цілого дня :aaaaa:
Тетяна Офлайн

Повідомлення Радмила » 13 січня 2011, 03:36

Про фен-шуй знаю одне, чим в хаті чистіше, тим краще циркулює енергія Ці. Якщо безлад і брудно накопичується негативна Ші. Ось сьогодні активно виганяла Ші. Тільки скінчила. Пора мабуть спати :zybu:
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Anyri » 13 січня 2011, 13:17

Вперше я почула про Фен-Шуй на курсах дизайну інтер’єр в Києві, нам вичитали мінімальний курс лекцій, далі я займалась самостійно. Зачепило мене те, що Фен-Шуй пояснив ті речі, які я раніше відчувала. Вивчаючи, всюди знаходила паралелі з українським світоглядом. Шкода, що у нас таку широку систему знань звели до дешевого популізму - жаб, монеток і чорних кицьок.
Займаючись дизайном мені доводилось бачити багато будинків і квартир, мої спостереження доводять - Фен-Шуй працює. Побачивши квартиру часто могла сказати, які проблеми існують в житті в ній живучих. Так само як працюють давні знання українців про будівництво житла, облаштування подвір’їв.
Потім часто в Тернополі стала стикатись з тим що "не знаю що таке Фен-Шуй, але воно не наше, я віруюча людина і ти повинна перестати цією єрессю займатись". Хоча чим світське вчення заважає релігії? Ніхто ж не каже - я віруюча людина, тому не говори в моїй присутності про біологію :zybu: Думаю, просто назва для нашого вуха незвична :hz:
Тоді я просто перестала говорити людям, що розробляючи дизайн їх інтер’єру не лише стараюсь "зробити красиво", а й так, щоб зайві проблеми не виникали через погано організований простір.
А от жаб я не рекомендую. Є багато українських символів, які працюють на наших просторах набагато краще. Наприклад писанки, ляльки-мотанки, вишивані рушники.
А в кого діти погано вчаться чи втомлюються - іноді просто варто переставити столик чи ліжечко :)
Anyri Офлайн

Повідомлення Anyri » 13 січня 2011, 14:29

happymami написав:Якось в передачі "Міняю жінку" побачила...

Мені дуже не сподобалось як в тій передачі жінка надто вже намагалась насадити свої переконання іншій сім’ї, навіть не спробувавши зрозуміти і прийняти іншу думку. Використовувана нею Співаюча Чаша для китайців має подібне значення як для християн кроплення свяченою водою. Китайські мантри так же діють як наша молитва. Коротше - це було занадто.

happymami написав:Хоча, як на мене, ну яке відношення підкова має до того, чи багато грошей я зароблю? :stupid:

Підкова - це дрібничка яка мало що міняє. А якщо хочете щоб заробляти більше грошей - зробіть щоб вхід в квартиру був гарно освітленим, щоб двері не рипіли, хідничок перед дверима гарний був, прослідкуйте, щоб крани не капали, викидайте без жалю речі, що не ремонтуються, вазонка з кругленькими листочками на південному сході посадіть, гроші в гаманці поскладайте рівненько і відправляйте чоловіка (або самі ;-) ) на роботу. Без останнього пункту Фен-Шуй не працює :zybu:
Anyri Офлайн

Далі

Повернутись до Домашній затишок

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей