Глобальні оголошення!

Фен-шуй

Модератори: олеся, Любов

Re: Фен-шуй

Повідомлення lore1ei » 15 січня 2011, 00:05

Так хрест теж не є християнським символом, він теж бере початок в язичництва :)
Історію встановленя християнської віри знаю добре, переповідати її мені не треба :)
Я питала про інші речі, чому коли ми говорили за езотерику в цілому, всі писали що це єресь, а як за окремі її елементи, от наприклад язичницькі традиції, то це не єресь?
Де ви бачите межу???Не можу зрозуміти.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення lore1ei » 15 січня 2011, 00:07

Перлинко, гуглити ти бачу вмієш, і я теж :)
От походження колядок http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BA%D0%B8
звідти
"Колядки з'явилися ще у язичницькі часи і пов'язані з днем зимового сонцестояння, яке називали святом Коляди, або Коротуна. Його святкували 21 грудня. Вважалося, що в цей день Сонце з'їдає змій Коротун..."
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)

Повідомлення mavpusya » 15 січня 2011, 01:18

Вірити в фен-шуй... А плацебо також діє!

Фен-шуй і магія стоять не ближче, ніж християнство і магія. Це на рахунок містичних практик і християнських обрядів. :)

На рахунок важких захворювань. Я знаю жінку із дуже важким захворюванням, яка щиро молилась, їздила по святих місцях і одужала! А без віри лікування не має змісту. Вірити, молитися і діяти. Тільки так!
Всі, які щиро вірять у Добре, отримують згідно своєї віри! Релігія значення не має!

Якщо "система не працює" винна людина. Це закон життя, закон всесвіту. Якщо у твоєму житті щось не так, причину слід шукати лише у собі: вдосконалюватись, очистити свої думки від заздрощів і злості.
Бог не допустить, щоб людина терпіла більше, ніж може витримати. Зате витримавши, стане кращою, Бог "перетопить її, як золото" і лишній бруд відійде. Це десь у Псалмах описано. Навіть за важкі часи потрібно дякувати Богу.

А та стаття Перлинко, ніщо інше як буквоїдство... Яке не бачить картинки цілісної, а чіпляється за окремі слова. Із таким підходом і Біблію можна розкритикувати. Але Біблія не іде в зрівняння із жодною книгою у світі!

Немає нічого поганого у ФШ, якщо його читає тверезомисляча людина. Він допоможе їй зробити "свій світ" гармонійнішим, сім"ю щасливішою, а гроші це питання по порядку ен-в енній степені....
Гроші, це як наслідок гармонії скоріше.

ФШ дозволив мені розширити світогляд, розширити серце, стати більш організованою, більш врівноваженою і гармонійнішою особистістю. Це один крок на дорозі, довжиною в життя.

На рахунок 1Коринтян 6:12 абсолютно згідна.

А на рахунок "ходити по бруду і не забруднитись", то деколи просто необхідно забруднитись, щоб в твоїй голові сталась переоцінка цінностей. Щоби вкотре оцінити Божу Велич, Мудрість і Любов!

На рахунок стремління християнина до Царства Небесного, мені все рівно, що вирішить Господь. Я йому вдячна за Життя, за мою Сім"ю, за Всесвіт! Я його люблю! Люблю усе його творіння. Молюсь, щоб дав мудрості правильно прожити життя із користю для його творінь (Землі-Людей-Інших творінь). І лише Йому вирішувати, чи заслужу я щось краще. Я хочу любити просто, без користі. Просто тому, що він такий мудрий і ласкавий Бог!

Марі, а що у нас українців можна перейняти: заздрощі і злість, бо в когось не так кльово, як в сусіда хата побілена?.... а на 3 українці 2 гетьмани? Нам ще іти і іти до тієї гармонії і мудрості, яка існує на сході і по відношенню до людей, і до творінь Божих.

Мені також дуже цікаві українські практики в облаштуванні житла. На жаль, музейний супровід мало що може розказати з цього приводу...
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.

Повідомлення Anyri » 15 січня 2011, 03:00

мешканка написав:
Anyri написав:
мешканка написав: трохи дивно, коли християнин вважає, що правильне розтавлення речей в домі йому більше допоможуть, ніж спільна молитва... Що ж то за християнин такий?

а не дивно, коли християнин вважає, що тепла куртка краще йому допоможе від холоду аніж молитва???

ну цього порівняння я взагалі не зрозуміла....

Я мала на увазі, що тут порівнюють речі з абсолютно різних сфер.
І що гарно і зручно розставлені речі в домі це таке ж елементарне як гарний і зручний одяг.

Я не проводжу ніяких обрядів.
Не розставляю ніяких містичних символів і предметів.
Я просто стараюсь зробити людям житло красивим, затишним і сприятливим для проживання використовуючи при цьому знання почерпнуті з українських, російських, китайських та інших доступних мені джерел.
Anyri Офлайн

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2011, 11:24

lore1ei написав:Перлинко, гуглити ти бачу вмієш, і я теж :)
От походження колядок http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BA%D0%B8
звідти
"Колядки з'явилися ще у язичницькі часи і пов'язані з днем зимового сонцестояння, яке називали святом Коляди, або Коротуна. Його святкували 21 грудня. Вважалося, що в цей день Сонце з'їдає змій Коротун..."

Коли вони зявились я також добре знаю,тільки тоді їх співали зовсім з іншою метою.

Якщо б у сучасних колядках й досі згадувалось про колишніх божків,то вважала б ,що це не добре,ну вірили язичники спершу в одне,потім повірили в Істинного Бога і стали прославляти його,як вміли.Що тут такого поганого?
Окрім самої назви "коляда",дивно що й досі нікому не прйшло в голову переіменувати.Ну якщо тебе це спокушає,то від нині називатиму колядки Різдвяними християнськими піснями.

Я питала про інші речі, чому коли ми говорили за езотерику в цілому, всі писали що це єресь, а як за окремі її елементи, от наприклад язичницькі традиції, то це не єресь?
Де ви бачите межу???Не можу зрозуміти.

Якщо ми перескакуємо з езотерики ,то будь-ласка всі претензії до мене ,тобто я готова відповідати.І готова повторитись,що не дотримуюсь жодних ритуалів.
-не прикрашаю зеленню дім на зелені свята
-не малюю писанки
-не кладу дідуха
-не лишаю ложки на столі в різдвяну ніч для мертвяків
-не кладу часник по куткам стола
-не святкую Івана Купала так як це прийнято у нас на Україні
-не ношу святити ні мак ні віночки нічого іншого
Ну і т.д якщо хтось ще щось згадає ,то можете дописати.
Якщо я потрапляю в дім де це роблять ,по різних причинах,хтось не знає походження цих ритуалів і знати не хоче,хтось як виходить дехто з вас знає ,але не бачить в цьому нічого поганого,бо церква не забороняє ,а іноді заохочує.Нажаль,серед людей які називають себе християнами справжніх християн ,які принаймні Біблію прочитали і знають основні засади християнства дуже мало серед всіх деномінацій,хоч протестанти й читають більше,але там також часто є перекоси на місцях.Тільки не мені вирішувати хто з них чи з нас справжній,а хто ні і по якій причині.Всі хто визнають своїм Господом Ісуса Христа ,і не визнають інших богів окрім Нього(космос,енергії і т.д.)мені брати і сестри.Тому якщо потраплю в дім де щиро вірять та люблять Бога ,але й досі по тим чи іншим причинам дотримуються вище перерахованих традицій-це для мене не буде перешкодою у спілкуванні повазі та дружбі.

Чому сучасна церква і досі допускає присутність цих речей?Це питання не до мене,якби вирішувала я,то би відмінила :zybu: .Тому що перехідний період від язичництва до християнства давно минув,а це все й досі лишилось.
Можливо як данину культурній спадщині,тобто якщо від українців відібрати ці всі ритуали та вишиту сорочку,то ким вони будуть?

lore1ei,а ти ким себе вважаєш християнкою чи поганкою?Бо якщо ти так добре знаєшся на фольклорі етнографії та язичницьких традиціях,то чудово розумієш хто такі русалки.
Востаннє редагувалось Перлинка в 15 січня 2011, 11:30, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mari » 15 січня 2011, 11:27

mavpusya написав:Марі, а що у нас українців можна перейняти: заздрощі і злість, бо в когось не так кльово, як в сусіда хата побілена?.... а на 3 українці 2 гетьмани? Нам ще іти і іти до тієї гармонії і мудрості, яка існує на сході і по відношенню до людей, і до творінь Божих.

Звісно таке переймати не треба. Але переймають і добре. От вчора лише бачила по новинах що справжній японець навчився грати на бандурі, зробив на голові оселедця і співає укр.пісні. А сме головне каже що це дуже йому подобається і хотів би бути козаком. То звісно до фен-шуй нічого не має. Але ж цікавить іноземців наші традиції, незаймані дівчата і сімейні цінності і сімейні святкування та віра.

Повертаємось до теми. Згідна з Мешканкою і її останнім дописом.

На форумі спілкуються люди різного віровизнання, вони мають право висловити кожен свою особисту думку про фен-шуй.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення lore1ei » 15 січня 2011, 12:46

Хто я Перлинко, моя справа, і якщо я цікавлюсь звичаями наших предків, люблю етно-музику не означає що я поклоняюсь перуну :) Ги, а до чого тут русалки?

І якщо ти не дотримуєшся усіх вище обрядів, то питання було не до тебе, і не обов'язково ще раз переписувати свою думку :)

А про колядки, так, їх зміст змінився, але походження лишилось таке ж.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2011, 13:25

Тут уже давно всі просять спілкуватись по темі,тому може краще створити іншу тему про поганство?
Ги, а до чого тут русалки?

Поэтому Лорелея — это также имя одной из Дев Рейна (Никс, нем. Nix), которые прекрасным пением заманивали мореплавателей на скалы, как сирены в древнегреческой мифологии.

Под русалками понимают совокупность всех упоминаемых в фольклоре и в сообщениях очевидцев разнообразных человекоподобных существ или духов, ведущих водный или полуводный образ жизни. Русалки могут внешне почти не отличаться от людей, а могут иметь в нижней части тела вместо ног плоский хвост, похожий на хвост рыбы.

Восточнославянские русалки по преимуществу — женщины (утопленницы), западноевропейские — обычно женщины с рыбьими хвостами (антропоморфные существа, по внешнему виду наследники древнегреческих тритонов и сирен). В англоязычном бестиарии для славянских русалок употребляется слово rusalka, а для западноевропейских — mermaid.

«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення lore1ei » 15 січня 2011, 13:35

А, тобто ти сама справжня Перлинка з моря я так зрозуміла :)
Давай не переходити на особистості, тема теж не про це.
І питання моє було не про язичництво, а про межу в езотериці, чому одне вважається єресю, а інше ні.
Тому що фен-шуй це саме езотерика!
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Перлинка » 15 січня 2011, 14:23

lore1ei написав:А, тобто ти сама справжня Перлинка з моря я так зрозуміла :)
Давай не переходити на особистості, тема теж не про це.
І питання моє було не про язичництво, а про межу в езотериці, чому одне вважається єресю, а інше ні.
Тому що фен-шуй це саме езотерика!

про Перлину написала тобі в ПП :P ,згідна,що то точно не по темі :zybu:

Для мене все єресь і фен-шуй і поганство і гороскопи і інші напрямки езотерики.Хіба цього не достатньо?Здається вже давно дала це зрозуміти.Чи може ти хочеш,щоб кожен хто мав щось проти езотерики тут відписався?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Домашній затишок

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість